שימור ציוד

שימור ציוד

אני אוהב את הציוד שלי והוא מחזיר לי אהבה. אבל אנחנו ביחד כבר הרבה זמן ואני חושש שהזמן והשיגרה עשויים לפגוע במערכת היחסים. כיצד אוכל לטפל בציוד כדי לשמור עליו לאורך זמן (ואני לא מתכוון לשטיפה לאחר צלילה). מצאתי באיזו חנות "שמפו" לחליפה. שמעתי על ספרי סיליקון. אמרו לי משהו על קיפול. עוצו עיצה. מה יעשה לציוד אשר יוביוב חפץ ביקרו? האם לחפוף אותו? לרסס אותו? באיזו תדירות? האם יש טיפולים שונים לחלקי המתכת, הפלסטיק, הגומי, הפליז?
 

javierg

New member
מה עם ליטופים?

וברצינות: עד לאחרונה, לעולם לא השארתי ציוד צלילה בתוך הרכב. לצערי, בגלל מכת גניבות במועדוני אילת, לאחרונה אני מעדיף להשאיר את הציוד בבגז´ באוטו מאשר "חופשי לכל דיכפין יבוא ויגנב". רק בלוקרים של "מנטה" אני מעיז להשאיר ציוד. אני אישית לא שוטף את הציוד בג´יפה של המועדונים (זה אפילו לא מים ברמה של ביוב) אלא באמבט בבית, עם תוספת קטנה של סבון לכביסה עדינה ביד, אבל ממש קצת. נראה לי שזה בדיוק ה-"שמפו" שאמרו לך, רק שעולה פי-10 פחות. את המאזן אני שוטף היטב מבפנים. לדעתי לא מספיקה הדרך הקונבנציונלית של הכנסה והוצאת המים דרך האינפלייטור. אני פותח את אחד השסתומים לפריקת לחץ ושוטף דרכם. כשהפתחים האלו פתוחים זה גם מתייבש מבפנים ולא נשאר רטוב לנצח. חשוב לשים לב שפתיחת צינור האינפלייטור לא פשוטה ועלולה לפגוע בו, לכן לא כדאי להתעסק איתו. שסתומי פריקת הלחץ הם ברוב המאזנים הברגה פשוטה. מאחורי המכסה שלהם יש בסה"כ דיסקית עם קפיץ. הקפיץ מושחל בתוך החוט שאותו מושכים כדי לשחרר לחץ, ולכן הכל יוצא כיחידה אחת (דיסקית-קפיץ-חבל-מכסה-ידית שחרור) ולא ילכו לך לאיבוד חלקים. ייבוש הציוד לא בשמש ישירה, אני מניח שאתה כבר יודע את זה. את הבוטיס אני משאיר יותר זמן לייבוש, לעיתים לאורך הלילה ליד פתח יצאית האויר של המקרר. יוצא משם אויר חמים. אני לא חסיד של גירוז/ספריי סיליקון למיניהם בריצ´רצ´ים. חול נוטה להדבק אליהם וגורם לנזק יותר גדול.יש לי בוטיס מהדגם הכי זול והכי פשוט שהיה אפשר להשיג לפני כ-13 שנים (של חברת IST אני חושב), ורק השבוע הם גמרו את הקריירה כשנהרס הריצ´רצ´. מעולם לא עשיתי להם שום דבר מעבר למה שכתבתי לעיל. הפעם היחידה ששמתי גריז סיליקון בעצת (אחיטופל) של חבר, הייתה גם הפעם היחידה שהם תפסו חול וגרמו לו להתקע... גם צינורות גומי בווסתים אני לא מרסס בסיליקון, והם מחזיקים הרבה שנים בלי להראות סימני הזדקנות כלשהם. אני גם לא רואה סיבה לרסס את צינור האינפלייטור. כשהכל יבש אני מכניס את הכל לארגז פלסטיק אטום וזהו. את החליפה אני שם מקופלת, כי היא ממילא ישנה. חליפה חדשה לא כדאי לקפל כי היא תקבל את הצורה של הקיפולים.
 

אבי ע

New member
ארגז פלסטיק א ט ו ם, חיבר? ../images/Emo39.gif

לא נראה לי רעיון טוב. הכי טוב לתלות על קולב מותאם במקום מאוורר היטב (כמובן, בלי חום ולחות יתרים), או לאפסן בארגז ל א אטום (לפחות חורי איוורור).
 

javierg

New member
טופ, הארגז לא ממש אטום, זהו ארגז

פלסטיק של כתר שניתן למצוא בכל מיני הום-סנטרים. הוא לא יותר אטום מארון רגיל והיתרון הוא שזה לא תופס הרבה מקום, נכנס לבגז´ של האוטו גם אם הציוד רטוב, נוח להעברה ממקום למקום, וכו´. לדעתי הארגז יותר נוח לשינוע ציוד מאשר תיק צלילה רגיל, ושומר עליו יותר טוב. בשנה שעברה עשיתי מילואים באילת ושלחתי לעצמי את הארגז עם כל הציוד במוניות אביב (45 ש"ח מחיפה) בלי לחשוש שהציוד יצ´טקמק בהובלה. גם לחו"ל אני שלחתי אותו בארגז לאחר שסגרתי אותו היטב. אגב, בחרתי בארג בצבע אטום ולא שקוף גם מסיבות אלו, אבל זה לא הכרחי...
 
אתה בטוח לגבי הסבון העדין?

אותנו לימדו שמים מתוקים מספיק. הסבון לא עלול לגרום נזקים לחלקים מסוימים בציוד?
 

ניב ד

New member
תחזוקה מינימלית

אוקי - הכל די מיותר. ככה - תמיד שטיפה במים מתוקים, לאחר מספר ימי צלילה רצופים - שטיפה מעמיקה רצוי עם השריה של כמה דקות במים פושרים, וכן שטיפת המאזן מבפנים + ייבוש במידת האפשר. באופן כללי את הציוד לעולם לא ליבש בשמש ישירה או מול מקור חום. מבחינת חלקי מתכת - סכינים וכד´ כדאי מאד לשמן בשימון עדין - אני משתמש ב WD40 הקלאסי. ניתן לעשות זאת גם עם ספרי סיליקון מן הסתם. חלקי גומי שאתה חושש שעשויים להתבלות (כגון אטמים וכד´) אפשר לרסס עם מעט ספרי סיליקון במידה וזה מתאים לחומר. שימון עדין אפשר לבצע גם לחלקי מתכת אחרים כגון טבעות או דברים דומים אם אתה רואה שהם מתחילים להחליד. שמפו לחליפה - תלוי עד כמה אתה מלכלך אותה... וכמה היא ישנה. אין מניעה להשתמש אבל לא חובה אם היא במצב טוב. קיפול - להימנע מקפלים חדים אבל אין מניעה לקפל. והכי חשוב - טיפולים תקופתיים לוסתים ובמידת הצורך גם למאזנים. אם יש לך חשש שאטם, שסתום או סתם כל דבר שהוא במאזן פגום עקב בלאי לך מיד לחנות שיבדקו אותו המקצוענים. בדרך כלל מדובר בעלות סמלית בלבד.
 

הקרפיון

New member
אזהרה קטנה

לפני אי אילו שנים, שתפתי את הציוד שלי במים עם מעט סבון, ואחרי שהתיבשו, סגרתי בקופסה אטומה. הצלילה הבאה שלי היה אחרי די הרבה זמן, ומסתבר שנשארה טיפה לחות בציוד, ויחד עם שיירים של השמפו עלה לי עובש על הציוד. מסקנה: להקפיד לצלול לפחות פעם בחודש גם בתקופות קשות (ולשטוף את הסבון טוב טוב וליבש עד הסוף ולבזהק שהקופסה האטומה לא תהייה אטומה מידי.)
 

פיקסון

New member
שמירת ציוד

הוספה לשמירת הסכין אפשר גם לימרוח מרגרינה במיוחד בחיבור בן הסכין לידית(מריחה עדינה מאוד)
 
שמירה על ציוד הצלילה

א. מאזן-צריך לשטוף טוב במים מתוקים עדיף בצינור ו/או בבריכת שטיפה נקיה. לאחר מכן ריקון המאזן ממי הים המלוחים ע"י ניפוח המאזן וריקון המים דרך האינפלייטור תוך כדי הפיכת המאזן כלפי מטה וחיבוק המאזן כדי להוציא את האויר עם מי הים המלוחים. אם הצלילה הבאה היא בעוד מס´ חודשים ויותר ממולץ להכניס מים מתוקים לתוך המאזן - עדיף דרך האינפלייטור - אם אתה מספיק מיומן אז אפשר גם דרך אחד משסתומי הפריקה המהירה, שוב למלא אויר במאזן ושוב לרוקן תוך כדי הפיכת המאזן כלפי מטה תוך כדי חיבוק. לאחר מכן עדיף לתלות את המאזן ולא לאחסן בארגז או בתיק וכו´. בעת האיחסון יש לתת כ 2-3 נשיפות לתוך המאזן על-מנת שדפנותיו לא ידבקו. ב. וסת - לשטוף טוב כשפתח הכניסה (איפה שהרישתית ממוקמת) סגור ולתלות. ג. חליפה - פשוט לשטוף טוב במים מתוקים עדיף עם צינור ואח"כ לתלות על קולב - חליפה מקופלת מאבדת בקיפולים את יכולת הבידוד שלה. ד. מיכל - איחסון בעמידה עם כ- 30 אטמ´ בלבד. מומלץ לא להלביש את המיכל ברשת מאחר ובתחתית המיכל נוצרים שקעים מהרשת והמיכל נשרט. כמו-כן החלפת O-רינג אחרי תקופה ארוכה שלא בוצע בו שימוש כי ה- O-רינג מתיבש ובצלילה הבאה הוא עלול להשבר. בזמן יבוש הציוד מומלץ לא ליבש בשמש ליבש את החליפה כשהיא הפוכה על-מנת שלא תדהה. חשוב יותר מכל לדאוג לטיפול שנתי אצל היבואן או אצל טכנאי מוסמך לוסת, מאזן ומיכל, ולקבל גם אישור על ביצוע הטיפול על-מנת שלא יתחמקו מאחריות לכל החיים על אביזרים יקרים אלו.
 
למעלה