שיטת HIFU

פגיעה וכיו"ב

לא יודע על מה אתה מדבר. לא נמחקה על ידי כל תגובה,ולא תימחק כל זמן בהתכתובת היא מנומסת ובשפה מקובלת. אשר לנאמר על ידי לעיל, אני זמין אותך אחד לאחד להזים את שאמרתי. אתה מוזמן לשאול אורולוגים אחרים מובילים בארץ ובארה"ב ואתה מוזמן להראות לי היכן בקווים המנחים לפעילות אורולוגית בשנת 2006 בנושא סרטן הערמונית נכללת שיטת HIFU כשיטה בשורה אחת עם ניתוחים וקרינה לסוגיה. וכן אני בהחלט מבצע את מרבית הטיפולים במרכז הרפואי הציבורי-איכילוב, ואת מיעוטם בבית החולים הפרטי "אסותא". עשיתי זאת לאחר כ300 !!! מקרים של התנסות במערכת של בית החולים הגדול והמפואר בו אני עובד עם כל הגיבוי שמערכת גדולה כזו יודעת לתת ורק אז פניתי לבית החולים "אסותא" שהתרשמו לא רק מהטכניקה אלא גם מיכולות מוכחות בה על ידי. אבל בישראל שעוד לפני שגומרים לעשות מה שעושים עם החברה רצים לספר לחבר'ה כנראה שאפשר גם אחרת.

פילוטה

New member
שיטת HIFU

לפרופ' מצקין שלום רב רציתי לדעת מה דעתך על שיטת HIFU, כמה נסיון הצטבר לגביה ומה יעילותה ביחס לשיטות כמו בריכתרפיה והקפאה. תודה

שיטת HIFU

אני אנצל שאלה זו ואולי אשים אותה בפתיח לכל הפורום, לאור המהומה שהפרסום המסחרי בנושא גרם לה. שיטת HIFU היא שיטה בשוליים של העשייה הרפואית העולמית כטיפול בסרטן הערמונית. אין סדרות כלשהן עם תוצאות ארוכות טווח או השוואתיות ולכן השימוש הרחב בה בעיני הוא פסול. האיגוד האמריקאי לאורולוגיה השנה באמירה השנתית שלו על מצב הדברים אף לא כלל אותה בכלל ברשימת הטיפולים המאושרים בסרטן הערמונית. בארה"ב היא לא קיימת. לדעתי, והיא מצטרפת לדעת גדולים ממני יש לשמור אותה רק למסגרות של ניסויים קליניים בבני אדם או כקו הגנה שני כששיטות אחרות לא הצליחו. אני מקווה שהייתי מספיק ברור.

למעלה