שייק חלבון יריצה

MaD-d0g

New member
שייק חלבון יריצה

שלום לאנשי חדרי הכושר
אני מתאמן לקראת מרתון ואני שוקל לשתות שייק חלבונים. רציתי לקבל את דעתכם בנושא.
חלק מהאימונים הם איומוני כוח וחיזוקי שרירים והשאר זה כמובן ריצה.

האם שייק חלבון יעזור להתאוששות אחרי אימון גם אם אני לא מרים משקולות 100 ק"ג בחדר כושר ?
בגדול המליצו לי על סוג בשם Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey.

מחבינתי זה לא ממש בר השגה לאכול גביע קוטג או קופסת טונה אחרי אימון אז בבקשה אל תפנו אותי לשם...

תודה רבה !

2run

New member
הצעה קטנה

קודם כל ממליצה לך בחום לפנות לתזונאי להתאמת כמות ועיתוי חלבונים בעת ריצות ארוכות.
אני לא אמליץ כיוון שאינני תזונאית אך כן באה מעולם הריצות הארוכות וגם
נעזרתי בתזונאית לפני מרתון.
חשוב כמובן אחרי ריצות לאכול חלבון ופחמימה להתאוששות ובניית שריר. זה לא שונה בהרבה מאימון כח.
אני לא יודעת באיזה שלב אתה מבחינת אימונים אבל אם זה לא עובר את השעתיים גם יוגורט (כזה שיש פה פרי) או פרוסה עם גבינה או חלב עם קורנפלקס יעשו את העבודה.
בריצות הממש ארוכות תוסיף עוד יחידת פחמימה
לא צריך להשתגע עם גביע קוטג...

בכל מקרה, תפנה לתזונאי/ת ספורט שיסדרו לך את המינונים המדויקים

חוץ מזה, קפוץ לפורום השכן (ריצה וטריאתלון). השאלה יותר מתאימה לשם..

בהצלחה!

עוד משהו שאני עושה

אני מחזיקה במקפיאבבית בקבוקים של משקה יוגורט (יש גם לתנובה וגם לשטראוס במבחר טעמים ומבחר אחוזי שומן) וגם בקבוקים של משקה קפה. מי שאוהב שוקו, שיקפיא בקבוקי שוקו. גם המשקה יוגורט וגם המשקה קפה מכילים כמות סבירה של חלבון ופחמימות.
כשאני יוצאת לריצה רחוק מהבית ומצד אחד רוצה שיהיה לי חלבון-פחמימות למיד אחרי הריצה, אבל לא רוצה שהוא יתקלקל בזמן שאני רצה, אני לוקחת בקבוק קפוא מהמקפיא. בזמן שאני רצה הוא מפשיר לו. בקיץ, שעתיים באוטו כשאני רצה מפשיר בקבוק של משקה קפה קפוא בדיוק למצב איס קפה מושלם.

גם זה ריעון. לי הוא עובד מצויין.

להבהרה

"שעתיים באוטו בזמן שאני רצה בקיץ מביא בקבוק קפוא של משקה קפה או יוגורט למצב מושלם" מתייחס לשעתיים באוטו במקום יחסית מוצל ובשעות המוקדמות של הבוקר או בשעות הערב.
לדוגמה, אני מגיעה לים ב06:00 וחונה ליד קיר שקצת מצל את האוטו, רצה על חוף הים שעתיים, וב8:00 יש לי אייס קפה מושלם לשתות בהנאה מול הגלים אחרי הריצה.

שעתיים באוטו בשמש ישירה ב12:00 בצהריים בקיץ הישראלי, זה מתכון לאסון.

למעלה