שילוב

OraS20

New member
שילוב

שלום
אשמח לשמוע דיעה על שילוב עם סייעת ל-2 ילדים ביחד.
מה קורה כשהם מתקשים בו זמנית בכיתה / בהפסקה או רוצים פעילות שונה וזקוקים לתיווך?

TikvaBonneh

New member
זה נראה לי דומה למצב בחינוך מיוחד

לבן הגדול שלי היה מאוד קשה בהתחלה לקבל את זה שהסייעת הכיתתית היא לא רק שלו ושהוא רוצה שהיא תהיה לידו כשהוא מתקשה והיא הולכתלעזור לילד אחר, אבל בסופו של דבר הוא הפנים שגם ילדים אחרים מתקשים וזה בסדר שהסייעת שלא עומדת לרשותו כל הזמן.
אני דווקא שמחה על זה. הוא עבד בצורה יותר עצמאית ובסופו של דבר היה גאה בהשגים שהצליח להשיג בלי עזרה צמודה.

BlackbirdFly

New member
נשמע כמו רצון של המערכת לחסוך כסף

על הגב של הילדים שלכם.
זה מאוד בעייתי, זה לא מקובל בכלל ועליכם להתעקש, לעמוד על שלכם ולא לקבל את זה.
להגיע לדרגים הכי גבוהים, לקחת ייעוץ חיצוני אם יש צורך.
ממליצה על קייס מנג'ר רויטל לן כהן. מנוסה בלווי משפחות וייצוג מול גופים בירוקרטים שונים.

ganjo

New member
תלוי ברמת התפקוד

זה מאוד תלוי ברמת התפקוד והעצמאות של שני הילדים ועד כמה הם זקוקים לסיוע צמוד. מי העלה את הרעיון ומה היו הסיבות לכך? האם המטרה היא לחסוך משאבים או שיש מאחורי זה חשיבה שזה עדיף עבור שני הילדים?

שילוב שני ילדים

בנושא זה באופן עקרוני דעתי היא סייעת לכל ילד בנפרד, גם אם היא לא צריכה להיות צמודה אליו. גם כשמשלבת לא קרובה לילד, היא עדיין עם העיניים עליו, יש פעמים שבהן קורים דברים ויש חלון קצר מאוד בו אפשר לנצל את הסיטואציה לתיווך. עבודת השילוב היא מאוד עדינה ומורכבת ודברים קורים פעמים רבות ממש בשניות. אם לא פנויים לקלוט את זה אז אפשר לפספס כל מני הזדמנויות וזה חבל.
בנוסף, אין בעיה עם משלבת אישית לשחרר מתלותיות, זה אפילו חשוב. חלק מהעבודה היא שהילד לא תלוי במשלבת ובכל מה שיכל להסתדר לבד, לדרוש שיסתדר לבד וכן שיפנה לצוות הגן כמה שיותר.
זו בקצרה דעתי,
בהצלחה,
רקפת.

1אילת2

New member
אם שניהם צריכים עזרה בו זמנית

אז לא כדאי שתהיה סייעת אחת שניהם.
למה מלכתחילה יש מצב כזה? רק אם בית ספר קטן עם כיתה אחת בשכבה ובה שני ילדים הזקוקים לסייעת.
מצב של סייעת אחת לשני ילדים יכול להיות חיובי כאשר שני הילדים בתפקוד גבוה והסייעת עלולה לפגום בעצמאות הילד.

רחל119

New member
לדעתי זה נעשה לא בשל שיקולים

מקצועיים אלא על מנת לחסוך כסף....עצוב, אבל זו ההתרשמות שלי

למה הם בכלל באותה כיתה? או שיש רק כיתה אחת

בשכבה? אם יש יותר אז לא מקובל שיהיו 2 ילדים או יותר משולבים בכיתה אחת. ובטח לא סייעת אחת לשניהם.

למעלה