שיטת קיי

NlNין lcNlc

New member
שיטת קיי

בוקר טוב ומבורך,

לאור בקשתה של רונית לגבי נושאים חדשים ובקשתה של אור ואהבה לגבי שיטות חדשות של ריפוי גוף-נפש, ארחיב בנושא שיטת קיי, אותה למדתי עבור עצמי בשלושה מפגשים עם מדריכה בכירה.

שיטת קיי -
למעשה השיטה הזו נלמדת בארץ בעיקר כהכנה ללידה, אף על פי שניתן ללמוד אותה עבור תחומים רבים בחיים, כמו טיפול בהתמכרויות, זכרונות קשים וכו'.
ומכאן (תסלחו לי) אסכם ואעשה "העתק הדבק" מכל מיני אתרים שיסבירו טוב ממני את הרקע לשיטה.

הקדמה
"המטרה בשיטת קיי היא להתחבר לשלווה שבתוכך ולזהות את המשאבים הפנימיים שלך בכלל ואת הכוחות שאת צריכה לקראת הלידה בפרט.
הטיפול בשיטה הוא גופני ונפשי, ויש בו שימוש בדמיון מודרך המשלב בין טכניקות להרפיה עמוקה, עבודה עם התת מודע ושימוש בשפה ליצירת מציאות. השיטה עוזרת להגיע רפויה ורגועה ללידה- דבר המקדם את הלידה באופן משמעותי; לשלוט בכאב – אין צורך אפילו להסביר את היתרון; ולהכיר את התת-מודע כדי להבין את כל הכוחות הפועלים על המחשבה ועל ההתנהגות ולהשפיע עליהם ליצירת מציאות חיובית של לידה קלה (עד כמה שניתן להתקרב להגדרה זו).

על כאב בכלל וכאב בלידה

מהו כאב?
כאב מעיד על בעיה בגופנו. זהו למעשה איתות ששולח הגוף למוח...
אם כואב הראש – סימן שצריך לאכול, לשתות, לישון, אולי לקחת אקמול, ואם הכאב עדיין נשאר, או ממשיך זמן רב – צריך ללכת לרופא ולבדוק. כאב גב מסמן לנו שצריך להפסיק לשאת משאות כבדים. כאב שיניים שולח אותנו אל רופא השיניים.
כאב הדקירה בכף הרגל אחרי שדרכנו על זכוכית בחוף הים גורם לנו להרים את הרגל ולא להמשיך לדרוך באותו מקום. כאב שנובע מחום מונע מאיתנו להמשיך לשים את ידינו על אותו חפץ חם, ובכך מונע כוויה (או כוויה קשה יותר).
בגוף יש קולטנים מיוחדים שקולטים מולקולות המשתחררות על ידי רקמת גוף הנמצאת במצוקה. הקולטנים האלה מעבירים אל המוח מסר שמתפרש ככאב, בתקווה שהמוח יעביר לגוף הוראה שתוציא את הרקמה מהמצוקה.

איפה מרגישים את הכאב?

האם קרה לך אי פעם שמישהו דיבר על כינים והתחלת להתגרד?

כאב הוא במקרים רבים גם פונקציה של ציפייה: כשמצפים לכאב, זה כואב יותר. כשמצפים להקלה, באה ההקלה. לא בכדי, התרופה הנפוצה ביותר בחדרי מיון בארץ היא... אֵינְבּוֹ (פְּלָצֶבּוֹ בלעז. כדור ללא תרופה). החולים המקבלים אינבו מצפים להקלה בכאב ולעיתים גם בתסמינים אחרים – ולעיתים קרובות מספיקה האמונה הזאת כדי להקל. מאותה סיבה, בכל מחקר על תרופה חדשה, יש גם קבוצת ביקורת המקבלת אינבו, כדי להפריד בין האפקט של התרופה עצמה לבין אפקט השכנוע של החולה ביעילותה. לעיתים קרובות מגלים שגם האינבו יעיל בטיפול באותם תסמינים.
בתפיסתנו, האיבר שמרגיש את הכאב הוא היד, הרגל, הגב, הבטן וכו`. למעשה, המוח הוא זה שמרגיש את הכאב ובאמצעותו אפשר גם לשלוט בו.

בתחילת המאה ה-20 גילה רופא בשם ד"ר גרנטלי דיק-ריד שנשים מתרבויות שאינן מבוססות על התנ"ך, וכן נשים אנאלפביתיות שאינן מכירות את התנ"ך, סובלות פחות או אינן סובלות כלל מכאבים בלידה. חלקן, כך הוא גילה, לא ידעו כלל שלידה אמורה לכאוב.
אנחנו, לעומת זאת, שטופות מוח לא רק משחר ילדותנו – 20, 30 או 40 שנה. כבר שלושת אלפים שנה אומרים לנו "בעצב תלדי בנים". דורות רבים של נשים שגדלו עם האמונה הזאת, חיזקו אותה בכך שהוכיחו אותה שוב ושוב. אנחנו מצפות לכאב וכמובן שבהתכווצות הראשונה שהיא חזקה ממה שאנחנו רגילות, אנחנו אומרות לעצמנו "אוי לא, זה ציר. עכשיו יכאב לי". ונחשו מה? זה יכאב.

נסי "לעשות שריר" ולמתוח את הזרוע במקביל לרצפה. עכשיו הניעי אותה בתנועות קטנות ואיטיות למעלה ולמטה. כמה זמן את יכולה להמשיך כך בלי להרגיש כאב? תלוי ברמת האימון של השריר. בכל מקרה, אחרי זמן מה זה יכאב.
השריר מעביר למוח מסרים של כאב כי הוא מתאמץ מעל ומעבר למה שהוא רגיל.

בלידה, מטרת הצירים היא לפתוח ולמחוק את צוואר הרחם, ומאוחר יותר לדחוף את התינוק החוצה. שערו בנפשכן איזו עוצמה של התכווצויות צריך כדי לדחוף תינוק שלם דרך פתח של כ-10 ס"מ ועוד להעביר אותו אחר כך בתעלת הלידה! התכווצויות אלה הן מעל ומעבר לכל פעילות שעשה שריר הרחם אי פעם (חוץ מאשר בלידות קודמות) ולכן אין תימה שהן כואבות. אולם אצל האישה המפוחדת והלחוצה, פועל סט נוסף של שרירים, שמטרתו להשאיר את צוואר הרחם סגור. הפעולה המנוגדת של השרירים מעצימה את הכאב ומאריכה את הלידה. כמובן שככל שכואב יותר, השרירים המתנגדים עובדים חזק יותר.

שיטת קיי

שיטת קיי, המבוססת על הרפיה עמוקה בשילוב טכניקות שונות של דמיון מודרך, מספקת מענה לטווח רחב ביותר של בעיות, גופניות וגם נפשיות: פחדים, חרדות ופוביות; שינוי הרגלים – עישון, אכילה נכונה, כסיסת ציפרניים, ניהול זמן וכו`; בעיות שינה, התמודדות עם מתחים, וכן מצבים גופניים שונים, החל ממחלות פסיכו-סומטיות וכלה במחלות "אמיתיות" (לפי לואיז היי, שספרה "אתה יכול לרפא את חייך", הוא ספר חובה לכל מי שרוצה לשלוט בחייו, כל מחלה היא פסיכו-סומטית). לאישה ההרה מאפשרת שיטת קיי שליטה כמעט מלאה בלידה. "

קרדיט לאתר אמנות הלידה: http://www.leida.co.il/page.asp?id=93003

החוויה שלי:
את השיטה למדתי בשלושה מפגשים, כאשר המפגש הראשון הוא בעיקר היכרות; הן מהבחינה האישית, חווית הלידה הקודמת, הפחדים מהלידה הקודמת ואיך אני רוצה לראות את הלידה הבאה. וכמובן הרפיה. קיבלתי דיסק בקול המדריכה עם מלל הרפיה אשר הוא למעשה שיעורי הבית שלי. אני צריכה להקשיב לדיסק כמה שיותר, אפשרי גם כשהולכים לישון כי הוא כמובן, פועל על התת מודע.
המפגש השני, כלל הרפיה ושתילת מילת קסם שאותה אני בחרתי, אשר תוכל להביא אותי (בעזרת תרגול) למצב הרפיה ורוגע במצבי עירות כשלחוץ ביותר.. וכמובן, טכניקות לניהול הכאב.
מה זה אומר? זה אומר איך לאמן את המוח לזה שהכאב הוא "חיצוני" ולא באמת מגיע למוח ומכאיב את כל הגוף. מה גם שבלידה - ה"כאב" הוא כאב שמוביל לדבר טוב, להבדיל מלדרוך על זכוכית לדוגמא.. (ההבדלה היא שישנו כאב וישנה תחושת כאב, והמוח שלנו מפרש אותם שונה - לדוגמא, כשנכווים ממים רותחים, בשניה הראשונה, לא ממש חשים את הכאב השורף של הכוויה, חשים זאת רק על העור ולאחר כמה שניות הגוף מעביר איתות למוח על הכאב ואז זה נעשה ממש שורף וכואב).
ובפגישה השלישית, בעיקר לימוד הרפיה עם מילות הקסם וטיפול בתטא הילינג - למדריכה ישנם מידעים שקשורים ללידה ואני עונה לה תוך כדי תהליך החלימה בהרפיה.
בנוסף, עבדנו על משפטי חיזוק חיוביים, אשר אני משננת אותם יום יום. אה, וכמעט שכחתי שעשינו עיבוד לידה ושחזור הלידה הבאה תוך כדי ההרפיה, התחלתי את הלידה הקודמת, ממש כפי שהיא התחילה ושיניתי את הסוף שלה - הפכתי לעצמי את כל הסיפור בתת מודע כדי שהלידה הבאה תהיה פעילה וטובה יותר.
מישהו אמר, מחשבה יוצרת מציאות????!!!!!

כל זאת, בעיקר כי הרגשתי שלידת בכורי "תקעה" אותי, כל אימת שהייתי מזכירה את הלידה, הייתי פורצת בדמעות - עברתי שם משהו קשה שכנראה לא הצלחתי להתגבר עליו.
ועכשיו, אני מרגישה מאוד בטוחה בעצמי, מאוד סומכת על עצמי לעשות ולקבל את הבחירות שיתקבלו במועד הלידה.
מקווה שאיכשהו תרמתי כאן משהו... מוזמנים לשאול שאלות

מומין אמא

מקסים מומין

אז אם אוכל לשואול?
אייך הלידה הייתה מבחינתך לפניי שיטת קיי?

ואחריי שיטת קיי?

האים האם זה עשה את כל ההבדל בלידה?

האם הישתחררת באמת מהפחדים בלידה?

האמת היא שאני למשל יכולה להגיד לעצמי שיהיה בסדר
אבל ברגע האמת......?

אור

NlNין lcNlc

New member
הא... בגלל זה רציתי לכתוב על הנושא בעוד חודש

סיימתי ללמוד את השיטה לפני מס' שבועות, ומאז אני מתרגלת. אני נמצאת בשבוע 37 להריון השני שלי - ככה ש... הנסיון יגיע בקרוב. אבל משום מה רונית, ובצדק, טענה שלא יהיה לי הרבה זמן לכתוב בפורום בעוד חודש...

מה אגיד, אני איכשהו רואה שינוי בתחומים אחרים בעצמי לאחר תרגול השיטה.
אני תמיד שואלת את עצמי שאלה ו/או מעלה נושא לפני שאני נכנסת להרפיה עם הדיסק וכמעט תמיד אני מקבלת את התשובה, אם כי לא תמיד מיידית. אבל עליתי על עצמי על כמה דפוסים, שמלווים אותי לאו דווקא מהלידה הקודמת, אלא בכלל באופן כללי.
אתן דוגמא אחת, היא איכשהו קשורה ללידה אבל גם לחיים שלי עצמם.
תמיד הגדרתי את עצמי (בחיים המאוחרים שלי ובמיוחד בנישואים שלי), כמשפיעה ומחליטה בנושאים שקשורים אלי, לזוגיות ולחיים בכלל - בהגדרה. בפועל, די אוהבת להיות מובלת - אין לי כוח לקבל החלטות וכו'. אבל... לאחר ההרפיות הראשונות שלי, פתאום קלטתי שהדפוס הזה שלי ליווה אותי גם בחדר הלידה בלידה הראשונה - הייתי כחומר ביד היוצר או יותר נכון כיולדת ביד הרופאים ונתתי לצוות הרפואי להחליט עליי ועל גופי, על ההתערבויות השונות במהלך הלידה - ובסה"כ במבט לאחור אני אומרת שיילדו אותי הרבה יותר מאשר אני ילדתי. ובחדר הלידה זה משמעותי (לפחות בעיניי). ביחד עם זאת, אותו הדפוס של לתת לאחרים להחליט עליי, מלווה אותי מילדות, אם זה באיזו מגמה ללמוד בבית הספר התיכון, או באילו לימודים אקדמאיים לבחור - עשיתי בחירות שהן לגמרי לגמרי לגמרי - לא אני!! ולא מה שאני מגדירה את עצמי.
אז לפחות בתחום הזה, אני יכולה לומר שעליתי על הדפוס ואני מקווה שביחד עם גידול הילדים ולאחר מכן, אתחיל לעשות את מה שאני באמת אוהבת (לפחות נכון לעכשיו) ולעזור לאחרים ו/או אולי לנשים אחרות בתחום המיילדות וההורות.
בזה השיטה כן עזרה לי... לגבי הכאבים וכו' - טכניקה אחת מכלל הטכניקות של ניהול כאב הוא באמת בחירה מודעת בזה שלא יכאב לי - אז כמו שאת אומרת לעצמך שיהיה בסדר - פשוט צריך להפנים את זה חזק חזק ולהשריש את זה כמשפט מחזק ביום יום, כך שברגע האמת כשתשלפי את זה זה יהיה שם.
וכמובן, אשמח לעדכן לאחר הלידה

בטח שנישמח לעידכון אחר לידה

כל כך השכלתי ולו,במעט.
תודה רבה מומין אמא..

מתה על המומינים גם היום,ולו רק בגלל הניק קנית,אותי

NlNין lcNlc

New member
גם אני

מסוגלת לפתוח את הטלויזיה ולהנות מהם.
אפילו יש לי שמיכת מעבר עם הדמויות, מגיל הנעורים שלי (חברה קנתה לי כי אני מכורה אליהם) ועכשיו היא שייכת לבני

למעלה