שילוב תחליף חלב?

Namiko

New member
שילוב תחליף חלב?

שלום, הילדון שלנו בן 10 וחצי שבועות ועד לא מזמן ינק בלבד. מגיל 6 שבועות שילבנו עם פעם אחת ביום בקבוק של חלב שאוב. מכיוון שלא תמיד אני מספיקה לשאוב ומכיוון שחשוב לי להמשיך לתת פעם ביום מבקבוק (לאפשר לעצמי לצאת לעיתים מהבית בלעדיו) האם בגיל כזה פעם ביום של תחליף חלב עלולה לגרום נזק? כמו כן ב-3 ימים האחרונים הקטנציק מתעורר כל שעה וחצי בלילה ומבקש אוכל (עד לא מזמן ינק כל 3-4 שעות בלילה בדומה לתדירות האכלה שלו ביום). נסיונות ההרגעה האחרים לא עוזרים ורק ציצי עוזר. הוא מראה את כל סימני הרעב: מכניס יד לפה, מסית את הפה שלו לכיוון הציצי וממש מזנק לעברו ובוכה אם מכניסים לפיו מוצץ. הוא אוכל ממש מעט 5-10 דקות ונרדם על הציצי. מצד אחד אני חושבת שאולי הוא סתם מרגיע עצמו על הציצי שלי ומצד שני מכיוון שכל ארוחה היא קטנה אין לי אפשרות לדעת האם הוא באמת רעב... נוצר מצב שמרוב עייפות ואי עמידה בקצב אני משכיבה אותו לצידי והוא עושה לעצמו SELF SERVICE ואוכל מתי שבא לו... אני רק מידי פעם משכיבה אותו מול הציצי השני... והשאלה היא האם זה עלול לגרום נזק (יצירת תלות בציצי כאמצעי הרדמה) ולמה בעצם הוא התחיל לדרוש יותר?

ציפיק2

New member
תחליף וכו'

שינה עם תינוק והנקה בשינה: מצויון כך תוכננו אמהות ותינוקות, הנקה זה לא רק אוכל תחליף ראה קישור זה וכל השירשור לסקירה של בעיות אפשרויות מהוספות תחליף http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=556&msgid=88127558 לשיקולך (עדיף לא לתת תחליף אלא אם כן אין ברירה) בנוסף, לעומת שאיבה, שאת נותנת תחליף ולא שואבת באותו זמן הגוף שלך מתרגל ליצור xx סיסי של חלב פחות מדי יום.

Namiko

New member
תשובות

1) אני מציעה לו שני צדדים במהלך היום והוא יונק בממוצע 20 דקות מכל ציצי. בלילה כאמור הוא יונק רק 5-10 דקות ונרדם כך שאין למי להציע צד שני... 2) אכן לא אני נותנת את הבקבוק אלא בת הזוג שלי.

אפרת_ח

New member
כמה הערות

1. אני מבינה שאת לא מציעה שני צדדים בכל ארוחה. דבר זה גורם עם הזמן להפחתת כמויות החלב שהגוף מייצר. הסבר: בשבועות הראשונים החלב נוצר בשפע כתוצאה מההורמונים של הלידה. לכן בהתחלה בד"כ יש מספיק חלב גם כשההנקה לא מתבצעת בצורה מושלמת. ככל שעובר הזמן משתנה המנגנון שמווסת את ייצור החלב עפ"י דרישת התינוק. אם כל שד מקבל גירוי רק במחצית הארוחות, זה גורם להפחתת הייצור. מניסיון שלי זה הביא ממש לרעב של הילדה, עד שהועמדתי על טעותי והתחלתי להציע שני צדדים בכל ארוחה. 2. אני נגד לתת בקבוק בעצמי. כשאני לא עם התינוק, מי שמטפל בו נותן בקבוקים. כשאני איתו, רק הנקה. אני מרגישה שכך קטן הסיכוי לשביתות הנקה. 3. תינוקות משנים את הרגלי ההרדמות והשינה שלהם בלי הרבה קשר למה שאנחנו עושים. אם עכשיו נוח לך להרדים בהנקה - סבבה!

Namiko

New member
תשובות

1) אני מציעה לו שני צדדים במהלך היום והוא יונק בממוצע 20 דקות מכל ציצי. בלילה כאמור הוא יונק רק 5-10 דקות ונרדם כך שאין למי להציע צד שני... 2) אכן לא אני נותנת את הבקבוק אלא בת הזוג שלי.

אפרת_ח

New member
חוזרת לסעיף 3 ../images/Emo8.gif

אין לי מושג למה. אנחנו בני 9 חודשים ולפעמים הלילות מצויינים ולפעמים קימה כל שעה. לפעמים אני יכולה לתלות את זה בגורם חיצוני כמו לבוש חם/קר. בד"כ לא.

אפרת_ח

New member
אה, ושכחתי בקשר לבקבוק

ממש אין סיבה להתעקש על בקבוק שאוב מידי יום. תדאגי לסטוקפוא שיהיה לתת לו כשאת נפרדת ממנו, ותשאבי בסוף אותו זמן.

למעלה