שיטת רביב

חוטהשני

New member
אבל אם זה כך.. ואם זה דבר פשוט... מדוע צריך ללכת למכונים פרטיים ולשלם כל כך הרבה כסף כדי ללמוד את השיטה ../images/Emo35.gif מדוע אי אפשר לעשות את זה דרך יחידות להתפחות הילד, ריפוי בעיסוק וכד' ../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

freearth10

New member
זו שאלה טובה!

ולי בטח שאין עליה תשובה
ויותר מזה. הרבה בעיות היו נפתרות אם מערכת החינוך היתה מקצה מקום רחב יותר לפעילות גופנית, אם מורים היו משלבים רק קצת יותר פעילות גופנית בתוך מערך הלימודים שלהם ויש דברים שניתן לעשות גם בתוך הכיתה הגדולה. איזו הקלה זו היתה - גם למורים וגם לתלמידים - אם היו משולבים טיפולים פרטניים ובקבוצות קטנות בתוך מסגרת בית הספר. אני רואה מה זה עושה לתלמידים שאיתם אני עובדת וכל כך כואב לי שאני יכולה להגיע רק לבודדים שזקוקים לטיפולים שכאלה. אני לא מכירה את המכונים הפרטיים ולא יודעת בדיוק מה מקבלים שם. אני מניחה שזה לא רק משחקי מוח אלא גם עבודה רגשית והיא צריכה להתבצע על ידי מטפלים מקצועיים.
מאיה

חוטהשני

New member
אני מניחה שיש עזרה פרטנית שניתנת לילדים, כמו שיעורי תמיכה/עזר.. ובנוגע לשאלה שלי, דברתי גם על גורמים תומכים כמו קופ"ח..

freearth10

New member
כן, זה קיים

קיימים גם חוגים לקבוצות קטנות, גם סדנאות. ובקשר לקופ"ח אם תהיה דרישה - אני מניחה שיום אחד יכניסו את הטיפולים בקנסיולוגיה-מוח אחד גם למערכת הבריאות. בגרמניה למשל ניתן ללכת לטיפולים בקנסיולוגיה דרך קופת חולים. אני מקווה שיום אחד זה יקרה גם אצלנו.
מאיה

אצלנו היתה קפיצה משמעותית,ועד היום

אנו רואים את תוצאות העבודה בשיטת רביב . למרות לקויי למידה ובעיות קשב וריכוז, קריאתו מעולה, כולל כתיבה ללא טעויות כתיב! לילד שמאובחן , "תסמונת האונה הימנית", אין שום ספק, שעבודה בהצלבה, בין אונות המוח, היא המפתח... קשה לזקוף את השינוי המשמעותי שהתרחש דווקא בזמן שעבד והתמיד בשיטה, לזכות גורם כלשהו אחר. אלמלא התעייף וסרב להמשיך (זו משימה תובענית ללא קלה)ויומיומית, היינו בוודאי ממשיכים. לא הספקנו להגיע ל"חשבון" אבל בקריאה , הצלחנו ובגדול. תודה לרוני, אישיות, ללא ספק שתרמה לשינוי.

למעלה