שימוש בדוחף עשן

Toni Curtis

New member
שימוש בדוחף עשן

יש לי שאלה בקשר לשימוש בדוחף עשן שלא הבנתי האם כאשר מפעילים דוחף עשן בשריפה בדירה חייבים לפתוח חלון בדיוק ממול הכיוון שאליו מופנה דוחף העשן? או שפשוט צריך לפתוח חלון בדירה בלי שום קשר להיכן מציבים את דוחף העשן?

Ram 20

New member
תשובה

את הדוחף עשן יש להציב ממול לחלון כמה שאפשר. מכיוון שתנועת האויר היא מרחבית ולא נקודתית, אם דוחף העשן מכוון בערך לכיוון החלון הוא יבצע את תפקידו, כמובן שככל שיהיה יותר מדוייק לכיוון החלון עבודתו תיהיה יעילה יותר.

pivi

New member
חייבים לפתוח פתח

ועדיף שיהיה מול הדוחף אחרת העשן יצא לכוונך וגם תעזור ללבות את האש

Ram 20

New member
תגובה ../images/Emo8.gif

רב כבאי אלברט נוהג לומר: "הכבאי אינו מפחד מן האש אלא מפחד מן העשן", לכן עדיף להלחם בעשן בעזרת דוחף העשן תחילה ולאחר-מכן להלחם באש שלובתה עקב הזרמת החמצן ע"י דוחץ העשן.

fireman

New member
אני חושב ש....

העמדת הדוחף עשן מול חלון היא כמעט בלתי אפשרית, אני לא יודע מה לגביכם אבל אני לא חושב שמי מכם יסחוב איתו דוחף עשן 3 או 4 קומות במדרגות במקרה הטוב בכדי להעמיד אותו מול חלון של חדר בוער. דוחף עשן יכול להיות יעיל בכל מקרה בו מתאפשרת זרימת האויר באופן חופשי, ז"א שיהיה פתח יציאה לעשן בכיוון הזרמת האויר של הדוחף.... קיימים שני דוחפי עשן עיקריים בשרותי הכבאות כאלה המצויידים במנוע 5.5 כ"ס וכאלה המצויידים במנוע 8 כ"ס.... לגבי הדוחף הגדול, זכורה לי שריפה בחדר מדרגות שבה שברנו חלון בגג חדר המדרגות המיועד לשחרור עשן והפעלנו את הדוחף עשן ממש בכניסה בקומת הקרקע והתפקוד שלו היה מעולה גם כשהאויר נדחף 4 קומות למעלה, כך שלדעתי לא חייב למקם את הדוחף ממש מול פתח או בכיוון כללי לעבר פתח יציאה כלשהו.... הדחיסה של האויר שהדוחף ייצור בתוך חלל או נפח מסויים תגרום לו לצאת מפתח מסויים

למעלה