שיט שיט שיט שיט שיט

שיט שיט שיט שיט שיט

מכירים את זה שזה מגיע בתזמון הכי גרוע?
אני חוששת שהיום בשירותים ראיתי דיממון קטן (בניגוב)
אני על גלולות ללא הפסקה- כרגע חודש רביעי רצוף.
ולמה השיט? כי ביום ראשון הבא אני אמורה להתחיל עבודה חדשה. ובניגוד לעבודה הקודמת שהמנהלת מכירה וסובלנית למצבי- שם עוד לא יודעים כלום
ולהעדר שבוע על השבוע הראשון- לא ממש אופציה.
והקטע הוא שאם אני אפסיק היום גלולות, אקבל מחזור ביום חמישי שבוע הבא- זה עוד יהיה נסבל- כי הימים הקשים יותר יהיו בשישי שבת.
אבל אני צריכה לקבל את ההחלטה, בערך, עכשיו
וכמובן שפתאום כואב לי האגן והבטן נפוחה. כאילו לפני שנייה זה לא היה שם- לגמרי פסיכולוגי

kikona126

New member
ואם תחשבי קצת אחרת?

אני יודעת שזה הדבר הכי מעצבן לשמוע, אבלאצלי זה עובד... אם אני רואה דם על התחתון ואני מתרגשתמזה אז הוא גם מגיע ממש חזק... לאחרונה אני רואה שהוא שם, שמה תחבושת וממשיכה בשלי...
כבר לא מתייחסת אליו, עד כדי כך שפעם אחרונה הוא ממש הפתיע אותי כי הוא הגיע בלי שום תסמינים...

אני אגיד לך מה

לרוב המחזור אצלי מאוד מתוכנן עם גלולות. ואני פשוט מרגישה שאני חייבת לקבל החלטה היום. שאם אני לא אפסיק היום עם הגלולות מחר זה יהיה מאוחר מידי ואני אכנס עם המחזור לעבודה החדשה (אני מזכירה לך שאצלי הבעיה היא לא כאבים אלא דימום מאוד מאוד חזק שלא מאפשר לי ממש לצאת מהבית)
אבל תודה...

kikona126

New member
אז אם את יכולה

להקדים תרופה למכה, אני הייתי הולכת על זה...

וככה תהיי עם ראש שקט בשבוע הראשון

זואילי

New member
טוב, בטח כבר קיבלת החלטה

אני במקרים כאלה - מתייעצת רק עם הרופא.
ושאלת תם.. אין מה לעשות בעניין הדימום הרב? כאילו, אין לזה שום פיתרון רפואי?

שיהיה חג שמח

kikona126

New member
לי אמרו שלא

אמרו לי שאצלי זה תוצאה של הגלולות...

כל עוד אפשר לשים תחבושת או טמפון זה טוב... אבל יש מקרים שהמחזור לא רק עם הרבה דם אלא גם מאוד דליל, ואז תחבושת לא ממש מצליחה לספוג...
(אני על תחתוניות כי המחזור גורם לי לכמו כוויה באזור...)

בינתיים ממשיכה עם הגלולות

לא ראיתי עוד עדות לדימום אבל היום (סליחה מראש על התיאור) אני משלשלת שזה סימן קלאסי למחזור אצלי
לגבי הדימום- אני מטופלת בימי המחזור במינון הכי גבוה של הקספורון (6 כדורים ליום) ונקסין (3 ליום)- זה הפחית את הדימום אבל עדיין יש יומיים לפחות (קודם היו חמישה) של דימום קרישי מטורף. וגם כשיש קרישים גדולים תחבושות לא עוזרות (אני ממש מרגישה אותן מגיעים- עובדים ב"צנרת" והולכת לשירותים מראש- אבל בשביל זה צריכה להיות קרובה לשירותים).

וזה בעצם הסכנה הכי גדולה של האדנומיוזס- אנמיה. ככה גם אבחנו את זה אצלי. בגלל אנמיה ורופא צדיק אחד בסדום שקישר (כי עד אז כל רופאי הנשים אמרו לי שמחזור זה לא מחלה ושאני אפסיק להתלונן וששאר הנשים מסתדרות עם זה יופי). ד"ר שיינן אמר לי שבמקרים בהם לא מצליחים בשום צורה להשתלט על האנמיה שנוצרת כתוצאה מהאדנו כורתים את הרחם (מקרים נדירים ולרוב אחרי גיל הפוריות) ולמעשה לאדנו אין שום ניתוח כאופציה להקלה במצב.

liats80

New member
וואו

לא פשוט בכלל דימומים שלא מאפשרים לזוז מהאסלה. לא ידעתי שזה המצב באדנו.

קרה לי במשך שני מחזורים ובעקבותם הלכתי לרופאה שבסופו של דבר העלתה את ההשערה שמדובר באנדו...
הם היו נוראיים. בגלל שממילא לקחתי המון נקסין לכאבים לא הרגשתי כאב יוצא דופן, אלא שישבתי על השטיח וכשקמתי...
לא ידעתי מה לעשות עם עצמי ועוד לבשתי טרנינג עבה כזה של חורף. מזל שאחרי שלושה חודשים עזבנו את הדירה הזו

כל הכבוד לך שאת מצליחה להתמודד עם זה (ברור לי שאין לך הרבה ברירות ובכל זאת...)
הצליחו להשתלט על האנמיה שלך??
בקשר למחזור / לא מחזור הנוכחי - אני חושבת שאם זה מרגיש לך זה עדיף שתכווני לסופ"ש כדי שתתחילי את העבודה ברגל ימין. פחות בגלל מה יגידו או יחשבו ויותר בגלל ההרגשה שלך.

זואילי

New member

אני רק יכולה לדמיין...
יודעת שאני מתה מכל גיחה לשירותים בזמן ווסת כשאני רואה את הקרישים האלה נשטפים אז לחשוב שככה זה חמישה ימים... זוועה. גם יומיים זה טו מאץ' בלי היכולת להיות מטר מהשירותים, או לפחד להכתים חצי בית.. אדנו מקולל!

תמיד חשבתי שמחזור זה דבר לא טבעי.. שלא הגיוני לדמם ככה, כמו פצע שותת דם. לא עובד עלי הקטע הזה של ה"רגילות" שנהנות מהנקיון של הגוף, מאמא טבע, ממחזור שמח! - כשאצלנו זה פשוט לדמם כחיה שחוטה, בליווי כאבים כמובן וכשכל הליכה לשירותים מלווה בפחד נורא. אלוהים, כמה זה לא אנושי. כמה מיותר...
אין לי ספק - את היום בו ייפסק לי המחזור אחגוג. מה זה אחגוג. מסיבת סיום רצינית אתן לעצמי.

שיהיה המון בהצלחה עם העבודה, ושלא תדעי עוד ווסת..

kikona126

New member

אני קיבלתי מחזור, שוב, אתמול... כבר היה אחד לפני שבועיים...

הכי מבינה אותך בקשר לקרישים... מאז שהתחלתי עם גלולות פרוגסטרון המחזור מגיע מספר פעמים בחודש והדימום, הוא בזרמים שלא הכרתי קודם... מה שכן אני מתנחמת בזה שאין לי מגרנות. שני המחזורים האחרונים הגיעו ללא כאבים! ככה שהיה רק דימום (הגושים זה כאב נקודתי, הכאבים שלי בזמן המחזור הם כל היום)

liats80

New member
כן

יש לי קרישיות יתר.
אבל אני לא בטוחה שזה מתקשר למחזור...
פעם לפני שידעתי שיש לי אנדו חשבתי שהקרישים במחזור הם בגלל הקרישה

ימי התום...

kikona126

New member
רק עכשיו אני קוראת על האנמיה

ואו! לא ידעתי שיש קשר בין השניים. כי האיבוד של הדם בזמן המחזור הוא בעצם דם ששיך לרקמת הרחם שמתחלפת, לא? או שזאת עוד אחת מהבורות שלנו?

אני הייתי אצל רופא בצרפת שהסביר לי שהגלולות שלי גורמות לי למחזורים מרובים כי הפרוגסטרון בעצם מעבה את שכבת רקמת הרחם. ומה שקורה זה שזה מעבה אצלי את אותה השכבה באופן א סימטרי, ובגלל זה המזורים, והדימומים הרבים זה בגלל שהשכבה מתעבה...

אבל מזה ועד אנמיה! ואוא!!!!

פז08

New member
וואו!! מקווה שתתבדי

ושהמחזור לא ממש בדרכו.....
אני מאוד מבינה את הבאסה, אני בחפיסה הראשונה של הגלולות, לאחר הניתוח, ומרגע שהתחלתי אותה אני עם כתמים חומים. ויום אחד שכחתי לקחת גלולה בזמן, לקחתי באיחור של 10 שעות ו.....
הווסת כמובן הגיעה......
אבל לא סתם אדם חכם אמר "הכל יחסי". כי אצלי אין דימום נוראי וגם הכאבים נסבלים אז....... הכל יחסי.....
מאחלת לך שתצליחי למנוע מהווסת להרים את ראשה המכוער.....

למעלה