שיטת הבנייה הקלה?

eitanz3

New member
שיטת הבנייה הקלה?

שלום אאני וזוגתי עומדים בשעה טובה לבנות(בנייה עצמית במושב) מישהו התנסה עם שיטת בנייה זו? יתרונות חסרונות של השיטה? כל המידע שיש לכם תודה רבה

מאגר

New member
תעבור על שירשורים קודמים בנושא

בפורום זה ובפורום שיפוץ ובניה אחר כך סביר להניח שלא תהינה לך שאלות נוספות בנושא. באופן כללי אם אתה חושב שזה יותר זו אז לא

בינא

Member
מידע בנושאי בניה שונים ניתן למצוא ב...

www.bayit-il.co.il מחירי הבתים בבניה קלה ומתועשת זולים בכ-25% מבניה רגילה ואף יותר. רמת הבידוד שלהם עולה פי 4- פי 10(!) מבניה רגילה. משך התכנון לא רלוונטי = למשך התכנון של כל סוג בניה אחר. משך מתן היתרי הבניה תלוי באטימות של ועדת בנין ערים לה מגישים את התוכנית ולא בסוג הבניה. רמת המבנה תלויה, כמו בכל סוג בניה, ברמת התחזוקה ורמת האנשים שחיים בו. מי שלא שומר על הבית שלו, לא חשוב באיזו שיטת בניה הוא ישתמש. מצורפות תמונות להמחשה, של מבנה שנבנה ב-4.5 חודשים ונראה כמו כל מבנה אחר.

בינא

Member
שלב הגג והציפוי החיצוני

במקביל לעבודות הפנים השונות

בינא

Member
ניתן לבנות כל תוכנית של כל מבנה

האחזקה במבנה כזה זולה בהרבה וקלה בהרבה. הבניה ירוקה כי כמעט אין פסולת במהלך הבניה. שימור האנרגיה חוסך עלויות חשמל / חימום / קרור ברמות גבוהות.

calya

New member
חשבתי על זה וביררתי (די בשטחיות מודה)

והמסקנה שלי היא שזה לא יותר זול (לא באופן משמעותי ובחלק מהשיטות יותר יקר). זה כנראה לא פחות איכותי (ראיתי בית אחד יוקרתי שנבנה ככה, נראה מעולה. הגמר זהה לגמרי לבית "רגיל") זה משמעותית יותר מהר ושם החסכון הגדול (בית ב-3-4 חודשים לפי הפרסומים של חלק מהשיטות) אין לזה הרבה מגבלות. אבל, וכאן האבל הגדול - בישראל לא בשלים לזה. זה אומר שאם אתה בונה בית שיום אחד תרצה למכור אז כשתרצה למכור יש סיכוי (בתלות במה יחשוב הציבור עד אז) שתאכל אותה בגדול במחיר כי אף אחד לא ירצה לקנות
אז החלטתי שלא מסתכנת.

מאגר

New member
יפה שציינת שזה לוקח 4 חודשים לפי הפרסומים

בפואלך זה לקוח כ-6 חודשים לא כולל זמן האישור של הועדה המקומית שלא לדבר כל כך שממ"ד את חייבת לבנות או להביא מוכן שאת זה הם לא מספקים ועלותו במקרה כזה יכולה להגיע ל-60,000 ש"ח בהתחלה הביתים ניראים WOW אחר כך הם ניראים אוי ובסופו של דבר עלותם כעלות בניה רגילה שגם אותה אם שיש תזרים מזומנים ועובדים לפי גנאט מסודר אפשר לסיים את הבניה למגורים בתוך 6.5 עד 7.5. חודשים הכל תלוי אמי לוקחים ומה תזרים המזומנים מבחינת רישוי בועדה המקומית זה לוקח אותו זמן ולפעמים אףף יותר בגלל הצורך באישורי כיבוי אש

avi5199

New member
נכון מאד, אני הגעתי לאותן מסקנות

אני בונה בשיטות קונבנציונליות וכבר נמצא בסוף הגמר , (שלב צביעה והרכבת חלנות ודלתות) כ 6 חודשים מעלית הטרקטורים לשטח. ויש אצלי שתיים וחצי קומות, וחצי מרתף, ובניה מסובכת, עם קירות תומכים במגרש משופע, היו גם בעיות עם מעבר שצריך לתאם דרך החצר של השכנים וכ"ד. בית פשוט יותר היה נבנה באותו זמן שבונים את הבית התעשייתי.

שיטת הבניה הקלה היא הקונבנציונלית

ביום אחד כל הקירות בבית שלי הועמדו , עוד יומיים גם העמודים עמדו לתפארת . 2 בנאים אחד, מהם כמעט חרש בקצב של 1000 בלוק ליום , אם רק לא היה צריך לטייח את הבלוקים הייתי משאיר אותם כפי שהם , מבחינת מישוריות הקירות הם לא זקוקים לטיח .

למעלה