שיטת מנות

Double U

New member
שיטת מנות../images/Emo88.gif

לעוד מישהו יש אותה בבית ספר? אסביר למי שלא מכיר את השיטה: מנה = מכסת שעות שבועיות שהחסרתי במקצוע מסוים. דוגמא: יש לי 5 שעות מתמטיקה בשבוע. אם הפסדתי 5 שעות מתמטיקה בכללי (יכול להיות מפוזר על פני מספר שבועות), נוספה לי מנה. לא כל מי שיש לו מנה מקבל הורדת ציון. אם יש לך עד מנה אחת במקצוע אתה מקבל 3 נקודות בונוס לציון. מנה אחת ומעלה זה כבר אין בונוס או הורדה בציון. אז אחרי שהסברתי...מי מכיר, מי שמע ומי יודע?

מכושפת15

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo2.gif

זה מוזר, פעם ראשונה אני שומעת על זה.. אצלנו אני יודעת שמי שמחסיר 30% מהשיעורים במחצית נגיד, מקבל את הציון 32 בתעודה
אל תשאלו למה, פשוט התחשק להם ש32 יהיה הקוד לחיסורים

מ מנ מנה מאומן

אצלי יש בבית הספר גם את שיטת המנות , אם יש לך מנה מוסיפיף לך 5 נק' לציון בתעודה D: אז יוצא שווה להבריז אבל אם יש יותר ממנה אז לא מקבלים 5 נק' בבנוס זה מוריד 5 נק' O: קיצר צריך להיות זהיא בעניין

noname202

New member
אין אצלי בביה"ס אבל אני מכירה בי"ס

שיש בו... אצלנו בעקרון אין מנות ואין בונוסים על נוכחות בכיתה, אבל משתי העדרויות ומעלה [במחצית] יורד ציון שלם..

mad artichoke

New member
אצלנו יש..

אבל זה מעט דפוק כי לא כל המורות בודקות נוכחות, ובכללי זה לא עובד כ"כ טוב.. הדבר הכי מעצבן זה שרוב השעות לא מפוזרות בשבוע ז"א יש לי שעתיים ספרות ברצף, ואלו השעתיים היחידות בשבוע, וזה גם ככה בהרבה מקצועות אחרים וזה די מעיק [ולא נזכיר את העובדה שזה הרבה חומר להשלים אחרי יום חיסור אחד].

אין לנו. וזה טוב :)

אצלנו זה כמו בחטיבה מי שמחסיר מהבית ספר 3 פעמים יורד לו ציון בהתנהגות

shanini22

New member
אצלנו יש, והכי נורא שבאמת מורידים..

הם ממש מקפידים על זה... ולא רק זה. אם איחרת לשיעור אז אתה פשוט נשאר בחוץ אתה לא נכנס... ואז גם ככה נוספת לך מנה!!! זה חכם אבל זה דקטטורי...

noyy

New member
../images/Emo28.gifאיזה בונוס ואיזה נעליים

אם אתה מחסיר 15% ממכסת סה"כ השיעורים במקצוע מסויים באותה המחצית, אין לך הערכה בתעודה (וזה מקביל ל0). נגיד שבביולוגיה יש לי 3 שעות שבועיות, במחצית זה 40 בערך, מספיק שאבריז מ6 שיעורים :)$) ולא יהיה לי ציון במקצוע. מה שגם 2 איחורים שווים לחיסור, אז בכלל...

2nd me

New member
אני אני! P:

גם בליאו בק בחיפה אימצו את שיטת המנות.. תאכלס? זה די עוזר.. אנשים פוחדים להבריז ופוחדים להחסיר. הבעיה היא שכדי להצדיק אצלנו חיסור צריך אישור רופא (גם על יום מחלה) ואם לא אז חמישה ימים שהיית בבית... אז תאכלס- אם מישהו חולה, הוא מעדיף כבר להשאר חמישה ימים בבית מאשר לבוא לביה"ס כדי שיחסירו לו מנות, ואז מצטבר מלא חומר להשלים. חוץ מזה, זה גם הקטע של האיחור. עד רבע שעה אצלנו זה נחשב איחור, ומעל רבע שעה זה כבר חיסור מהשיעור ותוספת למנה.. גם אצלכם זה ככה?

GaluP

New member
זה לא נראה לי קשור לפתק מחלה../images/Emo12.gif

אני זוכרת שאבישג הביאה פתק מהרופא ולא נתנו לה הצדקה כי זה פחות מ-5 ימים.. או שלא הבנתי אותה נכון?

ברור שיש בביה"ס שלי =/

מאז שהגעתי לביה"ס, מכתה ז', כל שנה חופרים לנו על זה
. אבל לא הורידי לי בחיים על מנות... תמיד הבאתי אישור מוצדק חחח.

R o n 2 5 6

New member
יש

את החלק עם הבונוס אני לא מכיר. בכל מקרה,אצלנו זה קצת שונה. לכל מקצוע יש מספר מנות מסויים שמותר לנו,עד שיש הורדה בציון.

BiDriL

New member
../images/Emo185.gifיש.

והם מורידים על מחלות שהן פחות מ5 ימים. אהא. טובנו, נישאר בבית 5 ימים

למעלה