שימון שרשרת

shayph

New member
ספר רכב KTM ממליץ לגרז את כל החלקים הנעים

בנתיים האופנוע רק עם 96 שעות ו 9 חודשים ועובד כמו חמאה.
מניח שאת ההשפעה על המיסבים נרגיש עוד שנה שנתיים.

shayph

New member
דרך אגב

המיסבים או הצירים היחידים באופנוע שאני לא מגרז לאחר שטיפה אלו מיסבי ההיגוי , לינק אחורי ומיסבים של המתלה האחורי. לפי מה שקראתי המיסב של המתלה עשוי טפלון וללא גריז כך ששטיפה איננה אמורה להפריע.
בקיצור רק מיסבי הזרוע האחורית מצריכים אולי מעט יותר תחזוקה עקב כל השטיפות ומבדיקה מיסבים עולים 250 שקל בחו"ל כך שזה לא סיפור כל כך גדול.
ולאחר מחשבה, מיסבי ההיגוי כמעט ולא נחשפים באופן משמעותי למים מכיוון שהחלק העליון סגור וכמובן החלק התחתון כמעט ולא חשוף.

בדקתי את כל אלו כי תגובתו של דן קצת ערערה אותי בנוגע לשימור. אינני מוצא סיבה מדוע זה פוגע באופנוע. אשמח לשמוע אם פיספסתי משהו

המחשמל 64

New member
מנהל
בכללי אני מסכים איתך שהמסבים גם בלינק דורשים תחזוקה זה

אכן מופיע בכל ספרי האחזקה של הכלים באופן זהה כך או כך.
יחד עם זאת מים חודרים כך או כך. כל תוספי האדמה קרי אבק וחלקיקים נדבקים אחרים חודרים עם הזמן אין אטימות מלאה .
גם זו סיבה טובה שיש לתחזק את נקודות החיבור הנ"ל כדוגמא,בדרך כלל עם גריז סיליקוני אאל"ט. להבנתי כאשר אתה שוטף תדיר- גבוה חודרים מים. טוב הם לא עושים על פי הידוע לי. מנסיוני האישי עד היום תחזוקה של נקודות חיבור בגלגלים או בלינק לא יודע עד כמה מפרקים ומגרזים יזום ואם כן אני לא רואה זאת כפעולה שאינה חיובית. נהפוך הוא. ויחד עם זאת שטיפה תדירה -גבוה תמיד הרתיעה אותי כנ"ל כמוך

DAN TAL

New member
כשהשרשרת יבשה,מורגש חיכוך מוגבר.

כשבודקים ידנית,מרגישים.
גם בלי לבדוק ידנית,זה פשוט נכון מכנית.

ה ט ו ח ן

New member
אכן בסיבוב ידני של הגלגל זה מורגש,

אבל בשום פנים ואופן זה לא מורגש ברכיבה עצמה.
גם אלוף עולם לא ירגיש בהבדל של נניח 15 כ"ס מול 15.1 כ"ס (בגלגל) ....

DAN TAL

New member
שרשרת וגגשי"ם,הם זוללי כ"ס.אפילו סט לא תקין,מאבד לא מעט

כוח בדרך.
ההבדל בין כוח ביציאה מהמנוע וכח בגלגל,עשוי להגיע גם ל 10%.
כל דבר משנה שם.
לכן,במרוצים בהם אין משמעות לסיבולת,משתמשים בשרשראות ללא גומיות.
גם בכביש.

גם אתה אמור להרגיש את זה.
באיך שהאופנוע מתגלגל בדחיפה או בירידה.

amitexc

New member
מלבד החיכוך בשרשרת יש גם,בין היתר,חיכוך בצמיג

והוא יותר משמעותי, אי אפשר להפיל את איבוד הכ"ס על השרשרת בלבד.
חוץ מזה אתה מדבר על איבוד כוח כללי, שרשרת משומנת או לא, פה מדובר על ההפרש באיבוד הכוח בין שרשרת משומנת לשרשרת יבשה.
&nbsp

המחשמל 64

New member
מנהל
יש לזה לבטח סוג של השפעה גם אם מינורית/קטנה.אני זוכר

לפני שנים ששמעתי שיש מי שמחליף צמיג אחורי לדוגמא ל-125 למידה 110/100 או 100/100 נאמר במקום ה 120/90 מידת המקור וזאת מסיבת משקל הצמיג הגבוה יותר במידת המקור.
אז יש מי שבאמת חושב שהמשקל של הצמיג משפיע באופן כל כך דרסטי ויש מי שכמו שציינת בהחלט לא ירגיש שום הבדל שיתכן ובאמת לא יורגש אבל הוא שם בערך כזה או אחר.

ה ט ו ח ן

New member
אם הוא שם, ואני לא מרגיש בזה, אז הוא לא

שם ...
קח למשל קלאצ' אוטומאטי. המנגנון מוסיף לך מסה מסתובבת בקלאצ', ככה שבמציאות לאופנוע קשה יותר לפנות. האם מישהו מרגיש את זה ? כנראה שלא. לכן אפילו לא ניתן לציין את הנ"ל כחסרון של קלאצ' אוטומאטי .... זה קיים אבל ממש לא מעניין ....

בלי קשר לנ"ל, מסה מסתובבת (של הצמיג), היא אכן גורם משמעותי, הרבה הרבה יותר משרשרת משומנת או יבשה. ועדיין אני בספק אם החבר שלך באמת הרגיש את ההבדלים ....
להערכתי, רוב הרוכבים שמעדיפים צמיג צר, זה בגלל שהוא מאפשר שינויי כיוון מהירים יותר. בגלל המבנה שלו, האופנוע 'נופל בקלות לתוך הפניה'.

DAN TAL

New member
תקרא כאן.

The biggest problem with O-rings is that they create a large amount of friction between the sealing surfaces, a less than ideal situation. An X-ring seal is exactly as it sounds: a seal with an X-shaped cross-section. When clamped between the two side plates, only two points of the ring make contact, providing a good seal but with greatly reduced friction. The improvement is significant, with some manufacturers claiming a reduction of up to 40% in friction over O-ring sealed chains.

DAN TAL

New member
COMMON MOTORCYCLE POWER LOSS CAUSES CHECKLIST

http://wheelsnshields.com/2015/03/13/common-motorcycle-power-loss-causes-checklist/

Chain Lubrication
As the name suggests, lubrication is very important for chain drive, reason being , the chain is transferring power to the rear wheel through the sprockets and naturally when this happens there is friction between the chain links and the sprocket and if the chain is running dry the friction is higher and this means the efficiency of power transmissiondrops.Plus it gets noisy , really really noisy and annoying.

amitexc

New member
זה עדיין לא מחזק את טענתך

במה שהעלת רשום שיפור בחיכוך של עד 40 אחוז ביחס לשרשרת האו-ריניג...
הכל יחסי.
&nbsp

DAN TAL

New member
התגובה הייתה לטוחן.

טענתי חזקה מספיק.אין צורך לחזקה...

ה ט ו ח ן

New member
חבל שאי אפשר לעשות ניסוי בו 'רוכב על' מתבקש

להבחין בין שרשרת משומנת ללא. להבחין ברכיבה כמובן לא בדחיפה של הכלי.
אין לי שום ספק, שאף רוכב לא יבחין בהבדלים. למעשה כל רוכב יכול לשאול את עצמו האם הוא מרגיש בתחילת הרכיבה (כשהשרשרת משומנת) יותר כוח מאשר בסופה (השרשרת יבשה) ...

ניקח למשל אספקט אחר שמוריד את כוח בגלגל, והוא הורדת לחץ אוויר. אז די ברור שצמיג ב 13PSI מתעוות פחות מאשר אם היה ממולא בנניח 7PSI, ולכן ב 7PSI אמורים להרגיש פחות כוח בגלגל. להערכתי, האפקט של הורדת לחץ (נניח 13PSI מול 7PSI) הרבה יותר משמעותי מהאפקט של שרשרת משומנת לשרשרת לא משומנת. הערכה זו מתבססת על הניסיון שיש לי (ולכל אחד אחר ...), בדחיפה של אופנוע עם לחץ אוויר נמוך מול לחץ אוויר גבוה (ממש מורגש), לבין שרשרת משומנת לשרשרת לא משומנת (בספק אם ארגיש משהו ...).
ועדיין, אני באופן אישי, לא מרגיש הבדלים בכוח הכלי אחרי שאני מוריד לחץ אוויר. אני בהחלט מרגיש שיפור באחיזה הודות ללחץ אוויר נמוך, אבל ממש לא בכוח המנוע.

הערה:
הנ"ל רלוונטי לאופנועים שהיו ברשותי, שזה אומר דו"פים גדולים, או מרוב"פ 400 סמ"ק. מן הסתם אופנועים חזקים פחות רגישים לשינויים הנ"ל.

DAN TAL

New member
איזה קטע,תראו מי כתב את המאמר הראשון מבין השניים

(בפינה הימנית למעלה)

פ ו כ י

New member
איזה קטע, בעל האתר נותן וואחד דיסקליימר על כל מה שנכתב...

DISCLAIMER: All observations made in these pages are based solely on the anecdotal experiences of their authors...YMMV, of course. You are "on your own", and I take no responsibility if someone tries anything in this website and gets into trouble with the law, their dealer, significant other, or the manufacturer . Or damages their person or property..

למעלה