שילשולים - דחוף

שילשולים - דחוף

בנותיי התאומות בנות חצי שנה בדיוק שהתחלתי לתת להם את המזון המוצק הן התחילו לשלשל שילשול שמגיע לאחר האכלה של המרק או אפילו הסימלאק אני נותנת להם בתוך החלב דייסת אורז אבל זה לא עוזר במיוחד. פחדתי שאולי בגלל המרק או אפילו בגלל הברזל יש להם יציאות מאוד רכות אבל כנראה שזה יותר מחלה ויראלית של שילשולים שבמקרה זה בא באותו זמן. הן אוכלות בסדר כלומר יש להן תיאבון עדיין, אבל הבעיה נובעת ביציאות המרובות שהן לא מימיות אלא מאוד אבל מאוד ריריות כך שהטוסיק שלהן מאוד אדום וצרוב כמעט כמו כוויה שמשהו חומצי מאוד אכל להם את הטוסיק אני לא נותנת להם להישאר אפילו דקה עם הקקי שוטפת עם מים וסבון ושמה משחה שנקראת דזיטין שהיא על בסיס משחת דגים ורפואית אבל זה לא עוזר הטוסיק מאוד כואב להן. מה אפשר לעשות עוד בשביל לרפא תוך כדי ההחלפה המרובה של החיטולים? ולמה היציאות הם מאוד ריריות זה נראה ממש כמו ריר של נזלת, בצבע שכל פעם משתנה לפי מה שהן אוכלות כשהן קיבלו ברזל זה כמו היציאות של צבע הברזל וכשהפסקתי לכמה ימים את הברזל ליראות אולי זה יעזור ואולי הן משלשלות גם מיזה אז זה השתנה לחום חרדל. עם זה ויראלי אז כמה ימים זה אמור לעבור והאם אני צריכה לשנות להם את האוכל לצימחי (איזומיל) עד שזה יעבור או להישאר בחלב הרגיל ולהוסיף רק את הדייסה של האורז. אני מודה לך על התשובה ואני מקווה שתעזרי לי כי כואב לי ליראות אותן סובלות עם טוסיק אדום וצורב.

שלשושל וטוסיק אדום

לגבי השלשול, כניראה שבאמת מדובר על צירוף מקירם ללא קשר לאוכל המוצק. עיצות: תנסי להכין את הדיסה בתוך מיי אורז שאת מבשלת ולא הדיסות מאבקה מוכנה. אפשר גם להעביר את האורז עצמו דרך בלנדר ולהשתמש בו כבסיס להכנת הדיסה במקום מים. אפשר גם לנסות מרק ירקות עם גזר מבושל מרוסק בבלנדר בתוך המרק. לגבי האודם בטוסיקף יש לשטוף אחרי כל יציאה אך לא כדאי לסבן ולשפשף כל פעם כי זה רק יגביר את הגירוי . תנסי, עד כמה שאפשר להשאירם ללא חיתול. המגע עם אויר מרפא טוב מכל המשחות. עדיין מספיק חם בעונה כדי שהדבר יהיה אפשרי. תשתדלי לעשות זאת במיוחד לאחר היציאה כאשר את יודעת שלמשך השעה - השעתיים הקרובות לא צפויה יציאה. חשוב להקפיד על מתן נוזלים( מיים , חלב ) בתקופה זאת כדי להשלים את איבוד הנוזלים . אם המצב מחמיר יש לפנות לרופא. דר' מילה ברק

למעלה