שייגעצ בבארבי ת"א

ב ר 3

New member
שייגעצ בבארבי ת"א

בדר"כ כשאני כותבת על הופעה אני הולכת לפי סדר כרונולוגי ומספרת מה היה ואיך היה. ההופעה של שייגעצ אתמול בבארבי ת"א מכריחה אותי לכתוב קודם כל על הסוף. למה? כי ההופעה התחילה בסדר ורק השתפרה מרגע לרגע, עד השיא מבחינתי, בהדרן. אחרי הפסקה של דקה וחצי בערך אבי מרקוביץ' (הבסיסט) עלה לבמה, לא אמר כלום, לקח את הגיטרה של יובל והתחיל לשיר. הבנאדם שכל האלבומים מסתתר בקולות רקע מתגלה כזמר מדהים. יש לו קול רגוע ומרגיע, נתן לי הרגשה של שלווה מסויימת ונהנתי מכל שניה. מפליא כמה טוב זה נשמע כשמדובר רק בשירה וחשמלית, או שאולי זה היה כל היופי. מיד אחרי החיוך הביישן של אבי שאמר "תודה" לקהל שחצי ממנו היה עדיין בהלם וחצי ממנו כבר הבין מה קורה והתלהב מהזמר החדש, עולים שאר חברי הלהקה ושרים את "בואי ונרקוד" מהאלבום האחרון עם אחלה ליין גיטרה של שיקו, ואז יובל מזמין את עופר קורן לבמה. עופר משתלט על גיטרה, ומתחילים לנגן את "חייל של מאה שערים"! באמת שהרבה מאוד זמן לא שמעתי את השיר מלא באמירו פוליטיות הזה, ויובל החליט לקחת את השיר האחרון בהופעה עד הסוף. הוא ירד לקהל שהרים אותו, שר איתו, ואני בטוחה שהיו כמה שהטרידו אותו מינית. באמצע השיר נגנב המיקרופון אבל יובל לא ויתר לקח מיקרופון אחר וירד שוב. בהופעות האחרונות שהייתי לא הייתה כזאת התלהבות. לפני ההדרנים הפלייליסט היה דיי רגיל חוץ מקטע שיובל החליט שבא לו על "נורית" וישר אח"כ "עושה ביד" שלפי מה שהבנתי לא היו מתוכננים. לאורך כל ההופעה נהנתי, מהשירים, מהחיקויים של שיקו ליובל מתוך "מישהו לרוץ איתו", ומהקהל שצועק דברים מוזרים, אבל ההדרן עשה פשוט את כל ההופעה. מה שקצת אכזב אותי זה חוסר הגיוון בפלייליסט מהופעה להופעה. באמת שהפלייליסט כמעט ולא משתנה, וחבל. יש מאחורי הלהקה כבר 3 אלבומים מוצלחים, ויש מספיק שירים כך שכל הופעה יהיה קצת מעניין. ואכזבה קצת יותר אישית, "כוחות הרשע" שהוא השיר האהוב עליי מהאלבום האחרון לא נוגן בהופעה וגם לא בקודמת. שיר באמת מצויין ומצחיק, שכיף לשמוע, ואני בטוחה שבהופעה יהיה לו ביצוע מגניב. בר

Indian Friend

New member
אחלה ביקורת הופעה../images/Emo13.gif

תודה

לפי מה שהבנתי

היתה הופעה מצויינת, לפני מה שחברים שלי אמרו. הבנתי שהיתה הופעה מגניבה.

dsol

New member
באמת הייתה הופעה מעולה_../images/Emo189.gif

וכמו שרשמת באמת צריך להתחיל את הביקורת מהסוף כי הסוף עשה את ההופעה יותר משנתיים הם לא ביצעו את "חייל של מאה שערים" בהופעות ובכלל, יובל מאוד מתנגד לשיר בטענה שהוא לא מתאים לדעה והשקפה של הלהקה כיום, אז בזה שהם ביצעו את השיר זו הייתה הפתעה לכולם (למי שמכיר אותם מספיק זמן כדי לדעת למה לא מבצעים אותו) ובאמת שזו הייתה הפתעה מדהימה עוד הפתעה שלא נופלת ברמתה זה שאבי עלה ושר , אבי ביישן בטירוף ואפשר היה לראות את זה בזמן שהוא שר, הוא לא פתח את העיניים לשניה אחת אפילו לא להסתכל על האקורדים מה שלדעתי גרם למשהו מיוחד שאפילו הוסיף לשיר שבעצמו יפה גם ככה ונכון שהפלייליסט היה בערך סטנדרטי, הדברים הקטנים שהוסיפו והשיחות באמצע בין לבין וכמובן ההדרן הפך את ההופעה לבלתי נשכחת (לפחות בזמן הקרוב
) ובכללי ההופעה הזו היא אחת מההופעות היותר טובות שלהם ממה שהייתי (והייתי בדיי הרבה)

sharon.sherry

New member
בושה להם שהם שרו את השיר הזה ../images/Emo31.gif

כמה אפשר להיות אנטי דת?? זה זכותו של אדם להיות כזה, אבל לא צריך להפגין את זה בפומביות שכזאת.. היתה סיבה שהשיר לא בוצע מספר שנים, וחבל שהוא כן חזר לפלייליסט שלהם כי זה עצוב נורא ואני בטוחה שהקהל הדתי שלהם (ויש לא מעט כזה) נפגע מהעניין. אני בתור בחורה חילונית לכל דבר, מתביישת לשמוע שהשיר הזה בכלל זוכה לביצוע ויחס. אני במקומם הייתי גונזת אותו. ונכון שעכשיו יהיה מי שיגיד שיש מה שנקרא פלורליזם, וריבוי דעות ושלכל אחד יש זכות להביע את דעתו איך שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, אבל כשעושים את זה בצורה כזאת של זלזול, והכללה, כשעושים את זה מתוך שנאה - זה פשוט מעורר גועל. ולמי שלא מבין על מה כל הכעס וה"מרמור", אז שיקרא את מילות השיר ויבין במה מדובר.

הדר ג

New member
לא כל כך מסכים

שרונה, אני לא יודע איך זה הגיע למצב שאת מתקיפה את שייגעצ ואני מגן עליהם, אבל מילא:
לפי דעתי "חייל של מאה שערים" הוא לא כזה חריף ופוגע... הוא אכן מכליל, אבל מכליל רק על תושבי מאה שערים, שכמה אנשים זה כבר, כמה מאות אנשים שחיים בצפיפות? והם באמת הגרועים ביותר שבחרדים. יש שירים כמו "אל תקרא לי עם" של שלום חנוך, או בעיקר "הם מסתירים את אלוהים" של יהונתן גפן, ועוד המון של הבן שלו (בום בום, בוקר טוב איראן וכו') שהם הרבה יותר בוטים והרבה יותר מכלילים. וחוץ מזה, אני לא מאמין שזו סתם גזענות, כי כן יש בארץ כפייה דתית, כן יש אוכלוסייה שלמה שחייה על חשבון האחרת בלי לתרום כלום (צבא למשל), כן יש זלזול והתעלמות מחוקים ונורמות של מדינת ישראל שהם מסרבים לקבל, שלא לדבר על גזענות כלפי הומואים וכו'... זה לא מגיע משום מקום, זה לא בגלל הבגדים שלהם. כמובן שאין להכליל ויש הרבה שהם כן בסדר והכל, אבל לדעתי עדיף שהמיאוס של החילוניים מהחרדים יתבטא בשירים לא מזיקים כמו "חייל של מאה שערים" ולא בפגיעה מעשית. מסכימה, לפחות חלקית?...

AVS1987

New member
אצל אביב יש שורות כמו

" ולמה הדתיים נראים מסוממים " מתוך אלימות מהאלבום זה רק אור הירח " אני שונא נורא תכפייה הדתית שילכו ילמדות מקופים " מתוך אני שונא מהאלבום עכשיו מעונן הפזמון של הסתכלו לשמיים מתוך יומן מסע

ב ר 3

New member
לא מסכימה איתך

אני דווקא חושבת שהשיר מעביר בצורה מצחיקה את המסר של דתיים ומדינה. יש בשיר ביקורת על החברה החרדית בנוגע לחובות והזכויות שלה במדינה, בניהן הזכות בצבא ותשלום מיסים. השיר לא פוגע בדתיים עם כיפות סרוגות (שאלו הדתיים ששומעים שייגעצ), אלא בחרדים בלבד שאין סיכוי שהיו שומעים שייגעצ גם אם לא היה את השיר הזה. השיר כשיר הוא טוב, ונתן המון להופעה הספציפית ביום שישי.

Indian Friend

New member
אני לא חושבת שזה בא מתוך שנאה

אני חושבת שזה שיר שמביע מחאה לגיטימית לגמרי. הוא מוצג באופן יחסית הומוריסטי, אבל המחאה ברורה וממש לא נראה שהיא חוצה אילושהם קווים אדומים. קשה לי לראות כאן משהו מוגזם, אולי בגלל שככה גם אני רואה את זה. ואני לא שונאת דתיים ואני לא שונאת אף אחד, ובכלל לא מאמינה בהכללות. זה חלק מהמציאות שלנו ומילות השיר לא הומצאו על דתיים, זה קיים, זה כאן אצלנו בנמצא.

dsol

New member
ההפך מגיע להם כבוד על זה !_../images/Emo189.gif

הם ביצעו את השיר בשביל הקהל נטו !! השיר הזה בחיים לא היה נכנס לפלייליסט סתם ככה , אבל הם חרגו מהירגילם כי היה ביקוש בזמן ההופעה וכן ביצעו את השיר על זה מגיע להם את כל הכבוד והערכה שאפשר. ובקשר לשיר, אני לא מוצא אותו פוגע וגם לא חבריי הדתיים, להפך זה שיר שמעלה חיוך מלווה בגיחוך כי הרבה ממה שנאמר שם נכון אז מה אם יש הכללה, הכללה זה דר שנעשה ביום יום בצורה גורפת בכל מקום

טולייצ

New member
סוף שבוע ארוך ../images/Emo143.gif

סוף השבוע החל עוד ביום רביעי שקיבלתי את הודעת הזכיה בכרטיס חיוך עלה על פני החלטתי לעשות מאמץ ולהגיע לעוד הופעה של שייגעצ,הפעם בבארבי ת"א. מהפעם האחרונה שהייתי בבארבי,זכרתי הופעה חגיגית של שייגעצ,הרבה קהל,הרבה התרגשות,וכמו כן,גם הרבה הנאה. הפעם חששתי מעט,שישי בערב,אין תחבורה,אבל ידעתי שבסוף אסתדר,ואין דבר העומד בפני הרצון. שישי בצהריים,יצאתי מהבית לכיוון ת"א. הגעתי בסופו של דבר לבית של חברה ברמת גן. בערב יצאנו יחד,להעביר את הזמן עד ההופעה. הגענו לבארבי ב 11 חשבנו להיכנס גם למופע של הג'ירפות אבל,הטור הארוך שהיה מורכב מכמות גדולה מאוד של אנשים לא האיר לנו פנים. אותה כמות גדולה של אנשיםפ שבאו למופע של הג'ירפות נאלצו לעזוב לאחר שיצא אדם מן המועדון,בקריאה שנגמרו הכרטיסים. וככה,חיכינו בחוץ למשך כל ההופעה של הג'ירפות,שהייתה ארוכה להפליא. לקראת השעה 12 וחצי,שכבר נערמה בחוץ כמות נכבדת של מעריצי שייגעצ,הגיעה גם הלהקה. הג'ירפות ירדו מהבמה רק לקראת השעה 1. שייגעצ עלו לבסוף לקראת השעה 2. ההופעה התחילה רגועה יחסית,בדומה לכל שאר ההופעות האחרונות פלייליסט רגיל ואופייני. העלייה באנרגיות החלה לדעתי כששייגעצ (יובל ושיקו בעיקר) החלו לעשות קטעים מן הסרט 'מישהו לרוץ איתו'. לאחר מכן,הלהקה הסכימה גם לבקשת הקהל לנגן גם את "נורית",ואחר כך הפתיעו בשיא עם "עושה ביד". הופעה מיוחדת. לא סתם יובל אמר שהופעת חצות של שייגעצ (שהיא הרבה יותר מחצות) זה ה-דבר. מבחינתו,וגם מבחינתי. הקהל שהיה שם,ידע למה הוא שם,ונהנה בהתאם. לאחר ההדרן,אבי הבסיסט עלה עם שיר של John Frusciante ביצוע מרגש מאוד אבי והגיטרה במופע סולו על הבמה מה עוד אפשר להוסיף? אחרי הביצוע הצטרפו אליו הלהקה,יחד עם המפיק המוזיקלי - עופר קורן,ועשו ביצוע נהדר ל"חייל של 100 שערים". בהחלט הופעה מפתיעה!!

למעלה