שילוב בבית ספר עם כיתות קטנות

שילוב בבית ספר עם כיתות קטנות

מה דעתכם על שילוב יחידני בכיתה רגילה בבית ספר שיש בו כיתות תקשורת? מצד אחד - יש להם הכרות עם הקושי, ניסיון עבודה. מצד שני - האם זה לא "אידאולוגיה" שיחדים עם צרכים מיוחדים צריכים להיות בכיתות מיוחדות? האם תהיה להם מספיק הכלה וסובלנות לשטיקים של הילד? מדובר בכיתה א'

schlomitsmile

Member
מנהל
את צריכה לשאול אותם
כשה
שלי למד בכתת תקשורת, היה איתו ילד אחד, שעם הזמן שעות השילוב שלו בכתה הגדולה הלכו והתרבו, עד שעבר לגמרי רק לכתה הגדולה, שילוב יחידני לגמרי, אפילו בלי סייעת. ואני מנחשת, שזה התאפשר בין היתר, בגלל שהמורות בכתה הגדולה היו מנוסות ופתוחות לילדים א"סים.

asa112

New member
מה שבאמת קובע,זה רצון של בית ספר לשלב:

האם המנהלת רוצה ילדים משולבים בבית ספר , האם למחנכת ראש פתוח לשילוב, האם יש הדרכה כמו שצריך ... אם כל הדברים נמצאים, אז לא משנה יש כיתות תקשורת או לא. בעיקרון, אפשר לצפות, שבבית ספר עם כיתות תיקשורת מורות מבינות קצת יותר את הלקות, אבל בפועל, זה לא תמיד כך. בהרבה מקרים מורות רואות ילדים משולבים בכיתה שלהם, אבל ברגע שיש בעיה, ילד נשלח חזרה לכיתה שלו ומורה לא ממש מתמודדת איתו, הכרות שלהם עם הלקות לא משמעותית. בקורס שילוב לא ממליצים לשלב ילד בבית ספר שיש שם כיתות תקשורת.

לדעתי זה מאוד תלוי בילד

כלומר בעייני הבחירה בין כיתת תקשורת לשילוב יחידני קשורה ל"תפקוד" של הילד ולא עניין של אידיאולוגיה לא של הורים ולא של מערכת החינוך. אם הצוות בית ספר מספיק מקצועי והילד שלך באמת מתאים לשילוב יחידני ואת לא רוצה את זה רק מאידיאולוגיה מסוימת (ואני מצטערת אבל יש הורים שכן בעייני עושים זאת ) אז לא תהיה שום בעיה . אם מדובר בצוות לא מקצועי או בילד שבאמת מתקשה להתמודד עם שילוב אז לא יעבוד. ענת

זהו שאני מאד מתלבטת האם זה מתאים לילד...

הילד שלי מוגדר בתפקוד גבוה. אבל אני רואה המון בעיות. במיוחד בעיות הקשבה לדעות אחרות... ממש לא רואה איך הוא ישב בכיתה ליעשה את מה שאומרים לו אם פתאום לא בא לו...

הגדרות לא שוות בעייני כלום

מה שחשוב זה המציאות בפועל- הקשיים והיכולות ולזה את צריכה להתייחס. אם לדעתך הילד יתקשה לשבת שיעור שלם בכיתה בשקט ולהקשיב להוראות ניראה לי ברור שהוא לא אמור להיות שם.

ואם בשנה שעברה היה לו משעמם בגן תקשורתי

נראה לי ברור שהוא לא אמור להיות שם... השנה יצאנו לשילוב יחידני, בין היתר כי הוא מחפש עניין בילדים אחרים וכי הוא מיצא את הושא הגן התקשורתי

dina199

New member
אבל כרגע מדובר בבית ספר.

זה שונה מכל גן - גם מרגיל וגם מתקשורתי. המיקוד בבית ספר זה על החלק הלימודי והדרישות הלימודיות .. לכן באמת צריך להחליט ממה לנסות להתחיל :מכיתה רגילה או כיתת תקשורת . ואי אפשר להקיש על מה יהיה לפי מה שהיה בגן.פשוט הסביבה אחרת והדרישות אחרות . אפילו כיתת תקשורת זה לא שווה ערך לגן תקשורת.

זה ניראה לי גם תלוי במקום הספציפי

"גן תקשורתי " ו"כיתת תקשורת" אלו אומנם הגדרות דיי ברורות של מסגרות אבל בפועל בין המקומות השונים שעונים לאותה הגדרה יש מההכרות שלי הרבה הבדלים (גם בחינוך הרגיל קיימים הבדלים מסוימים ) וזה שבגן תקשורתי אחד שיעמם לו ובשילוב יחידני בגן ספציפי אחר הוא מצליח לא אומר בעייני הרבה בטח לא על התאמה למסגרת כלשהי לבצפר שזו מערכת אחרת לגמרי שהזמן המוקדש בה לכל הקטע החברתי הוא הרבה יותר מצומצם. בסופו של דבר אני חושבת שהמטרה שלך היא למצוא או כיתה רגילה שבאמת פתוחה ורוצה לקבל את הבן שלך תוך הבנה שזה עשוי להיות לא קל או למצוא כיתת תקשורת ששאר הילדים בה יהיו עם יכולות תקשורתיות טובות מספיק כדי שכן יוכלו כדי להוות עניין עבור הבן שלך.

תודה. שמחה שחשבת לעומק ושינית את דעתך

האמת, האמירה הגורפת שלך הרגיזה אותי מאד: "זה תלוי רק בילד, ואם ילד לא מתאים לשילוב אז מקומו בחינוך מיוחד". אם חושבים דברים לעומק, אז יש כל כך הרבה ניואנסים, כל כך הרבה אנשי מקצוע שמעורבים, כל כך הרבה מערכתיות, פוליטיקה, אידאולוגיה... ברור שבראש ובראשונה זה תלוי ביכולות של הילד, אבל היכולות של הרבה ילדים במועדון שלנו הן לא אחידות: יש תחומים ששם הן גבוהות, ויש - נמוכות. אם ילד צמא לתקשורת עם ילדים אחרים, זקוק שיהיו לו פרטנרים למשחק אז הוא לא ימצא את עצמו בסביבה עם ילדים שלא מחפשים פרטנרים. אבל אותו הילד גם יכול להיות דעתן ושטלטן, עם בעיות ריכוז ותזוזתי, מוצף בקלות וכו' וכו' שיקשה מאד על אפשרות השתלבות בכיתה רגילה ללא עזרה. והרי על סוג עזרה שיכולים לתת לו שאלתי...

dina199

New member
זה עדיין תלוי רק בילד

אם משהו לא מתאים לילד (ולא חשוב באיזו סוג חינוך) שום איש מקצוע לא יעזור.

ממש לא. אין שחור ולבן בחיים האלה

יש דברים שקשים לילדים שלנו. ושוחקים. בהתמודדות לבד מולם הילדים שלנו עלולים להתמוטט - ואז שום דבר לא יעזור. אבל אם יש מישהו שעוזר לו, שתומך בו - הילד יעבור את הקשיים האלה מחוזק.

dina199

New member
אני לא אמרתי שחור / לבן

אני אמרתי 'תלוי בילד' . ודווקא זה מבטל את כל העסק של חלוקה לשחור לבן
. גם חלוקה לחינוך רגיל ומיוחד לא מספקת. למעשה החלוקה הלא מספקת הזאת היא זו המייצרת מצב של שחור לבן (ואז צריך להוסיף מומחים כדי להתגבר על זה ) אם למשל ילד מסתדר בכיתה של 35-40 תלמידים לבד או עם סייעת זה מצויין.- אבל זה לא קורה לכולם ואם הוא מסוגל ללמוד רק בקבוצה של 5 תלמידים - אפילו 100 מומחים לאי ירגילו אותו לכיתה גדולה. אולי 'ירגילו' לשבת שם , אבל לא יגיעו להישגים לימודיים אם קבוצה קטנה זה מה האופטימלי בשבילו. ויש אנשים שמסוגלים ללמוד רק אחד על אחד. ויש אוטודידקטים (וכאלה יש הרבה מאוד בספקטרום) - שמסוגלים ללמוד לבד ומצליחים ללמוד אך ורק לבד.

לא שיניתי פה הרבה את דעתי

כלומר אני עדיין בטוחה במאה אחוז שילד שלא מתאים לשילוב יסבול בכיתה רגילה וילד שסובל בכיתה רגילה מקומו במסגרת כלשהי במערכת החינוך המיוחד. יש פה ניואנסים וזה היה ברור לי מההתחלה ולא רק מהמקרה הזה אלא כמה וכמה שנים פשוט בהתחלה לא התייחסתי אליהם ובנינו גם עכשיו אני לא ממש בטוחה שיש צורך כי את מדברת על פרטנרים למשחק שהזמן בבצפר שמוקדש למשחק הוא כל כך מצומצם שאם מספקים לו את העניין החברתי אחרי הצהריים אז אפשר לעזוב את השיקול החברתי בבחירת מסגרת לגמריי.

dina199

New member
תפקוד גבוה לא מבטיח יכולת להיות

בכיתה רגילה. א"ס זה א"ס ותפקוד גבוה לא עושה אותו א"ס לייט
. יש א"סים בתפקוד גבוה שהיכולת הקוגנטיבית שלהם מראה את עצמה הכי טוב בקבוצה ממש קטנה או אחד על אחד.

betty28

New member
יכולה לספר לך שגם אני

לא האמנתי שהילד שלי יכול לשבת בכיתה של שלושים ילדים 45 דקות שיעור שלא לדבר על יום שלם. ועכשיו אנחנו בכיתה ב'. זה לא שאין קשיים, אבל מתמודדים, נעזרים באנשי מקצוע וכן הלאה. הוא יכול להפתיע אותך לטובה וגם - צריך להיערך עם אנשי מקצוע מתאימים במקרה של קשיים- זה ממש חובה.

TikvaBonneh

New member
אין קשר בין תפקוד גבוה לשילוב

יש לי ילד בתפקוד גבוה מאוד שלא הצלחנו לשלב אותו. ויש ילדים בתפקוד בינוני שמשולבים בהצלחה.

yaelsdesk

New member
שילוב בבי"ס עם כתת תקשורת

שלום לך, הדבר תלוי ברשות המקומית ובמפקחת על החינוך המיוחד. מניסיונם של הורים רבים לא מומלץ לשלב שם כי בית הספר מחוייב לחינוך מיוחד ולא לשילוב, ולמרות שמודע ללקות אין לו בהכרח כלים לשלב. זה אומר שאם המפקחת איננה בעד שילוב היא עלולה להיות נגד, ותגביל את בית הספר לגבי העסקת משלבות והכנסת מנחה פרטית, למשל, או הקשבה לדברי ההורים. כלפי חוץ יגידו לך שכמובן שמחים לשלב, אך לא בטוח שהם יכולים. את יכולה לפנות להתייעץ עם הורים ברשות המקומית שלכם לגבי העמדה של המפקחת על החינוך המיוחד. את יכולה לפנות אלי עם שם הרשות המקומית שלכם שאנסה לברר אם יש ילדים משולבים יחידנית ואם הוריהם מוכנים לשתף במידע. בהצלחה, יעל

למעלה