שילה - ביקור שני

Gרר

New member
שילה - ביקור שני

פעם שניה שלנו בשילה. בשתי הפעמים העדפנו את הבר הצדדי, שעליו מכינים את המנות הקרות, על פני הבר הראשי. יש חן מסויים לראות את המנות (הקרות והקינוחים) מוכנות ומצולחתות אל מול העיניים. עם זאת, בפעם הראשונה הטבחים היו קומוניקטיבים יותר וגם נתנו לטעום משהו "מהצד". הפעם הם היו שקועים בעבודתם ברצינות תהומית ולא החליפו ולו מבט עם היושבים על הבר. לדעתי זה קצת מפספס את הפאנטה ,אבל מצד שני אף אחד לא הבטיח חוויה אה-לה-מחניודה אז אי אפשר לבוא בטענות. על מנת הלחם ויתרנו. הפוקאצ'ה שם לא משהו וממילא מי שמוותר עליה מקבל טוסטונים. הם הגיעו עם שתי צלוחיות. באחת מהן התבאסנו לגלות את ממרח השעושעית המחריד שלהם. המלצרית הודתה שגם היא לא אוהבת אותו ואפילו הבטיחה להעביר הלאה את חוסר ההתלהבות שלנו מהממרח הזה, עם כי אמרה שיש כאלה שממש מאוהבים בו. לדעתי בשביל טיפשים שאוהבים את הממרח המוזר הזה צריך להוציא אותו רק על פי דרישה במקום להעניש את שאר הסועדים. אבל איכשהו לא נראה לי שמישהו שם הולך לוותר על הממרח הזה... בפאבלה, אגב, יש ממרח מאד דומה וגם שם - יאק. מה כן אכלנו? - טרטר עטוף בסלק: הפעם הקודמת ניסינו טרטר אחר מהספיישלים אבל אי אפשר היה להתעלם מטרטר הסלק שהכינו שוב ושוב במטבח הקר. הכנת המנה משובבת ביותר, כשבשיאה כל העסק מוכנס לתוך שקית שם מעניקים לו את הצורה הסופית. מהטעם התרשמנו הרבה פחות. אמנם המרכיבים היו מאד טריים ומרעננים אבל הטעם היה מאד "שטוח". ציפיתי לאיזו חמצמצות של הטרטר או מתקתקות של הסלק ולא היה לא זה ולא זה. חבל, כי אם הטעם היה מוצלח כמו שהמנה יפה - זו יכלה להיות מנה באמת מרהיבה (58 ש"ח לחלוטין לא מוצדקים). - מעורב תל אביבי: החלטנו מראש להזמין שתי מנות שאנחנו מכירים ושתים חדשות. זו היתה הראשונה מאלו שהכרנו והיא עמדה במבחן גם הפעם. פלמידה ובצלים שירדו מהפלנצ'ה ועברו לשחות בבריכת ציזיקי. סוד הקסם לערבב טוב טוב כדי להשוות את הטמפרטורות ואז הטעמים של הכל משתלבים ביחד בצורה מדוייקת. היתה ונותרה מהפייבוריטס שלנו שם (32 ש"ח על פי האתר - כי שוב פעם שכחנו לצלם את החשבון) - 200 גר' מולים: לפני הרבה זמן יצא לנו לאכול מולים בטפאו. הם הוגשו ברוטב שמנתי מעולה שנחרת היטב בזיכרון. כמה חבל שמנת המולים בשילה היתה האנטי תזה. הם הוגשו ברוטב שהזכיר יותר מרק דליל מאשר את הרוטב המעולה ההוא. הטעם שלו היה מעט מוזר, כנראה בגלל נוכחות דומיננטית מדי של יין. כל כך קל להצליח עם מולים. כל מה שצריך זה רוטב מחבק והמנה תעשה את העבודה. בשילה הצליחו לבאס דוקא עם מנה כל כך טריביאלית (לא זוכר מחיר, כנראה העדפתי להדחיק) - מאפה פירות ים: עוד מנה מאלו שהכרנו מהפעם הקודמת ובמיוחד שמרנו אותה לסוף. היתה ונותרה המסמר של הארוחה: מאפה מדהים ממולא בפירות ים וגבינות. שחיתות לשמה שאם לא די בה - אז נוסף אליה גם שוט של ביסק סרטנים וגם סלט אנדיב מיותר שנותר בודד בצד (מה הקשר שלו למנה?!). בכל מקרה למי אכפת מהסלט כשכל החושים מתרגשים מהמאפה האדיר הזה - מהטובים בעיר (88 ש"ח על פי האתר, אוטוטו מגיע לרמת המחיר של בורקס הכמהין של יועזר אבל עולה עליו בכל פרמטר. מבחינתנו מצטרף לבקלאווה כבד אווז של אדורה ולסיגר עגל של מסה). השירות - כרגיל מזגזג, אבל בגבולות הסביר. בסופו של דבר יצאתי מהביקור הזה קצת מבולבל. מצד אחד שתי מנות שכל ביס מהן הוא תענוג צרוף ועוד שתי מנות, דוקא החדשות שניסינו, שהיו סתמיות לחלוטין. השורה התחתונה על המקום היא בכל מקרה חיובית, והוא מהנחוצים בעיר. קצת חבל לי שבהמלצה על המקום שעל סמך הביקור הראשון היתה ללא רבב אני אצטרך, על סמך הביקור השני, לסייג שלא כל המנות שם מוצלחות. אני מקווה שמישהו יעשה שם בדק בית וירענן קצת את המנות הפחות מוצלחות של התפריט. לחזור נחזור מתישהו, אבל עם זכוכית מגדלת כדי לקרוא טוב טוב כל מנה ולנסות להמנע מנפילות נוספות.

Gרר

New member
מאפה פירות ים

נכנס אצלי לרשימת הפריטים שיש לקחת לאי בודד.

החתולית

New member
על הדיווח

אני דווקא מעדיפה מולים ברטבים קלים מאד ולא שמנתיים. בכלל מעדיפה רטבים דלי שמנת. "טפשים שאוהבים את הממרח הזה..." תזכיר לי להזכיר לך את המשפט הזה, כשתכתוב על מנה שאתה אוהב ואנשים אחרים לא אוהבים.

Gרר

New member
ידעתי שהמשפט הזה ימשוך אש

ואני מאמין גדול ב"על טעם ועל ריח" אבל על הממרח הספציפי הזה אני באמת לא מצליח להבין מישהו שממש יתלהב ממנו. זה כמו שמישהו יגיד לי שהוא אוהב לאכול חול. זה מחוץ לעניין של טעם... אבל בסדר, נו. חייבים להיות פה ושם קצת פרובוקטיביים בכתיבה שלא לשעמם את הקוראים

Gרר

New member
אז זה בגללך?!?! חחח

מזל שלא אמרתי להוריד את זה מהתפריט אלא רק לא להוציא את זה אם הסועד עצמו לא מבקש...

אנחנו לא קבועים שם... היינו פעמיים וממש מזמן

אבל באופן כללי אני אוהבת ממרח שעועית לבנה.

Gרר

New member
ידעתי שהמשפט הזה ימשוך אש

ואני מאמין גדול ב"על טעם ועל ריח" אבל על הממרח הספציפי הזה אני באמת לא מצליח להבין מישהו שממש יתלהב ממנו. זה כמו שמישהו יגיד לי שהוא אוהב לאכול חול. זה מחוץ לעניין של טעם... אבל בסדר, נו. חייבים להיות פה ושם קצת פרובוקטיביים בכתיבה שלא לשעמם את הקוראים

Gרר

New member
אה ולגבי המולים

תראי אני לא חייב שהרוטב יהיה שמנתי. הרוטב בהוטל מונטיפיורי (מולים מרנייר) גם הוא "מרקי" למדי ובכל זאת הטעם שלו עשיר ועמוק ולכן אני סולח להם על ה"מרקיות" שלו. כאן זה נופל גם במרקם וגם בטעם ולכן מולים הייתי ממליץ בכל מקרה להזמין במקום אחר...

ממרח השעועית באמת תמוה

ככלל, צלוחיות הפתיחה שמגיעות עם הפוקאצ'ה לא ממש מסתדרות לי קונספטואלית עם המקום. ממרח שעועית בטעם חומוס דהוי, רסק עגבניות א-לה ג'חנון וחמוצי שיפודיות שמנוניים שמאירים את השולחן בכתום רדיואקטיבי. זה לא בלתי טעים, בדרכו העממית, אבל באמת...מה הקשר? מי חשב שזה יתאים?... בנוגע לטרטר הסלק אני מסכימה גם כן. יפהפה ומאכזב. מאחר וזה היה אחד מטרטרי הדג הראשונים שטעמתי, ההנחה שלי, שהופרכה אח"כ בגדול, הייתה שאני פשוט לא כ"כ אוהבת את זה. אני לא יודעת איזה טרטר מהספיישלים הזמנתם בפעם הקודמת, אבל בשתי הפעמים האחרונות שהייתי שם הוצע טרטר עטוף באבוקדו, ו...הו בוי, זה היה טעים. המנה המנצחת בשני הביקורים. לגבי המולים אני דווקא חולקת. הוזמנו גם הם פעמיים, ואומנם בפעם הראשונה היו מעט מוצלחים יותר (לא יודעת אם מדובר בחוסר יציבות של המטבח, ציפיות גבוהות מדי שלי בהתבסס על הזכרון, או חוסר חיבה של הסועדת השנייה למולים, מה שקצת העיב על החוויה כי המנה נלקחה בהמלצתי), אבל בכל מקרה היו טעימים מאוד לדעתי. היין הלבן בהחלט מורגש היטב ברוטב, אבל לטעמי זה עבד יופי. לא מנה מאוד מורכבת טעמים, אבל טעימה וכייפית מאוד לנשנוש ולניגוב הרוטב בפוקאצ'ה (שהרי הממרחים לא ממש עושים את העבודה איתה). מעבר לזה, ולמרות שלא כל המנות תמיד מוצלחות באותה מידה (הממרחים, כאמור; מנת קוקי סאן ז'אק שנלקחה בארוחה האחרונה והייתה טעימה מאוד, אבל קטנטנה ולחלוטין אוובר-פרייסד; מנות נוספות שלא עמדו בקנה אחד עם השאר בארוחות קודמות), המנות שכן עובדות כ"כ מוצלחות בעיניי, ברמת חומרי הגלם, התיבול, המקוריות/הפשטות המדוייקת- שזה לגמרי משתלם. אחד המקומות שתמיד אשמח לשוב אליהם, וכנ"ל כל האנשים שגררתי לשם ונהנו מאוד (כאשר המדובר גם בבחורה שהצליחה להתלונן גם על ארוחה נפלאה בכתית, כי: "לא יודעת...זה לא בדיוק זה..."). אוי, ואפילו לא התחלתי עם קינוח הקרם לימון...

Gרר

New member
הטרטר אבוקדו אכן היה בספיישלים
איזה באסה.

אין ספק שהוא מתחרה רציני עם הסלק בכל הקשור באופן ההכנה של המנה. לראות את רצועות האבוקדו עם הטרטר הופכות חזרה לכדור יפהפה בשקית שמכינים לך מול העיניים זה מחזה מרהיב. כמעט ביקשתי שיתנו לי להכין אחת בעצמי רק בשביל הכיף אבל כמו שכתבתי... לא כל כך היה עם מי להתלוצץ שם בקרב הטבחים. הם היו רציניים מאד. באסה שפיספסנו אותו אבל פשוט פעם קודמת כל כך הרבה סלקים הרכיבו לנו מול העיניים שלא יכלנו לעמוד בפיתוי לנסות את זה... לגבי השורה התחתונה אני בהחלט מסכים - מקום ראוי, רק חבל שהמזל משחק שם תפקיד לא קטן בבחירת המנות.

ו שתי

New member
הבוסית שלי אכלה שם בשבוע שעבר

וציינה שהיה נחמד. קצת ביאס אותה שרוב המנות היו עם פירות ים שהיא לא אוכלת, אבל בגדול הם נהנו. אלי מאפה פירות הים בהחלט מדבר. תודה על הדיווח.

bruno01

New member
עד שכבר השתכנעתי שחייב ללכת לשם

פתאום קצת ירד לי החשק. המאפה באמת נשמע אדיר, אבל התמחור הזה באמת קצת מוגזם. טוב, אבל הוא באמת נשמע (ונראה) אדיר. גם המעורב נשמע מפתה למדי... אולי בכל זאת החשק נשאר

Gרר

New member
תלך אבל תעשה שיעורי בית

תקרא טוב דיווחים תראה איזה מנות הצליחו אצל כמה וכמה אנשים ואילו מנות כשלו... תגיע לשם מוכן. התפריט שם לא משתנה מיום אחד ליום אחר אז אם עושים שיעורי בית אפשר למזער נזקים. וכמובן לא לשכוח לשבת על הבר הקטן, שעליו מכינים את מנות הטאפאס. אתה תאהב את זה הרבה יותר מאשר את הבר הראשי שמנותק מהפעילות של המטבח

החתולית

New member
אני נהניתי שם מחומרי הגלם המעולים

השירות היה קצת עקום, אבל ברור לי שאני רוצה לאכול שם שוב.

למעלה