שילוב בקבוק

שילוב בקבוק

בתי בת ארבעה חודשים. נולדה במשקל נמוך ולא עולה כראוי במשקל. יש בעיות רפואיות נוספות ברקע שעלולות לגרום לקשיי אכילה. אנחנו בהמתנה למרפאת אכילה, ובינתיים כבר חודש בערך מוסיפים חלב שאוב וגם תמ"ל כדי להקל עליה באכילה (זה לא עוזר, אגב, הילדה עדיין לא עולה במשקל). התחלנו להוסיף בקבוקים במעין נוהל חירום מבולגן כזה ואני חושבת שעד שנגיע למרפאת אכילה צריך לעשות קצת סדר.
כרגע התקבענו על זה שבלילה היא יונקת בלבד, ביום יש האכלות שמתחילות בהנקה ואז אני מוסיפה מנת חלב שאוב (אני לא מצליחה לשאוב מספיק כדי שלא יהיה תמ"ל בכלל, אז אני מקצה לכל ארוחה 60 מ"ל חלב) ואם יש עניין מוסיפה עוד תמ"ל, ויש האכלות שבכלל אין בהן הנקה וכוללות רק בקבוק שאוב (עם או בלי תמ"ל לפי דרישה). לפעמים אני נותנת בקבוק ולפעמים מישהו אחר.
זה הגיוני מה שאני עושה?
עדיף בכל זאת לתת ארוחות מלאות של תמ"ל ושל חלב אם לסירוגין? אני חוששת שארוחה מלאה של תמ"ל תעשה לה כאב בטן, והיא גם פחות אוהבת את זה בכל מקרה..
להתעקש להתחיל כל ארוחה בהנקה או שזה לא משנה?

חשוב לי לשמר את ההנקה למטרות של חיזוק הקשר שלנו, הרגעה (שלי ושל התינוקת) והרדמה. מבחינה תזונתית ברור לי שזה פחות ופחות רלוונטי כרגע ושאנחנו בדרך לכל מיני תחליפים ותוספים. אבל היא מדהימה ומסרבת לוותר עלי (נעלבה בהתחלה ושבתה מהנקה אבל אז חזרה לינוק בשמחה) ולכן אני חושבת שאני צריכה להתעקש ולא לוותר עליה. אז איך אני משמרת הנקה בצורה הטובה ביותר בתנאים האלה?

תודה!

פאח9

New member
קטונתי מלהתייחס למצב כולו

רציתי רק לספר לך שהמשפטים האחרונים שלך ריגשו אותי מאוד.
הרבה הצלחה, אהדה ותמיכה בדרך הלא פשוטה...
&nbsp
<מגיבה מהחשבון של הבן שלי>

פאח9

New member
עוד כמה מילים:

לגבי המשפט שלך
"מבחינה תזונתית ברור לי שזה פחות ופחות רלוונטי כרגע ושאנחנו בדרך לכל מיני תחליפים ותוספים"
המטרות שהזכרת (הקשר ביניכם וכו') אכן אמיתיות מאוד, וחשובות מאוד מאוד - אולי אפילו יותר מהבחינה התזונתית - אבל התוספים ממש ממש לא הופכים את הפן התזונתי בהנקה ללא רלוונטי. ממש לא!
אפילו אם אישה (לא את
) מגיעה למצב שהיא מיניקה 5 מ"ל ביום - אז זה כמו ברזל וויטמין די, שגם מהם נותנים לתינוק מיליליטרים בודדים ביום - ובכמות הקטנטנה הזאת מסתתרת איכות עצומה. עשרות רבות של מרכיבים שאין להם שום דרך אחרת להגיע אל הקטנטונת, ומבחינת הגוף שלה זה הבדל עצום אם כן יהיו שם או לא יהיו שם.
מחקרים מצאו הבדלים אפילו בין תינוקות שקיבלו פעם אחת ויחידה בחייהם הנקה לבין תינוקות שלא ינקו מעולם. יש לפעם האחת הזאת משמעות.
ולא מדובר רק על תזונה. כשיש ברקע גם הנקה, אפילו אם היא במיעוט - מתאפשר סוג של "דיאלוג" בין מערכת החיסון הבשלה של אמא לבין זו המבשילה של התינוקת, ויש לדיאלוג הזה הרבה פנים והמון השלכות (נשמע מסקרן? רוצה להרחיב? גגלי את השם שרון צברי).
&nbsp
אז... אל תקלי ראש בחשיבות של מה שאת עושה. כל טיפה שאת נותנת לה - זהב טהור.
תני לעצמך קרדיט ברוחב לב

&nbsp
<מגיבה מהחשבון של הבן שלי>

michal@gal

Active member
מנהל
לפי התיאור שלך

מדובר בבעיה רפואית שבגללה היא לא עולה במשקל ולא בעיה בהנקה, כך שאת מירב המאמצים צריך להשקיע בפתרון הבעיה הרפואית.
בתור מניקה ותיקה, ללא ידע רפואי, נראה לי שאם כבר חודש אתם מוסיפים תמ"ל ושאוב ואין שום שיפור בעליה במשקל, אז אפשר לחזור להנקה מלאה ולעזוב את התוספות שבמילא לא עוזרות ורק מכניסות אותך לסחרור של שאיבות ובקבוקים.

את נמצאת בקשר עם יועצת הנקה?

הרבה פעמים, על מנת לשמר את ההנקה, ממליצים להפריד לארוחות של תמ"ל בלבד וארוחות הנקה בלבד, ולא לתת בקבוק בסיום כל הנקה.

אם זה אפשריֹ, מומלץ שאת ארוחות הבקבוק היא תקבל ממישהו אחר.

אכן, סחרור

לצערי הסחרור רק הולך להחמיר כשנגיע למרפאת האכילה... קשה לי מאוד להאמין שמישהו שם יתמוך בהנקה, מלאה או אחרת.
תודה על המידע.

מתמלמלת

New member
יש סיכוי להגיע לטובה קראוזה?

תזונאית דגולה וידענית גדולה בענייני הנקה.
מומלצת מאוד מאוד.

אפשר פשוט אין טעם

במרפאת אכילה בבית חולים יש צוות משולב שכולל גם דיאטניות כמובן וגם יותר הבנה ספציפית של מה הבעיה של התינוקת ואיך אפשר לעזור לה. אין טעם להתחיל ייעוץ אצל מישהי אחת, טובה ככל שתהיה, ואז להגיע כמה שבועות אח"כ למרפאת אכילה ולקבל הנחיות אחרות.
חיפשתי טיפ מהיר לגבי מה מומלץ בתור שלב מעבר. היה לי חשד שבטח ההמלצה היא להפריד ארוחות של תמ"ל וחלב ושמישהו אחר ייתן בקבוק. זה בלתי אפשרי לצערי. אז... שיהיה ככה.
תודה בכל מקרה

michal@gal

Active member
מנהל
כדאי כי היא מבינה בהנקה

ולכן תוכל לתת לך עיצות שלא מתחילות ב"קודם כל תפסיקי להניק".
&nbsp
צריך למצוא רופא שיעזור למצוא את הבעיה הפיזית שבגללה העליה במשקל היא איטית, בלי להניח מראש שההנקה אשמה בכל.
מכירה כמה מקרים שבהם לחצו להפסיק הנקה ואחרי מעבר מלא לבקבוקים הסתבר שאין שום שיפור ועדין העליה במשקל היא איטית באותה המידה, או אפילו איטית יותר.

מתמלמלת

New member
בהצלחה!

מקווה בשבילך שהתחזית הקודרת תתבדה, ותגלי שהחבר'ה בוועדה כן מעודכנים בענייני הנקה.
ובעיקר מקווה שהצרות הבריאותיות יסתדרו.

שושן ...גם חייבים להבין ולקחת בחשבון

שלפעמים...אין הרבה מה לעשות, יש יונקים קלי משקל
שהם רזים וזו הביולוגיה שלהם
כמובן שאין זה תירוץ לא לבדוק, לעמול או לפעול על מנת לברר את שורש העניין
אלא להבין - שיש תינוקות שלא משנה מה עושים הם עולים בגבול התחתון (ויש כזה) של הנורמה
להבין שיש הבדל משמעותי בן מצב של
אי עליה במשקל,
או עליה נמוכה במשקל
או - ירידה במשקל
&nbsp
וגם - וזה ברור, אין אפשר לקבל לפעמים תשובות "אינסטנט" כי - תינוק הוא מסובך ומורכב
ולכן צריך לתת תשובה מורכבת ומוסבכת שמתאימה למצב של התינוק
לא פשוט
דורש המון אנרגיות
המון המון עבודה
אבל לקחת בחשבון- התינוקת שלך יונקת ולכן מקבלת עבורה את המזון הטוב ביותר שניתן לתת לה
כרגע
בין אם הוספת החלב השאוב
ובין אם הוספת מוצקים משמינים באופן הדרגתי
בוודאי לסיים בירור רפואי
ולא...לא...לא..לוותר על ההנקה
כי ההנקה זה בריאות, חיסון ורגש (בקצרה) אצל יונקים והרי גם ככה אוטוטו...גם כך באופן טבעי
ההנקה תתפוס פחות ופחות תפקיד "תזונתי" פרופר אלא יותר שאר התפקידים שעליהם אי אפשר לוותר
מסכימה עם הגישה שלך - התחילי טיפול אבל תבהירי מראש
שההנקה חשובה לך ! וכל ההתיחסות תהיה בהתאמה
&nbsp
בהצלחה - תבואי לעדכן
&nbsp

למעלה