שיטת לימוד בגן

yonitbrk

New member
שיטת לימוד בגן

ערב טוב. הייתי רוצה לשתף אתכם בשיחה שהיתה לי עם אחת האמהות מהגן של בני אשר נמצא בגן תקשורתי. דיברנו על צורת העבודה של הגננת וצוות הגן והיא טענה שלדעתה זה בזבוז של זמן לעבוד עם הילדים שלנו על תכנים כגון חגים לדוגמא כי הנושא בא על חשבון עבודה ספציפית על הצרכים של הילדים. לדעתי שילוב הנושא תוך כדי עבודה עם הילדים על הבעיות שלהם מאוד חשובה במיוחד כאשר השאיפה שלנו היא בבוא העת לשלב אותם בסביבה "רגילה" . מה יהיה כאשר יגיעו לגן הרגיל או לבית הספר ולא יהיה להם מושג על דברים בסיסיים כגון חגים ואז יהיה להם פער בנושא הזה והידע הלימודי. נכון יש צורך לעבוד איתם הרבה אם על תקשורת וכו' (כל ילד לגופו) ,אבל כשעושים את זה תוך כדי העברת תוכן שוטף שנילמד בגן רגיל ואז משלבים לדוגמא בריפוי בעיסוק עבודה על מוטוריקה עדינה תוך כדי עבודת יצירה בנושא הנלמד או תקשורת-ניהול שיחה על הנושא הנלמד או משחק הקשור בנושא וכו' אז בעצם משיגים את שני הדברים ביחד גם עבודה אישית על צרכי הילד וגם למידה קוגנטיבית על נושאים שנלמדים גם בגנים הרגילים. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם?

ערב טוב,

כיוון שאני מאד מעורבת בתכניות טיפוליות וחינוכיות בגן תקשורתי, ומנקודת מבט זו, לדעתי, אנחנו משתדלים להעשיר את הילדים בתכני שפה המחוברים לעולם החי מסביבם. ולכן- לפני חנוכה ניתן לעבוד על נרות, חנוכיה, אש, אור, חם, מתוק, טעים, (סופגניות..) וכדומה, וכיוון שבפורים הילד יראה ברחוב תחפושות ניתן בהחלט לעבוד על מסיכה, ליצן, רעשן ועוד. החכמה היא להשקיע בהרחבת היכולת השפתית, והתקשורתית דרך תכנים אמיתיים, יומיומיים. כך שבשורה התחתונה את/ה בהחלט צודק/ת.

אמא של 56

New member
שיטת לימוד בגן

קראתי את מה שכתבת, ואני בהחלט מסכימה איתך, וביחוד לעניין מה שכתבת בסוף, שאם עושים את זה תוך כדי שילוב של חיזוק לדברים בהם הילד מתקשה, הרווח כפול ומכופל. בכלל, אני חושבת שהדגש בעבודה עם הילדים צריך להיות יותר על ה"איך", ופחות על ה"מה". גם נושא של חגים אפשר להפוך לעילה לאינטראקציה בין ילדים, מחוות של רצון טוב בין ילדים (משלוחי מנות...) וכו' וכו' כיד הדמיון הטובה. צריך לזכור גם שילדים (עם בעיות, או בלי) אוהבים טקסים, וחגים, והאהבה שלהם לזה גם מעלה את המוטיבציה שלהם ליטול חלק בעשייה. אנחנו הכנו הערב משלוח מנות עם הבת, וכל תהליך ההכנה היה תקשורתי לחלוטין. דיברנו על מה צריך בשביל להכין, איך נכין, מה נשים בפנים, למי היא תרצה לתת את המשלוח, ממי היא תירצה לקבל, עשינו עבודות מוטוריקה עדינה, ועשינו אחר כך משחק תפקידים שהיא נותנת ואני מקבלת, וכו'.

למעלה