שימוש אפשרי ל-PHP?

guznik

New member
שימוש אפשרי ל-PHP?

שלום. קראתי קצת על PHP וראיתי שאפשר להריץ דרך זה פקודות Unix. הנה המצב: יש לי מערכת על Unix שהמשתמשים מתחברים אליה ב-Telnet. האם אפשרי לבנות ממשק עם PHP ככה שהמשתמשים יעבדו מול ה-PHP דרך הדפדפן וה-PHP יעבוד מול המערכת שעל ה-Unix? אם כן, כדאי לשים את זה על אותו שרת Unix שעליו נמצאת המערכת או על שרת אחר שיתחבר אליו? אם למישהו יש קטע קוד של מקרה כזה אני אשמח לקבל אותו. תודה!

stac

New member
אתה יכול להריץ סקריפט PHP כסרביס...

ולפתוח מאזין/socket/פורט איך שלא תקרא לזה. ראה לדוגמא שרת HTTP הכתוב בPHP nanoweb, ראה דוגמא PHPLet שזה יישום של JavaServlet משהו נחמד ביותר מי שמכיר את זה מג'אווה יודע. ראה בוטים.

kensaggy

New member
אפשרי בהחלט רק שים לב לאבטחה.

זה יכול להיות מאד מסוכן... בכלל לתת לאנשים כניסה לשרת דרך TELNET זה רעיון גרוע...

guznik

New member
פרט בבקשה

אני יודע ש-Telnet לא מי יודע מה מאובטח, אבל ככה המצב כבר 10 שנים ולא היו לנו בעיות אבטחה רציניות עם המערכת. בכל מקרה עכשיו רוצים לבנות לה ממשק Web. אז אם אני אבנה משהו ב-PHP, מה בדיוק יכול להוות בעיית אבטחה חוץ מזה שהמידע שעובר לא מקודד? האם שימוש כמו זה שתארתי מבוסס על התייחסות לסקריפט ה-PHP כאילו הוא המשתמש, או שהמשתמש האמיתי מתחבר לשרת ועליו מריץ את סקריפט ה-PHP?

למעלה