שיטת heavy duty

joelrotem

New member
שיטת heavy duty

הי יש מישהו כאן שמתאמן בשיטה שנקריאת heavy duty של מייק מנזר ? בגדול מדובר בשיטה שאומרת אימון סופר קצרים, משקל מקסימום, לאט ומספר חזרות קטן. זאת ניראית לי שיטה אידאלית לאנשים עם מעט זמן, וגם ההסבר ה"מדעי" שלה נראה לי סביר. תגובות בבקשה.

אלי ו.

New member
אתה מתכוון כמובן ל HIT

High Intensity Training במילה אחת: השיטה טובה. בשתי מלים: השיטה לא טובה. הרעיון של סט או שניים עד לכישלון, דגש על תרגילים מורכבים ועל זמן אימון קצר עובד. הבעיה היא שמנצר ז"ל, (מת מבעית לב מסתורית השנה) טען שלא צריך סטים חימום, וכאן השיטה לא נופלת. סטים חימום, גורמים לאימון להתארך ופוגעים בשיווק השיטה אבל חשובים למניעת פציעות. דרך אגב, הרעיון במקור הוא של ד"ר ארתור ג´ונס, אבל מנצר דחף את השיטה, והיות ומנצר היה מפתח גוף מרשים ואדם כריזמטי, היום כולם נותנים לו קרדיט המקום לג´ונס. האם השיטה הזו (+ סטים לחימום) לגיטימית ויכולה לעבוד? - כן. האם זו שיטה שכדאי להשאר בה שנים? - לא, בדיוק כמו כל תכנית אימון אחרת.

joelrotem

New member
שאלות על HIT

האם היה לך נסיון עם השיטה (כולל חימום) ואם כן איך היו התוצאות ? איזה שיטה מומלצת בנוסף ? מה אורך האימון שאתה ממליץ (במאמר שקראתי המליצו על מקסימום 45 דקות) האם ניתן לשלב אותה עם אימון אירובי ?

אלי ו.

New member
כמעט כל השיטות הסטנדרטיות עובדות

כן נסיתי HIT עם חימום וראיתי תוצאות. אפשר לשלב HIT עם אירובי. (אבל אז האימון מתארך) הגוף צריך שינוי. לטעמי HIT זה רק עוד שיטה (או פילוסופית אימון) במגוון האפשרויות. כמובן שאם האימונים היחסית קצרים מתאימים לך, תשתמש בתכניות HIT לעתים יותר קרובות ויותר תשנה תכניות בתוך הקונספציה של HIT.

alexkagn

New member
מייק מנזר

דרך אגב, מספר ימים לאחר שמייק מנצר נמצא מת בדירתו בידי אחיו, ריי, גם הוא מפתח גוף מרשים (הם תאומים), נפטר גם האח בגיל 50. למנצרים היו בעיות לב תורשתיות, לפחות זה מה שקראתי עליהם.

אלי ו.

New member
נכון אבל ריי לא מת מבעית לב

שני האחים היו מפתחי גוף ידועים ושניהם מתו בנסיבות רפואיות לא ברורות.

ronen222

New member
הסברה אומרת שהם נפטרו כתוצאה

מריבוי והגזמה וסוגים שונים של חומרים אנאבוליים

alexkagn

New member
עוד משהו (גם לרמי !!!)

סרקתי את זה מספר שיש לי :" Gold´s Gym Book Of Bodybuilding" רמי- אם אתה צריך תמונות של תרגילים וכו´ אני יכול לסרוק בשבילך. יש שם ממש אבל ממש הרבה תרגילים עם הסברים וכו´. בברכה, אלכס

big boy

New member
hit

עבדתי בעבר בשיטה זו.....ממש לא נהנתי ממנה, האימונים אומנם קצרים אבל התוצאות נראות בכוח יותר מאשר בשרירים עצמם היות ועובדים על מספר חזרות קטן והאימון נכלל בשיטת האימון של גיוס יחידות מוטוריות שזהו אימון כוח ולא היפוטרופי כלומר לבניית מסת שריר.....מה גם שללא חימום הסיכוי להיפצע הוא עצום וההרגשה של השרירים הנוקשים בתחילת האימון פוגעת בשיטה זו.... אני לא ממש ממליץ עליה בקיצור

אלי ו.

New member
אתה מתכוון מספר סטים קטן

מספר החזרות אינו מוגבל ב HIT למרות שתכנית HIT מסוימת יכולה לעבוד בחזרות נמוכות.

למעלה