שיט לקפריסין

טריגון

New member
שיט לקפריסין

שלום, האם יש אפשרות לשכור יאכטה לצורך שיט לקפריסין (בהשטה עצמית), ל-2 אנשים? כמה בערך זה יכול לעלות? איזה קורסים צריך לעבור בשביל זה?

d19511

New member
אתה רציני?

זה יקח לך הרבה זמן

זה יקח לך הרבה זמן - עדיף לגשת לשדה התעופה הקרוב לביתך ולשכור מטוס

טריגון

New member
כן, אבל השאלה היא אם זה באמת אפשרי.

וכמה זה הרבה זמן? יותר משנה, נגיד?

gb228

Active member
שנתיים שלוש, 20-30 אלף שקלים, ואתה מסודר.

וברצינות - אם המטרה היחידה זה קפריסין, רד מזה. אם אתה מתעניין בשייט ורוצה להכנס לזה ברצינות אז הנתון בכותרת זה סדר גודל של זמן וכסף להגיע לרשיון להשטה בינלאומית.

sun day

New member
אתה תמיד יכול לשכור יאכטה

ולקחת איתך סקיפר שעבורו זו תהייה הפלגה מהנה ,יש לא מעט שיקפצו על המציאה של הפלגה חינם. יש אפילו כאן בעלי יאכטות שייטים מעולים שאין להם רשיון משיט שזו דרכם. כאן בארץ המגבלה הזו של רישיון במקומות אחרים בעולם אין חובת רישיון מהסוג הזה כמו כאן. כמה זמן לקפריסין ? בערך יום וחצי הפלגה

Efraim

New member
אולי לא הבנתי את מהות השאלה אז ארחיב

השאלה היתה עם שלושה חלקים שלדעתי רק שניים מהם נענו (חלקית) בשרשור: האם יש אפשרות לשכור יאכטה לצורך שיט לקפריסין (בהשטה עצמית), ל-2 אנשים? כמה בערך זה יכול לעלות? איזה קורסים צריך לעבור בשביל זה? השאלות שנענו הם החלק הטכני של יציאה מהארץ לקפריסין: דרוש רשיון 60 ונתנה עלות של 20עד 30 אלף שקל והערכת זמן שנדרש לקבלת מיומנות נדרשת להפלגה כזו. כמו כן הועלה רעיון לצרף סקיפר 60 ולחסוך את הזמן והכסף ובצורה זו. מה שלא הובהר לשואל זה האפשרות להשכיר ספינה להפלגה עצמית מישראל לקפריסין. למירב ידיעתי בעולם הרחב יש הגבלות על השכרת ספינות בשימוש להפלגות יום בלבד ולא להפלגות לילה. היות והפלגה לקפריסין דורשת יותר מ24 שעות הרי שעלולה להיות בעיה עם חברות ההשכרה. (אני לא מכיר את שוק ההשכרה בישראל אז תקנו אותי אם יש חברות שנותנות להשכיר להפלגה לילית מאתגרת כזו) כמו כן השואל שאל על ספינה ל 2 אנשים שמגדירה גודל קטן יחסית (בשביל ש 2 אנשים לא בדיוק מנוסים יוכלו להשיט אותה) מבחינת צוות מינימלי שנדרש בחוק וכמובן גם מבחינת יכולתם להשיט ספינה לבד כיון שלאורך ההפלגה ידרש זמן שינה לאיש הצוות. נקודה אחרית היא להשכיר ספינה פרטית ואז יש לשאול מי בדיוק מוכן לתת ספינה לסקיפר חדש להפלגה בנלאומית מישראל לקפריסין? מצד שני, מי הוא הסקיפר החדש שמוכן לקחת ספינה פרטית בלתי מוכרת ולהפליג איתה בהפלגה כזו? (סקיפר כזה לא ידע איך לבדוק את הספינה על כל מערכותיה והכנתה להפלגה כזו) אם לא נמצא בעל ספינה שיהיה מוכן לתת אותה להפלגה כזו (ללא נוכחותו) דיינו יש עוד אפשרות אחת: יש להניח שהפתרון הטוב יותר הוא שהבעלים (עם רשיון 60) יהיו נוכחים על הספינה ופשוט יאפשרו לשוכר לנהל את הספינה (עד גבול בטיחותי שיהיה מקובל על שני הצדדים) ואז יהיה מישהו בעל נסיון על הספינה הספציפית שיוכל לפתור בעיות ולצאת מצרות שקורות בהפלגות מסוג זה. וכמובן פתרון זה נעשה כמעט בכל בית ספר על מנת לצבור זמן ים ולשוט בביטחה בספינות של אחרים. (יש להניח שעלולה להיות בעיה של ביטוח ורישוי כיון שספינה שמשלמים בעדה עלולה להיות מוגדרת כספינה של נוסעים בשכר שתידרוש רשיון משיט בשכר ולא רק סקיפר 60.) אז אם השואל רצה פרטים טכניים על זמן וכסף שנדרש בשביל לצאת (חוקית) מישראל לקפריסין הוא קיבל תשובות. אם הוא בהחלט מתכוון לממש את הרעיון אז יש להניח שעליו לבדוק את זמינות הספינה להשכרה לפני שהוא משקיע את הזמן והכסף הנדרשים לקבלת רשיון סקיפר 60. מה שברור הואן שהנושא לא פשוט (בלשון המעטה) והשאלה המקורית לא הבהירה טוב מספיק מה בדיוק רוצה השואל לעשות ומדוע.

saarelad

New member
איה ים בחיפה משכירים ככה...

לפני כשנה וחצי שכרנו דרכם יאכטה רביעי-ראשון לקפריסין (מומלצים בחום, אגב). אני מניח שיש עוד כמה שלא מוכרים לי.

gerson1

New member
מספר הערות חשבונאיות

יש פעילות צרטר בארץ, הן בחיפה והן במרכז (תא-הרצליה ישנה אפשרות לסירת בי"ס זמן ים בגדול, הפלגה בינלאומית בשכרק דורשת רישיון סקיפר מתאים (שים לב, משיט 40 בגדול יעודו להפלגות חופיות (ספינת נוסעים בשכר לשיט חופי)) כך שהמשיט חייב גם רישיון 60 לסירה חייב להיות כנראה כושר שייט/היתר שיט מסחרי האופציה היא קומבינת ההשתתפות בהוצאות, כנהוגה במקומותינו. הוצאות בגין קורס סקיפרים/משיט 30 בין 7,500 ל14,000 אגרות כ4 מבחני מעבר (מכונאות, ניווט חופי, ניווט מכשירים וימאות) כ1100 ש"ח (במידה והכל עבר בשלום) טסט מעשי כ-464 ש"ח מניח שמספיק 32 רגל.. השכרת סירה להפלגה של כארבעה ימים (יממה + לכל כיוון), בקיצור, עלות של כ7000 ש"ח כולל סקיפר

gb228

Active member
תוספות לחשבון

מכיוון שמשיט 30 לא מספיק יש להוסיף עבור הסמכת משיט 60: עלות זמן ים (זה כבר יייתן לפחות הפלגה אחת לקפריסין) - נדמה לי שרוב בתי הספר גובים קרוב ל 1000 דולר על כך. עוד אפשרות זה צבירת זמן ים במסגרת פלוטילה - הרבה יותר יקר אבל נותן באותה הזדמנות חופשת הפלגה של שבוע ביוון/טורקיה/קרואטיה קורס ומבחן GMDSS - לא מכיר עלויות נוכחיות.

newsail

New member
למי שלא יודע עדיין- אפשר לשכור יאכטה בהרצליה

אחד מיבואני היאכטות ומי שקונים ממנו צ'רטרים בחו"ל ושיושב במרינה בהרצליה, הביא לארץ סירה להשכרה. אני לא יודע את תנאיו. ולגלוי נאות- אני לא קשור אתו בשום דרך למעט שאני שוכר ממנו יאכטות בחו"ל , מדי פעם.

zina71955

New member
gb228 מן הראוי להזכיר שאת צבירת הוותק וזמן

הים אפשר ליישם לאו דווקא במסגרת בתי הספר, אלא במסגרת הפלגות שיט פרטיות ללא עלויות מעבר להשתתפות היחסית בהוצאות התפעול של ההפלגה לאותו פרק זמן נדרש, וגם זה מהווה הפלגה של כיף מעבר למטרה עצמה.

gb228

Active member
שאלה בהקשר זה

נדמה לי שעל פי התקנות היבשות מוגדר שרק סקיפר המוסמך לכך ע"י רספ"ן רשאי לחתום על זמן ים, אבל בפועל (לפחות מנסיון לפני לא מעט שנים) כל סקיפר 60 יכול לחתום - האם המצב נשאר בעינו?

zina71955

New member
אין תקנה הקובעת שרק סקיפר המוסמך לכך

ע "י רספ"ן רשאי לחתום על זמן ים למשיט 60 . אם הייתה תקנה כזו היא הייתה מיושמת. ההערה הזו כתובה בגוף טופס החתימה על זמן הים והמטלות אשר השייט אמור לבצע (אני מכל מקום מקפיד שהן תבוצענה +). והיו גם שני מקרים בהם לא חתמתי. אבל, אני מניח שרספ"ן לא יסכים לחתימה/חניכה (בצדק) של משיט 60 שזה עתה "נחתם". הנושא הזה קצת פרוץ ויש להניח שבעתיד יבוא שינוי מהותי בקריטריונים, ולא תתאפשר עוד השיטה של 3 ימי ים, 3 ימי מרינה, 3 ימי טרודוס.

newsail

New member
גם סקיפר ש"אתמול נחתם" רשאי לחתום. היה נסיון

גם סקיפר ש"אתמול נחתם" רשאי לחתום. היה נסיון לעשות זאת, והוא כשל, למרות עידוד שנתנו לרספ"ן כמה בעלי עניין ב"מגבלות". אפשר לחפש בניבחי ההיסטוריה של פורום, היה דיסקוס רכב בנושא כולל תשובה של איש רספ"ן. ועכשיו, השואל המקורי, בחר לך סקיפר שיוכל גם ללמד ולחנוך אותך, בשכר או פרובונו(שכר מצווה), תוך כדי ההפלגה. זו בעצם המטרה האמיתית של זמן הים- חניכה בים ולא טיול לקפריסין.

למעלה