שייק ירוק לברזל

ימימה

New member
שייק ירוק לברזל

בתי בת ה-18 הלכה לתרום דם ופסלו אותה על רקע ברזל נמוך מדי...
היא הולכת לבדיקת דם מקיפה כדי שנראה במה מדובר, אבל בינתיים אני רוצה להציע לה להתחיל במשהו שקצת ירים את הברזל שלה. מכיוון שהיא בשנת שירות ואוכלת שם, אין לי השפעה על מה שהיא אוכלת וגם היא לא יכולה לבשל לעצמה, חשבתי להשיג לה בלנדר ולהציע לה לשתות שייקים ירוקים. לפני שיצאה מהבית הייתי מכינה לה מדי פעם שייקים כאלו והיא בסה"כ אוהבת אותם, אם הטעם לא דומיננטי מדי וזו נראית לי דרך נוחה יחסית לצרוך כמות טובה של מינרלים וויטמינים.... היא יכולה פעם ביום להכין לה ולשתות, לזה יהיה לה זמן.
באופן כללי היא צמחונית כבר הרבה שנים, ובעבר לא הייתה שום בעיה. בסה"כ היא נערה שאוכלת מאד בריא, אוהבת מאד סלט ירקות, לא צורכת חטיפים, מעט מתוקים פה ושם וקולה זירו... בתקופה האחרונה היא גם ירדה מאד בצריכת מוצרי חלב, למשל עברה לחלב סויה בקפה ובקורנפלקס (אם כי לא מוותרת על קוטג' בסלט
).
בקיצור - מה הייתם ממליצים לשים בשייק ירוק שמטרתו העיקרית ברזל?

Anathema Device

New member
חיפשתי ב nutritionaldata.com

מצאתי בטרי - שמיר (6.6 מ"ג ל100 גר), רוזמרין (6.6), פטרוזיליה (6.2), נענע (5.1). כמובן שבמיובש יש קפיצה של סדר גודל יותר לגרם (למשל בפטרוזילה יבשה יש 99 מ"ג ב100 גר, טימין מיובש בכלל - 124 מ"ג. בשמיר מיובש דווקא הקפיצה פחות פרופורציונלית - 49 מ"ג, כנראה שמראש יש בו פחות מים או משהו).
לפי מה שמצאתי ברשת, נשים בגיל 14-18 צריכות 15 מ"ג ביום, ונשים בנות 19-50 (שעדיין מקבלות וסת) צריכות 18 מ"ג ביום.
מה עם קטניות? (100 גר" של קטניות כמו חומוס, עדשים או שעועית מבושלים נותן 3 מ"ג ברזל - מצד אחד נשמע מעט, מצד שני 300 גר זו כמות סבירה לאכול בארוחה שנותנת חצי מכמות הברזל היומית לנשים בגיל הפוריות רק מהקטניות)

ימימה

New member
תודה על הבדיקה

בקטניות אני יודעת שיש הרבה ברזל, הבעיה היא שאין לה זמן (וגם לא כל כך אמצעים) לבשל לעצמה, אז אני רק יכולה להציע לה שאם מגישים קטניות - שתאכל. היא די אוהבת, לפחות חלק מתבשילי הקטניות. אבל 300 ג' חומוס זה המון, לא? אני מדמיינת את האריזות מהסופר של 250 ג' - מי יכול לגמור קופסה שלמה בארוחה? (טוב, אני מכירה כמה, אבל הבת שלי לא אחת מהן...)
כשאני מבקרת אצלה פעם בשבועיים או כשהיא באה הביתה אני מכינה לה סלט עדשים עם פטרוזיליה ועגבניות שהיא מאד אוהבת ואני מניחה שאני יכולה להכין גם מרק שעועית/עדשים, אבל לכמה זמן זה יכול להספיק? יום-יומיים?
בגלל זה חשבתי ששייק יהיה פתרון טוב. אולי באמת אפשר להוסיף לו תבלינים יבשים, אבל אני לא יודעת איזה טעם יהיה לזה

Anathema Device

New member
טוב, אולי זו אני והקיבה הגדולה שלי שמחסלת כאלו כמויות

מצד שני, בקופסאות מהסופר יש הרבה יותר מרק קטניות מבושלות, כמו המון המון מלח, לא מעט שמן וחומרים משמרים אלו ואחרים, כך שאני מתארת לעצמי שגם לי יהיה קשה לאכול קופסא שלמה. עדשים/גרגרי חומוס עם טיפה פלפל מלח ושום דבר אחר הרבה יותר קל לי. זה גם מאוד נשניש, כך שאפשר לאכול לאורך היום.
את יכולה לצייד אותה בעדשים ירוקים/מש יבשים ושהיא תנביט לעצמה (הגרסה לעצלנים/חסרי זמן היא להשרות, לסנן ולהשאיר בחושך. לבדוק פעם ביום אם נבט, אפשר גם לבדוק שזה קצת לח ולהרטיב אם לא באותה הזדמנות אבל לא חובה. מהנסיון שלי, קשה מאוד לקלקל הנבטה של עדשים, כולל פעם שפשוט שכחתי אותם במי ההשריה כמה ימים וקיבלתי נבטוטים. מש גם, אבל שם תמיד ישארו כמה גרגרים קשים כמו אבן שצריך לברור).
&nbsp

Anathema Device

New member
עוד רעיון - שיבולת שועלה?

בקוואקר יש כמות לא רעה של ברזל, ואותו אפשר להכין כמו מנה חמה (להוסיף מים רותחים ולחכות כמה דקות) ורק להוסיף קצת מלח (פלפל/כורוכום אופציונלי) למלוח או פירות יבשים ואולי גם אגוזים/גרעינים למתוק.

כוסברה

טעם לא דומיננטי ומשתלב טוב. אני מכינה עלצמי שייק בבוקר עם בננה אחת, אפרסמון אחד, קצת מים וחצי צרור כוסברה [אם יש מקום בבלנדר אז צרור שלם, אבל רק כשיש לי את הבלנדר הגדול], וזה ממש ממש טעים וטוב.
בנוסף אפשר להעשיר שייקים בקמחי קטניות- קמח אפונה/עדשים שהטעם שלהם פחות דומיננטי ויש בהם ריכוז גבוה של ערכים כי הם בלי מים, יש בזה גם המון חלבון אם היא במקרה מתאמנת.
למה היא לא יכולה לבשל בש"ש? אצלנו בש"ש מבשלים גם מבשלים. איפה היא נמצאת?
בכל מקרה את יכולה בהחלט לשלוח איתה קטניות ושהיא תנביט ותאכל בסלט [זה דקה ביום ולא צריך לבשל את זה].
איך מנביטים קטניות- את משרה אותם במים במשך לילה במהלך סוף השבוע. מסננת ונותנת לה את זה בצנצנת מכוסה בבד שמוצמד אליה בגומיה. כל מה שהיא צריכה לעשות זה לשים את זה בחדר, ופעם ביום להזליף על זה קצת מים, לסגור בחזרה עם הבד ולתת למים לצאת דרך הבד ושוב להניח בחדר. אחרי יומיים יש נבטים שניתן לאכול כבר ללא בישול. כאמור-דקה ביום. הרבה ברזל ושאר ערכים. אילו קטניות טובות לזה? שעועית מש ועדשים מכל צבע.

ladybug6

New member
מותר לאכול קמחי קטניות לא מבושלים?...

נראה לי שזה לא מומלץ במיוחד

l coyote l

New member
קייל. די חסר טעם ולא מורגש בערבוב באוכל

בניגוד לעשבי תיבול.

למעלה