שילוב בראשל"צ

שילוב בראשל"צ

משהו מכיר את נוהלי השילוב בראשל"צ?? יכול להיות שקיימת הנחיה שילד יוצא לשילוב חלקי ללא משלבת, מתוך ראיה כי באם מתאים לשילוב, אינו זקוק למשלבת???

שילוב בראשל"צ

שילוב חלקי בראשל"צ אינו עם סייעת. כך היה לנו שנה שעברה. זה לא קשור אם הילד זקוק למשלבת או לא לצערי. זו פשוט המדיניות של המתי"א/חינוך מיוחד.

ולא היתה פניה של הורים למתיא?? לא נלחמתם

בנושא?? שילוב לא נכון יכול לגרום לנזק עצום לילדים שלנו.

מהיכן ההנחה שלא נלחמנו?

וואינך מכיר/ה את הילד שלי ואת השילוב שעשינו. מערכת החינוך המיוחד בראשון לא ממש תומכת בשילוב יחידני או חלקי לצערי. ולא אוסיף כי כאן זה לא המקום ובהצלחה לכם.

לא התכוונתי למתוח ביקורת על מישהו

ואני אשמח לשמוע את דעתך, האם ניתן לעשות משהו??? האם שמעת על מקרים שלבסוף כן אישרו שילוב?? אני זקוקה להמלצות, כי נראה לי שעם החלטה כזאת בראשל"צ, אף אחד במתיא לא חושב על טובת הילדים שלנו.

כל המקרים שאני שמעתי לגבי שילוב חלקי

נעשו ללא משלבת. לא עזרו שום מלחמות וגם בקשה להביא משהי פרטית נדחתה. מעבר למקרה הפרטי שלנו. אם יש לך שאלות לגבי שילוב יחידני בראשל"צ - בו אנחנו נמצאים כרגע אשמח לענות במסר אישי.

ראשון היא לא עיר ידידותית לילדים בספקטרום

מתי"א מאוד מקשה על תהליך השילוב ואין שום קשר בין החלטות שלהם לבין טובת הילד. בזמנו ניסיתי לארגן קבוצה של הורים כדי להתחיל מאבק במרוכז, אבל לצערי לא פנו אליי הרבה הורים

AutismTimesTwo

New member
המתיא באיזורנו כנראה שונה

כי אצלנו אין דבר כזה לצאת לשילוב בלי סייעת או משלבת. ההגיון מוזר בעיני, העובדה שהילד זקוק לאימון דרך שילוב אינה אומרת שהוא מוכן לשילוב. אלה שני דברים שונים. לא להסס לשנייה אחת לבקש פגישה עם מנהלת המתיא ולדסקס איתה את הנושא הזה. אין מקום לשרירות לב ועניינים כאלה צריכים להיות מנומקים. אם מנהלת המתיא אינה מספקת לך תשובות סבירות בעיניך, את מוזמנת לעלות למפקחת שמעליה. אני כותב את זה מניסיון של השנה הזו. הגננת העבירה לנו מסרים לגבי השילוב שטענה שהם נגזרים מחוקי המתיא ומחוזרי המנכל של משרד החינוך, ובדיעבד אחרי הפגישות עם מנהלת המתיא ועם המפקחת, אז לא היה ולא נברא והכל הסתדר לשביעות רצוננו. לפעמים זה סתם טמטום, או חוסר זמן או חוסר תקשורת. לפעמים זה חוסר רצון לעזור. כל זה כמובן לא חשוב, חשוב רק שהילדים שלנו יקבלו את מה שנכון להם. אגב, אני אזכיר דוגמא אחרת שאני לא יודע אם הייתה גם אצלכם. אבל בתחילת השנה, יצא חוזר מנכל שאוסר על ילדים לצאת לפני תום יום הלימודים מהגן. במקרה שלנו זה פגע בטיפולים פרטיים שמתחילים החל משעה 16:00 כשהגן התקשורתי נגמר בשעה 16:45. נדרשנו להביא אישור מנהלת מחוז (חצי אלוהים) כדי לצאת לפני השעה 16:45. שלחנו את כל הטפסים ושלוש פעמים פנייה בכתב ולא נענינו, לבסוף לקראת סוכות, הגננת הודיעה לנו שהיא לא תוכל יותר להעלים עין, לא נוכל יותר להוציא את הילד לפני 16:45. הודעתי לה וכתבתי מכתב נוקב וברור מאוד לגננת, למפקחת, למנהלת המתיא, למנהלת המחוז ולעוזרת שלה שבמידה והילד שלי לא יצא מהגן בזמן לטיפולים שלו אני אתבע את כולן ביחד ולחוד על מניעת טיפול רפואי וטיפול מקדם מילד. ציטטתי את הסעיפים מאמנת הילד המבטיחים לכל ילד את הטיפול הנאות לו כולל טיפולים מקדמים וכו'. פיקססתי ושלחתי במייל את המכתב הזה לכולן וגם הבהרתי בטלפון לגננת שעם אהבתנו אליה, אנחנו נבוא עם מצלמות לגן ואם לא יתנו לנו את הילד אנחנו נצלם את הסירוב וגם נפרוץ את דלת הגן. וכמובן שדאגתי להבהיר לה שזה לא יצטלם טוב כל הסצינה הזו. וראה איזה פלא, עוד באותו יום התקבל אישור חריג מן המפקחת להוציא את כל ילדי הגן בשעה הנדרשת להם לטיפולים ואחרי שבועיים הגיע אישור מנכל משרד החינוך להוצאה קבועה של הילדים ובאישור זה הוא בעצם מבטל את החוזר שהוא עצמו הוציא. סיפור ארוך כדי לומר, שלא תמיד מה שמערכת החינוך אומרת הוא נכון, רלוונטי או אפילו חוקי. בהצלחה. ראי באתר : http://cms.education.gov.il/educationcms/units/special/misgerot/hazagt/ את פירוט שמות מנהלות המתיא והמפקחות.

תודה רבה. אתה כל כך צודק

כאשר בקשתי לדבר עם המפקחת על הנושא, נאמר לי שהנושא ייבדק והם דווקא אופטימיים... לדעתי, שילוב חלקי דורש משלבת מתוך הגן, ומדובר פה על החלטה של הגננת בלבד, שלא לוותר על סייעת לטובת בני. אני לא אוותר להם, אבל בשורה התחתונה, בני זועק לחברים... מדבר על כך לא מעט (לעניות דעתי, אין לו ממש פרטנרים בגן) והשילוב מתעכב. מה דעתך? לחכות לתשובה מהם, או לפנות למפקחת בעצמי?

AutismTimesTwo

New member
דעתי ..

תגידי להם שאת לא מרוצה מקצב ההתקדמות של העניין, מבחינה זו, את לקוחה והם ספק שירות, ואת החלטת שאת לא מרוצה. ותני להם עוד כמה ימים סבירים, נגיד עד אמצע שבוע הבא ואם לאחר מכן אין התקדמות - בכוונתך לפנות למפקחת. תמיד תני להם סולם לרדת מהעץ שלהם, אבל אם הם לא משתמשים בו, פשוט תפני. שיבינו שאת רצינית. קחי בחשבון שזה כמובן לא מאיר באור חיובי את הגננת... כל הסיפור הזה, אבל לא צריך להיות לך אכפת. רק הילד - רק הילד מעניין.

TikvaBonneh

New member
גדול!

bisty

New member
ממש ממש ממש לא

אני מבינה שמדובר בילד שנמצא בגן או כיתת תקשורת ויוצא למספר שעות בשבוע. לשלוח אותו ללא סיוע זאת בדיחה אכזרית על חשבון הילד. עדיף שבכלל לא יצא לשילוב. אין כזה דבר מתאים לשילוב ולפיכך לא זקוק למשלבת ולראייה ילדי שילוב יחידני מקבלים שעות סיוע, בדרך כלל למרבית הזמן. אז מה? הם לא מתאימים לשילוב? אני מציעה לפנות למרב יבלון מהחינוך המיוחד בעירייה עם הנושא הזה.

לרה7

New member
שילוב בראשון

בגן תקשורת שלנו לפני שנה היה שילוב לילדים בגנים טיפוליים ואיתם יצאו לשילוב אנשי צוות של הגן(מרפא בעיסוק או מרפא באומנות). אבל זה גן תקשורת של עמותה לילדים בסיכון ויש להם יותר צוות מאשר בגן תקשורת רגיל.לבני עשו שילוב הפוך-היו מגיעים 2 ילדים מגן רגיל סמוך אבל רק פעם בשבוע כי ביתר ימים לא היה להם מספיק צוות לשילוב.

תודה על התגובה. באיזו עיר אתם גרים?

גם בני בגן תקשורת של העמותה ובכל זאת, מסרבים להוציא משלבת.

למעלה