שיטת ווילד

opeller

New member
שיטת ווילד

היי, אני קראתי את רוב המדריך אבל חבר שלי קרא את כולו ומקורות ממקומות אחרים והסביר לי את כל מה שצריך לדעת על חלומות צלולים. בגלל שלא היה לי כח או לפי מה שחשבתי את היכולת לכתוב יומן חלומות שאלתי אותו אם יש דרך שלא צריכה יומן חלומות, והוא אמר לי כן, וסיפר לי לגבי שיטת הווילד, והופתעתי לגלות שהיא מה שיש לי מאז גיל 8 בערך, שאני מתעורר אבל לא שולט בגוף בכלל, מרגיש ער אבל לא יכול לזוז אלא רק לחשוב, ואני מודע לכך שאני ער, והוא אמר לי שברגע שאני במצב ההוא ומודע לכך אני רק צריך להגיד לעצמי כל הזמן אני עכשיו יחלום חלום צלול וזה יעבוד, אבל זה לא עבד אלא רק ראיתי את מה שרציתי שיקרה בחלום הצלול בתוך מין עיגול ומאחורי העיגול רקע שחור, אז התייעצתי פה ואמרו לי לנסות לאתר את עצמי שם, אבל זה לא עזר. בנוסף שאני במצב הזה אני בד"כ מנסה להשתחרר ממנו ואחרי קצת הרבה השקעת כח אני מצליח (מרגיש כמו להשתחרר משרשראות שכולאות אותך) אבל אם אני מנסה לחלום חלום צלול אני מרגיש כאילו חשמל בכל הגוף אבל הוא לא מיצר רעש או מרעיד לי את הגוף אלא אני רק מרגיש זרם חזק בכל הגוף ולא אמרו לי למה זה קורה, אז למה? ואני גם לא מצליח לנשום כשאני מנסה למצוא את עצמי בתוך העיגול בלווי ההרגשה של החשמל ובגלל האי-יכולת לנשום ופחד אני מוותר אחרי קצת זמן, בערך כמה שניות ספורות לא יותר, שאני אנסה יותר זמן בכח? זה יכול לפגוע בי? או שמה שאני מרגיש זה המעבר מהמציאות לחלום צלול? כדאי שאני אנסה להחליף את מה שיש בתוך העיגול? כלומר להחליף רצון לאחד מהאחרים שיש לי לחלום צלול, זה יכול לעזור?בנוסף אני לא יכול לשלות במתי יהיו לי את המצבים האלה של ערנות חלקית (ער אבל שולט רק במחשבות ולא בגוף) האם יש דרך לגרום למצב כזה? ובנוסף בשבתות האחרונות (בגלל שאני דתי והשבת נכנסת ממש מוקדם ונותנת עוד הרבה שעות שינה) אני מקבל הרבה יותר שעות שינה בליל שישי (בד"כ בין 10-12) הרבה יותר ממה שאני בד"כ ישן (6-6.5) ולמחרת בשבת בצהריים, כשאני ישן צהריים (בערך 3-4 שעות) , בד"כ אז לאחרונה יש לי את המצב של "חצי ערנות" יכול ליהיות שיש קשר לריבוי השינה? תודה לעונים, opeller

makron2

New member
שלום...קצת תשובות.

ברוך הבא לפורום. - אני ישתדל לענות במיטב יכולתי על חללק מהשאלות. ראיתי את מה שרציתי שיקרה בחלום הצלול בתוך מין עיגול ומאחורי העיגול רקע שחור - במצב שכזה מומלץ שתנסה להשאב/לעשות זום אל תוך הסצנה שמוצגת בתוך העיגול עד שתמצא את עצמך בתוך הסצנה עצמה. לא אמרו לי למה זה קורה, אז למה? - יש לפעמים תופעות שונות שקורות באופן טבעי כל לילה אבל המודעות שלנו כלפיהן היא אפסית,ייתכן שחווית משהו כזה. - מומלץ להשאר מרוכז במטרה(דבקות)ולהתעלם מכל השאר תוך כדיי הבהרה שלויילד נכנסים לבד(זה קורה)ז"א שהגוף חופשי לעשות מה שהוא רוצה רק צריך לשמור מודעות לתהליך. - ויילד זה דיי בעייתי. בדרך כלל נתקלים במצב של מצביי ביניים בין עירות לשינה באופן טבעי ברגע שמאמנים את הגוף להיות מודע לכל התהלכים שקורים בלילה(ההתעוריות הקטנות)ומה שבניהם - כמובן שאפשר לנצל את הזמניים הללו לחלומות צלולים/ויילד. לאחרונה יש לי את המצב של "חצי ערנות" יכול ליהיות שיש קשר לריבוי השינה? - ייתכן מאוד,ככל שישנים יותר אז גם חולמים יותר וגם יש יותר התעוררויות במהלך הלילה. - על הרצון לחלומות צלולים וביצוע שיטות יש לבחור זמן אידיאלי,לאחר כמה שעות שינה ושעדיין אפשר לחזור להרדם לאחר מכן. יש שיטות אחרות להשגת חצלולים שהם יעילות מאוד וקלות יותר מויילד(לדעתי)כמו מיילד. גם אפשר להעזר בשיטות המיילד כפעולה לפניי הויילד(כמה דקות)והיא תעזור לשפר את המודעות ותשמש כמעיין הגנה אם הויילד נכשל. כמובן שרצוי לבצע בדיקות מציאות בכול התעוררות מאחר וזה יעזור לזהות התעוררויות מדומות ועקב הזיהוי הם יהפכו לחצלולים.

Bluescale

New member
דבר ראשון - היייי כולם חזרתי

דבר שני - לא. לשאלה הראשונה והעיקרית ששמתי לב אליה במה שרשמת - לא. אין מנוס מלכתוב יומן חלומות מסודר, ולמה? לא תכתוב = לא תזכור. אתה אולי תצליח לעשות ווילד (ואין לזה קשר לכתיבת יומן כמובן) אבל אם לא תכתוב את החוויות שלך מהחצלול, אתה תשכח אותם אחרי זמן מה - זה מצד אחד. מצד שני, אתה לא תדע, בתוך החצלול, איך החלומות שלך מתנהגים ויהיה לך קשה להתמודד עם ההגנות שתת-המודע מציף בפניך כדי להחזיר אותך לחלום רגיל. למה אני מתכוון? אם אתה תרשום את כל החלומות שלך ותקרא אותם מדי פעם, תעשה DREAM YOGA לפני השינה כולל היזכרות בחלומות של יום האתמול אז התוצאות יהיו כאלו: 1. החלומות שלך יקבלו סדר. 2. תדע מה קורה בחלום שלך כשאתה חולם, בד"כ. 3. יהיו לך המון המון המון חצלולים רק מלהבין שאתה בחלום כי אתה יודע איך החלומות שלך בנויים, בד"כ. מנסיון של יותר מ 10 שנים, רוב החצלולים שלי הם DILD - חצלולים שהחלו בגלל שהבנתי שאני בחלום- וזה רק בזכות ניהול יומן חלומות מסודר ויפה. אז אל דאגה, אתה לא חייב לרשום מגילות כשאתה מתעורר, רק נקודות מרכזיות גם יספיקו, אבל אתה חייב לרשום משהו כדי לקחת איתך משהו מהעולם הזה.

למעלה