שימון

omni96

New member
שימון

האם ניתן לשמן חלקים שונים באופניים(כמו למשל quick release) בשמן שרשרת כמו park tool synthetic blend chain lube with ptfe cl-1

omni96

New member
אז ככה

המצב הוא שיש לי הברגות שונות שהתמלאו בחול אני רוצה לדעת בכללי איזה שמן מתאים לכל מקום ואני יודע שאפשר לשמן את ה-QR השאלה אם השמן שרשרת מיועד לזה?

omni96

New member
עדין דגריזר לא?

ואז אני משתמש במסיר שמנים אז אני צריך אחרי זה לשמן מחדש עם מה אני עושה את זה?

שמן שרשרת מיועד לשרשרת

אבל אפשר להשתמש בו לכל דבר כמעט. אין צורך לשמן באופניים דבר פרט לשרשרת. במקרים נדירים אפשר לשמן גם צירי מעבירים. כל שאר הצירים החשובים (נאבות, הד-סט, פדלים, ציר מרכזי וכו') עובדים עם גריז או מיסבים סגורים (שבתוכם יש גריז) ולא דורשים שום טיפול עם שמן. אם אתה רוצה, אתה יכול לעבור עם מטלית שספוגה טיפה בשמן גם על השפיצים וגם על הברגים המחלידים. אולם, בדרך כלל ברגים חלודים לא מהווים סכנה ואין צורך לגעת בהם.

maorna

New member
אתה צודק אבל...

הרבה פעמים השימון מהווה ניקוי + סיכוך קל. למשל - צירי החלקים הנעים בשילדת שיכוך מלא - הרבה פעמים מצטבר שם אבק בוץ שיחד עם לחות נכנס פנימה למרווחים הקטנים שלא ניתן לנקות עם מברשת ולא מומלץ לנקות עם לחץ מים ו-WD40 אני לא מקרב לשם אפילו. שם אני מכניס את הקשית הקטנה של שמן שרשרת סינטטי איכותי "ושוטף" את המקום. כנ"ל לגבי קפיצי המעבירים וגלג"שי המעביר האחורי. כנ"ל לגבי החיבור בין הקראנק לציר המרכזי. כנ"ל לגבי האטמים במזלג. מומלץ ד"א לעשות זאת עם סמרטוט כנגד כוון השפריץ כך שעודפי השמן והלכלוך לא יעופו למקום אחר. זהירות לא להשפירץ על הבלמים..

למעלה