שילובי מסלולים

שילובי מסלולים

אני חפץ ללמוד משפטים בכל מאודי, ובנוסף, ללמוד לתואר בתחום התקשורת. השנה הבנתי שעתיד להיפתח מסלול חדש באונ' חיפה של משפטים ותקשורת. מה ידוע לכם על המסלול? האם לא נגרעים לי חלקים הכרחים מהתואר במשפטים לטובת התואר בתקשורת ולהיפך? מה נותן השילוב הנ"ל בעתיד בשוק העבודה? לדעתכם יש לזה ערך מבחינה תעסוקתית או שמא תחום התקשורת, כפי שהוא נלמד באוניברסיטה, הוא דומה באפיוניו לתחום כמו הסטוריה/ספרות (דהיינו- חסר פרקטיות). באיזה משרות לדעתכם אוכל להשתלב בסיום תואר כזה? האם שווה "לערב שמחה בשמחה" במקום להתמקד בתחום המשפטים או בתחום התקשורת? תודה מראש!

משפטים

לימודי תקשורת נותנים ידע עיוני והכשרה בסיסית לתחומי התקשורת. ישנו עודף גדול של בוגרים על פני הצעות עבודה, ורק חלק מצליח בסופו של דבר להשתלב בתחום. אם אתה מעונין לעסוק במשפטים, במקרה זה נראה לי עדיף להתרכז במשפטים בלבד, ולנסות להגיע להישגים מיטביים שכן גם לבוגרי משפטים לא קל להשתלב , והישגים בלימודים הם שקול חשוב בבחירת מועמדים להתמחות.

TALASL

New member
לא מסכים

עם מה שנאמר. לדעתי תואר כפול ייתן לך יתרון. כעיקרון ניתן ללמוד תואר כפול בכל האוניברסיטאות(למעט ב"ש),אתה לומד את כל התואר במשפטים למעט מספר קורסי בחירה שיש לך עליהם פטור.

T i p t i p o n

New member
אתה לומד משפטים?

אם כן- היכן? זה נכון שאפשר ללמוד תואר כפול גם במקומות אחרים, העניין הוא שבחיפה פתחו השנה תכנית מותאמת (קורסים חופפים לשני התחומים וכו'). עד עכשיו התכניות המותאמות שלהם זה משפטים ומדעי המחשב, משפטים וכלכלה, משפטים ופסיכולוגיה, משפטים ורפואה (עם הטכניון). וכאן שוב נשאלת השאלה עד כמה התואר בתקשורת נותן לי יתרון בהמשך מבחינה תעסוקתית. כאן צריך לשקול מה התועלת שתיווצר לי מה- BA הנוסף בתקשורת, לעומת הנזק העתידי שעלול להיגרם כביכול עקב ה"קיצוץ" במספר הנ"ז של הלימודים המשפטיים. אם למישהו יש עוד דעות, וגם חוות דעת על הפקולטה בחיפה, אשמח לשמוע.

TALASL

New member
תשובה

קודם כל אני לומד משפטים ומתמטיקה בת"א.לא יודע עד כמה ישנם קורסים חופפים(אולי דיני תקשורת),מה שאני יודע על חיפה זה ששם פשוט נותנים פטור מלימודי המשפטים מקורסי בחירה ואולי מעוד כמה נק' פטור מקורסי בחירה בתקשורת. המצב זהה גם בת"א שם אתה מקבל פטור של 10-20- נק' מלימודי בחירה משפטיים ו-4 נק' מלימודי בחירה בתקשורת. אתה משלם על תואר וחצי בת"א(בי-ם אתה משלם על תואר אחד כך שזהו שיקול חשוב לדעתי) כך שאם אתה רוצה אתה יכול ללמוד את השעות שקיבלת עליהן פטור בכל מקרה(כי אתה משלם עליהן גם אם תחליט לט ללמוד אותן),בנוגע לשאלה האם שעות הבחירה שלא תלמד יחסרו לך,התשובה לדעתי היא שלילית.תהיה לך מכסה של כ-30-40 נק' ללמוד בכל מקרה ותמצא את מה שחשוב יותר וחשוב פחות. חוצמזה במילא שוכחים מה שלומדים אחרי הבחינה ... לימודי משפטים לדעתי הם דלילים כך שרצוי לשלב איתם עוד תחום. עם זאת ,אם אתה מכיר את עצמך כאחד שלא יכול להתמקד ביותר ממשהו אחד,חייב/רוצה להגיע לכל השיעורים הוא חייב לקרוא את כל החומר המשפטי שנותנים המרצים אז תלמד רק משפטים.

למעלה