שילוב הנקה ותמל

frizzly

New member
שילוב הנקה ותמל

שלום
האם אפשר לשלב תמל עם הנקה? יש לי ילד בן שבוע, יונק יפה (במשך 30-40 דקות והרבה הרדמויות באמצע, אבל סהכ הבנתי שזה סביר) ויש לי חלב.
אני יודעת שאין תחליף לחלב אם והנקה ושזה עדיף אבל מצד שני ההנקה בלילה מתישה אותי וזה גורם לי לרצות להפסיק לגמרי.

אני אשמח לקבל פרטים על 2 אופציות:
1. שאיבה על מנת להכין לפחות ארוחה אחת ללילה - האם אפשר לשאוב בחלקים במשך היום? נגיד בסוף כל הנקה, לשאוב קצת ולערבב עם מה ששאבתי מקודם, ואז יהיה לי מספיק ללילה? אם כן - אז להשאיר במקרר ולהוציא בתחילת הלילה לחימום בכלי מים חמים? כמה זמן בערך לוקח לזה להתחמם? ואחרי החימום כמה זמן זה יכול לחכות בחוץ לארוחה?

2. הנקה של כל הארוחות ביום, למעט 1-2 ארוחות בלילה של תמל. האם זה אפשרי? איזה בעיות לצפות מזה? מה קורה לייצור החלב? זה לא גורם לגודש?

ושוב אני מדגישה שאני יודעת שזה פחות רצוי מהנקה מלאה, אבל עדיין אשמח לשמוע על איך לבצע את זה.
תודה.

שילוב הנקה ותמ"ל

שלום
ניתן לשאוב במספר פעמים במשך היום
מצרפת לך טבלה של הנחיות לאחסון חלב אם
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Breast_milk_storage.pdf
עליך להצמד להנחיות שכתובות שם על מנת שהחלב לא יעבור את הזמן שמותר לו לעמוד בחוץ/במקרר
ניתן לחמם מהפריזר להעביר למקרר, מהמקרר להשאיר בטמפרטורת החדר, מהמקרר לשים את הבקבוק בתוך קערה עם מים חמים
ניתן לשלב תמ"ל
בעיות אפשריות משילוב תמ"ל: הרבה פחות בריא מחלב אם, עלול ליצור אצלך גודש כשהתינוק יונק ואת לא מפנה החוצה חלב, הורמון הפרולקטין עולה ברמות שלו במהלך הלילה אמא שמדלגת במיוחד בחודש הראשון על הנקות לילה עלולה לפגוע בביסוס כמות החלב שלה.
ממליצה לך ליצור "תוכנית פעולה" עם יועצת הנקה
נסי להחזיק מעמד עם הלילות ולישון במהלך היום כאשר התינוק ישן
זה לא ישאר כך שנה שלמה של הנקה...
עם גדילת התינוק ההנקה מתקצרת ומשך הזמן בין ההנקות מתארך!
בהצלחה

newfornow

New member
אני לא מומחית אבל כן מערבבת

שלום... יש לי רק 7.5 שבועות יותר נסיון ממך אז קחי את זה בחשבון

עם כל כמה שניסיתי אני לא מצליחה לייצר מספיק חלב אז שילוב של פורמולה נכנס כבר בשבוע הראשון בהוראת מיילדות ויועצות הנקה...
חודש וחצי שאני רק שואבת, שתי שאיבות יוצרות אצלי ארוחה אחת. אז כל ארוחה הוא מקבל חצי שאוב ואז עוד בקבוק עם פורמולה להשלים. קודם החלב השאוב ורק אחר כך פורמולה... לא באותו בקבוק!!
בלילה רק פורמולה כדי שארוחת הבוקר תהיה מלאה, השאיבה בבוקר נותנת תפוקה של פרה מרוצה
- אבל את זה התחלתי לפני 3 שבועות... עד אז לא ויתרתי על הנקה כל פעם כדי להרגיל את השדיים לעבוד.
לשמחתי הוא לא בררן, ומגיב גם לשד וגם לבקבוק. אבל שמעתי גם על מקרים אחרים...
תחזיקי מעמד בלילות... זה מתיש וארוך אבל אני ממליצה שלפחות חודש אחד תתמידי... בהצלחה ומזל טוב!!!

frizzly

New member
תודה על העידוד

ההנקה מתחילה לזוז קל יותר, בעיקר התחלתי להיפטר מהגודש...
וקבעתי לי 2 ארוחות קבועות ביום לתמל - אחת באמצע הלילה ואחת באמצע היום, מה שנותן לי קצת שקט. ואם מצליח לי אני גם שואבת עוד מנה שיהיה - היא מחליפה האכלת הנקה אחת או תמל אחת ביום, תלוי בשעה.

מקווה להצליח להתמיד חודש ככה.

למעלה