שיטת ווילד

opeller

New member
שיטת ווילד

היי, אני חדש בנושא, חבר שלי tabs הביא אותי לפה. יש לי בעיה.. מאז שהייתי ממש קטן (בערך בגיל 8) היו לי שיתוקי שינה.. ולא ממש ידעתי על זה שום דבר עד לפני כמה חודשים שחבר שלי סיפר לי על שיטת הווילד שקשורה לזה. אז החלטתי לנסות בגלל שעכשיו החופש הגדול ויש לי זמן לזה. אבל זה לא ממש עובד לי למרות שקראתי את כל מה שכתוב באתר. אני לא ממש שולט בשיתוקי השינה שלי (אני אמור?) וכשהם קורים אני עושה את מה שחבר שלי סיפר לי לעשות, אני חושב שאני מתנתק מהגוף שלי ואני לא זז בכלל (אני גם לא יכול זה ממש קשה) ואני אומר לעצמי בראש "אני עכשיו יחלום חלום צלול" ומנסה לדמיין דברים שקשורים למה שאני רוצה לחלום. אבל כל מה שקורה זה שאני מרגיש כאילו עובר לי זרם חשמלי בגוף והגוף שלי טיפה רועד וחוץ מזה לא קורה שום דבר... מה לעשות??? נ.ב.: פעם אחת שניסיתי לעשות את זה (ממש לפני שבוע) חשבתי על מה שאמרתי שאני חושב.. לא זזתי.. כל מה שאמורים והגוף שלי שוב רעד ואז הרגשתי כאילו נקטע לי הזיכרון ופתאום הייתי כאילו ער על המיטה שלי עם המרפק על הכרית והיד שלי מחזיקה את הראש והסתכלתי דרך החלון שלי בחדר. ניסתי לחשוב אם זה חלום צלול. אבל עד אז חבר שלי לא סיפר לי על שיטות טובות ובדוקות שעובדות כדי לבדוק אם זה באמת חלום צלול... אז הנחתי שזאת המציאות וחזרתי לישון. אתם חושבים שה היה חלום צלול? כי כשדיברתי על זה עם חבר שלי גם הוא וגם אני היינו בטוחים שזה היה... ומה אני יכול לעשות כדי לעשות חלומות צלולים??? תודה, אופיר

makron2

New member
שלום וברוך הבא...

"לא ממש שולט בשיתוקי השינה שלי (אני אמור?" - בצורה מסויימת כן,ברגע שמתעוררים רצוי *להשאר באותה תנוחה בדיוק(זה מקל על הכניסה לשיתוק),ואז רצוי לבדוק מידיי פעם מה המצב שלך כי לפעמים הסימנים המקדימים לשיתוק בקושי מורגשים - שיטה אחת לבדוק היא מידיי פעם לבדוק אם יכולים לזוז(כמו לשנות תנוחה)רק בכוח הדמיון במידה ונכשלים אין שיתוק שרירים מלא. "מנסה לדמיין דברים שקשורים למה שאני רוצה לחלום" - זה גם עוזר,לדמיין עוזר לשכוח מהגוף(חובה)שזה גם מקל על כניסה לשיתוק אבל צריך עדיין להשאר ערים תוך כדיי שמדמיינים. "שאני מרגיש כאילו עובר לי זרם חשמלי בגוף והגוף שלי טיפה רועד וחוץ מזה לא קורה שום דבר.." - בדרך כלל תחושות כאלו מצביעות על כך שמתקרבים לשיתוק - לפעמים יש תחושות ולפעמים כלום אז בגלל זה מומלץ מידיי פעם לבדוק ע"י תזוזה בדמיון או בדיקות אחרות כמו אם אפשר לראות היפנוגוגיה. "הגוף שלי שוב רעד ואז הרגשתי כאילו נקטע לי הזיכרון" - זה נשמע כמו מעבר מודע לחלום צלול - "פתאום הייתי כאילו ער על המיטה שלי עם המרפק על הכרית והיד שלי מחזיקה את הראש והסתכלתי דרך החלון שלי בחדר." - זה נשמע כמו החלום הצלול עצמו אבל מאחר שהמשכת לחשוב שזו מציאות התנהגת בהתאם וזו הייתה סתם התעוררות כוזבת/מדומה- מאחר שבשלב זה ניתן כבר לזוז יש לבצע בדיקות מציאות רגילה. סימן חלום = דבר מסויים שיכול להתרחש רק בחלומות. שיטת *המיילד לחצלולים:**בזמן שמתעוררים מחלום רגיל צריך למצוא בו סימן חלום(לשלבים הבאים) 1.צריך לחזור על המשפט "בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" אפשר להוסיף "ואני יעשה בדיקת מציאות" יש לומר את המשפט תוך כוונה והתמקדות במשמעות. 2.לאחר מכן צריך לדמיין את עצמנו מבצעים את המטרה שקבענו לעצמנו במשפט,ז"א לדמיין שאנחנו חוזרים לחלום ומבחינים בו שהסימן מסמן לנו שמדובר בחלום ולהפנים את זה ע"י זה שבזמן שרואים את הסימן אומרים לעצמנו "זה חלום,אני חולם" - 3.לאחר שלב זה יש לבצע בדמיון מה שרוצים כמו לבצע בדיקת מציאות 4 - לחזור על שלבים 1,2,3 כמה פעמים ואז להרדם.

opeller

New member
תגובה...

א.אני לא חושב שממש הבנת.. לפעמים אני הולך לישון ואז אני כאילו קם בבת אחת, ולא לאט לאט כמו בבוקר. אבל אני לא יכול לזוז בכלל... כלומר שיתוק שינה... ואז כשאני מנסה להיכנס לחלום צלול ע"י להגיד לעצמי שאני מתנתק מהגוף שלי ורק הראש שלי קיים ואני ממש מתמקד בראש ובמוח שלי ואני מנסה לדמיין דברים שאני רוצה לעשות בחלום הצלול (בכל הזמן הזה אני לא זז) אבל כל מה שקורה זה שאני כאילו רואה הכל שחור ובאמצע עיגול שבתוכו קורים דברים שאני מדמיין ושאני רוצה לעשות בחלום צלול. ואני מרגיש את הגוף שלי עם הזרם החשמלי החלש ושהוא כאילו טיפה מרעיד אותי... אבל שום דבר לא קורה... מה לעשות???? אני כבר ממש רוצה להיכנס לחלום צלול!!! מה לעשות??? ב.אז אתה בעצם אומר שנכנסתי לחלום צלול וחשבתי שזאת המצאיות? כי זה מה שאני חושב שקרה. ואני גם חושב שבגלל שחשבתי שזאת המציאות ואז רק "כאילו" חזרתי לישון אז התנתקתי מהחלום הצלול ומשכתי לחלום רגיל... נכון? ג.ואני אומר לך שוב שאני לא שולט בשיתוקי השינה שלי. אני לפעמים הולך לשיון ואז הגוף שלי נעול לגמרי והעיניים שלי עצומות. ואז אני לא מזיז את הגוף ומתרכז בחלום הצלול וכל מה שכתבתי למעלה שאני עושה.. מקווה שהבנת הפעם נכון למה התכוונתי. יש לך דרך טובה לשלוט בשיתוקי השינה בשבילי? תודה רבה, אופיר

makron2

New member
תשובה....

אני עונה רק לפי הידע שאתה מוסר ולפי הנסיון שלי במצב של ויילד - "אני מרגיש את הגוף שלי עם הזרם החשמלי החלש ושהוא כאילו טיפה מרעיד אותי" - כל עוד שמרגישים זרמים בגוף זה סימן שהשיתוק עדיין באמצע הדרך,אבל לפעמים התופעות קצת שונות זו מזו ובגלל "אני כאילו רואה הכל שחור ובאמצע עיגול שבתוכו קורים דברים שאני מדמיין ושאני רוצה לעשות בחלום צלול." אני חושב שעדיף לך להסתכל על העיגול שבו מתרחשים התמונות/סרטים לחכות שהאיכות תעלה ואז בעזרת כוח הרצון למשוך את העיגול הזה אליך,זה בערך כמו לעשות זום אין/אאוט במצלמה ובדרך כלל במצב שכזה(היפנוגוגיה למיטב הבנתי)צריך לעשות זום עד שתמצא את עצמך בתוך העיגול ובסצנה שהוא מתאר. - למרות שהתאור קצת מעורפל. ויילד זה לפעמים קצת חמקמק ובגלל זה רשמתי לך עוד אופציה והיא שיטת המיילד. "נכנסתי לחלום צלול וחשבתי שזאת המצאיות?" - כנראה שכן. "כאילו" חזרתי לישון אז התנתקתי(התעלמת)מהחלום הצלול ומשכתי לחלום רגיל... נכון?" - כך זה נראה. "דרך טובה לשלוט בשיתוקי השינה בשבילי?" - מה שהמלצתי למעלה בנוסף למה שכתבתי בהודעה הקודמת מאחר שיש כמה אופציות - בהתעוררות כוזבת יש לעשות בדיקה מציאות רגילה.בזמן של ויילד כדיי לבדוק אם משותקים רצוי לנסות לבדוק מידיי פעם אם יכולים לזוז *אך ורק בעזרת המחשבה,כמו לבדוק אם יכולים להסתובב כמו למשל שהמיקום של הראש יגיע למיקום שהרגליים צריכות להיות(סיבוב של 360 מעלות),אפשר גם כמו שציינתי למעלה שברגע שאתה מצליח להכנס למה שאתה רואה זה סימן מובהק לכך שאתה עובר לחלום - אני בטוח שיש עוד דרכים אבל אצלי ויילדים מתחילים בעיקר בהתעורריות כוזבות ובתזוזה ע"י המחשבה,רק מעט מהם קורים שאני רואה היפנוגוגיה לפניי המעבר. מקווה שזה עזר - נשמח לשמוע על ההמשך.

tau13

New member
גם לי יש שיתוקי שינה מאז שאני זוכרת

את עצמי. בהתחלה חשבתי שחוטפים אוצי חייזרים... זה היה נורא. אבל הסבירו לי את זה מהר מאוד- מורה לפיזיקה... בכל מקרה, זה באמת עובד, צריך פשוט להתרכז בחלום שרוצים ולהרגע ולא להלחם בזה, הבעיה שלי אישית זה גורם לתחושות לא נעימות פיזיות כשאני נכנסת לחלום ככה ואני מעדיפה דווקא לא לחלום ולצאת מזה. מאוד קשה לי עם זה פיזית. אילו הכניסה לחלום היא קשה.

opeller

New member
אז מה שאת אומרת....

אז מה שאת בעצם אומרת זה שהצלחת לחלום חלום צלול דרך שיתוק שינה? כי גם לי היה את זה מאז גיל צעיר (כמו שאמרתי למעלה) בת כמה היית כשהצלחת? כמו עכשיו בגיל 27? והצלחת לעשות משהו מיוחד בחלום וכל מיני דברים שרצית? תודה, opeller

tau13

New member
בפעם הראשונה הייתי ילדה- אולי 10

חלום צלול דרך שיתוק שינה הוא בעיני הרבה יותר בעייתי, כי הכניסה אליו "קשה" כמו שאמרתי בעיניי מבחינה פיזית. את גם מנסה לא לחשוב על כלום כי את פוחדת שאם תחשבי על משהו ישר תחלמי עליו, כמו חיות רעות, גו'קים, שמנסים לפגוע בך וכו'... אם מצליחים אז כמובן אני עושה מה שאני רוצה בחלום, אבל יש לי מספיק חלומות צלולים גם לא דרך שיתוק שינה. בקיצור- כשכבר יש לי שיתוק שינה אני מנסה בכוח לצאת ממנו ע"י זה שאני "מבהילה" את עצמי. אני לא אוהבת את ההרגשה.

למעלה