שייט בלסבוס

גדעון62

New member
שייט בלסבוס

אני מתכנן שייט (צ'ארטר) של שבוע בסוף חודש מאי 2015
במשך השנים יצא לי לשוט בכל אזורי השייט ביוון אם כי כמובן לא מציתי אותם (לא ניתן למצות אותם בשבוע שייט בשנה במשך 15 שנה וגם לא בשלושים שנה או בכלל)
שאלתי מופנית למי שהפליג בלסבוס לגבי האי וחווית ההפלגה מסביב לאי

zina71955

New member
lesbos

על שם המשוררת היווניה שכתבה שירים על אהבת נשים. ומכאן הוסט השם לחלק מן הקהילה הגאה. האי מוערץ ומתוייר רבות על ידי קהילה זו. מעבר לכך, אי נהדר, אחד היפים והמעניינים בים האגאי ובצוית האיים הסמוכים לחוף התורכי בפרט. האם אתה מקבל את הסירה במרינה החדשה (ישנה שלא הופעלה) שחברת setur התורכית קיבלה בשנה האחרונה לתפעול במיטיליני, אחרי ששידרגה את התשתיות והשירותים שם? נדמה לי שכתבתי משהוא על האי. אחפש זאת ואביא אותו לכאן אם אמצא, ולא אתן לך סקירה תמציתית.

zina71955

New member
לא מצאתי. להלן תמצית שתוכל לבצע בשבוע

- מיטיליני. העיר והנמל המרכזיים מקושרים בשדה תעופה בסמוך לנמל ובמעבורות. יש את הרציף המרכזי לכלי שייט קטנים שבחלקו יש מים וחשמל ויש את המרינה המחודשת שחברת סֶטור התורכית שידרגה ומנהלת, במחירים נוחים.
העיר תיירותית מאוד וזה מתבטא בכל מאפייניה.
- Bay of Geras . מפרץ סגור כמעט לחלוטין עם כניסה צרה בדרומו ומספרת מעגנות ומספנה גדולה בהמשך. מקום יפה מאוד וחביב. בצפוניות חזקות כולם מצטופפים בשני הנמלים הקטנים שבחלקו הדרומי ויש בעיית מקום.
- Plomarion . נמל שובר גלים קטן בחוף הדרומי. מקום הולדתו של האוּזו שאיכותו במקום הזה היא משובחת. הכפר העתיק הסמוך לנמל ציורי מאוד ומתקיימים בו ערבי שירה, מוסיקה וריקודים בקיץ. למרות שאפשר להיקשר אלונג סייד ברציף המרכזי רצוי להיקשר בעגינה ים תיכונית בגלל סוול שבדומית מזרחית נכנס פנימה. בצפוניות מומלצת קשירת רציף.
Gulf of Kaluni . מפרץ סגור גדול בחוף הדרומי. הכניסה קצת מורכבת עקב רדידותה ויש להקפיד על הפלגה בתעלה הממוצפת שבכניסה למפרץ. יש מספר מעגנים. בצפוניות חזקות רצוי לעגון במיסתור של המגעגנה הדרומית.
- sigri . נמל/מעגן קטן בחוף המערבי. משלושת אפשרויות העגינה יש חהשתמש במעגן הדרומי שבמיסתור הדרומי של הכפר. באזור רציף המעבורות הקשירה ליכטות אסורה משום שזה אזור צבאי ובנמל הדייגים הקטן העגינה אסורה משום שמטרת הנמל לא מאפשרת לעגון בו. המעגן הדרומי בטוח מאוד כמעט בכל מזג אוויר, ביחוד מלטמי. המקום מפורסם במאובני העץ שיש בו וביקור במוזיאון במקום שווה.
- Molivos . נמל קטן שהורחב בחוף הצפ/מע. מקום מקסים . קשירה ים תיכונית. אך, במאי עשוי להיות מקום A/S ברציף המסעדה בחלקו הזרחי של הנמל.
מזג אוויר. חודש מאי נהדר להפלגה באזור זה, אבל, מלטמי משוגע ראיתי גם באפריל.

הפוךעל הפוך

היי , התבלבלת , שם המשוררת : ספפו (האותיות פ ללא דגש) והיא חיה באי לסבוס , ונקראת ספפו מלסבוס , והאי לא נקרא על שמה ,
ככה כתוב בויקיפדיה

zina71955

New member
הםוך על הפוך

תנסה את המיתולוגיה וההיסטוריה, לעניין מקור השם של האי הזה. למיטב זכרוני. אני ממש לא משתמש בויקיפדיה.

zina71955

New member
טעות שלי. אתה צודק. בדקתי (לא בויקיפדיה)

יש ויכוח היסטורי על מקורו של השם ואין למקור קשר עם הקהילה הנשית הגאה. זכרוני הפעם הטעה אותי.

זכרוני הפעם הטעה אותי

לא זכרונך הטעה אותך , אלא, בטחונך העצמי המוגזם , אני מתנצל בפניך על הטעות שעשית

למעלה