שיטת גרינברג

The new me9

New member
שיטת גרינברג

אני מוטרד מעניין זהות מינית. מבולבל מאוד.
חושש מאוד.

חושש מזוגיות עם כל אחד מהמינים. כל אחד מסיבות אחרות.

ידידה שמטופלת בשיטה בת"א, הזינה אותי להתנסות.

הלכתי לשיעור נסיון והרגשתי קצת נונשלנטיות.

מישהו יודע להעיד מה אחוזי ההצלחה של השיטה?
מנסיונו? מחו"ד של קרובים לו.

זה יכול להוות תחליף לטיפול אחר? קואצ'ינג? פסיכולוגי?

האם אתה יודע מה המטרה שלך?

האם אתה רוצה לברר מהי הזהות המינית שלך? או שאתה רוצה יותר בטחון עצמי ופתרון בעיית החששות מתקשורת בינאישית ואז תהיה יותר פנוי לבחון את הזהות?
איני מכירה את שיטת גרינברג ובמה היא מטפלת. אני יודעת שאם האפשרות השניה שהעליתי היא המתאימה לך - אז הנחייה עם כלי N.L.P. יכולה לעזור. גם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור.
בהצלחה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מכירה רק קצת

שיטת עבודה גופנית שנוגעת בנפשית.
ממה שאני מכירה לא הייתי ממליצה כתחליף לטיפול אלא כמשהו נוסף. במקרה שלך - הייתי מציעה טיפול.
אימון הוא ממוקד מדי בשביל מה שאתה צריך - כאשר יש קושי בגיבוש הזהות המינית, צריך לתת למקום הזה זמן ועדינות, כדי לתת לדבר הנכון לצאת לאור ולהתפתח באופן בריא. זה מקום שמתאים יותר לטיפול עם מישהו שתוכל לסמוך עליו ולעשות איתו את המסע הזה.

ענבל כהן חמו

מנהל
ממש לא

לדעתי, על סמך המעט שאתה אומר,
צריך טיפול שיתן לזה את המרחב לבדיקה והתגבשות פנימית שלך, לא אוסף של כלים שיכולים לעשות עבודה אבל אין ראיה כוללת מאחוריהם.

The new me9

New member
המון תודה

דברתי גם עם קואצרית זמן רב.

תוכלי להסביר לי במשפט על כל אחת מהשטיות שציינתי?

ענבל כהן חמו

מנהל
אני לא מומחית בהכול

נראה לי שחיפוש באינטרנט יניב לא מעט מידע כל על שיטה.
כפי שכתבתי, אני לא בטוחה שגם אימון הוא המענה שאתה מחפש.

ענבל כהן חמו

מנהל
לא ממש

שניהם הם סוגים של טכניקות, אשר יכולים לשמש באופנים שונים.
נראה לי שאתה מחפש בזוורדס ולא תשובות. יש הרבה מידע באינטרנט על כל טכניקה, אולם מה שאתה צריך זה לא טכניקה כזו או אחרת (לפחות לדעתי) אלא טיפול - טיפול נפשי אצל פסיכולוג.

The new me9

New member
לא אני מחפש את המילים

כל איש מקצוע מנסה לדחוף לי אותן

אני רק מנסה לעכל

עוד תיקון קטן של אי דיוק

EMDR זו גישה של טיפול נפשי, לא רק כלי או טכניקה.
מטפלים שונים בתחום הטיפול הנפשי (בין אם הם פסיכולוגים או פסיכותרפיסטים) מטפלים בשיטות טיפוליות שונות. יש הבדל גדול מאד בין שיטות טיפוליות שונות- מבחינת התימוכין המחקריים, מבחינת מוקד הטיפול, מבחינת פרק הזמן הנדרש, וגם מבחינת יעילות והתאמה לסיבות פניה שונות. טיפול נפשי רחוק מלהיות מוצר אחיד.

The new me9

New member
פסיכולוגיה ציבורית בבית העם ת"א

שוחחתי עם נציגים של בית העם בת"א שאמרו לי:

"מה שקורה בבית העם הוא שיחות הכוון שנותנים פסיכולוגים קלינים מתמחים,
מהן יפנו אותך לקבלת המשך טיפול בחינם. יש כזה דבר.
צריך להגיע בשעות ובימים שהמתמחים שם, והם יסבירו לך בדיוק את הפרוצדורה.
בהצלחה"

מישהו מכיר. יודע מה איכותם?

לא כל כך מדויק - מצ"ב תיקון לדברים

(הוצב קישור לשרשור זה בפורום טיפול)
EMDR זו פסיכותרפיה, שיטת טיפול פסיכולוגי, שיכולה להילמד ולהתבצע רק על ידי מטפלים בעלי הסמכה על ידי המדינה לטיפול בבריאות הנפש (עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, מטפלים קליניים בעלי תואר שני אחרים).
היא איננה כלי אלא גישה טיפולית, וזה שגוי לומר עליה ש'אין ראיה כוללת מאחוריה' - יש מודל תיאורטי מאחד שמארגן את מבנה הטיפול.
בנוגע לסייפא - רוב האנשים בודקים ומתגבשים בעצמם, ולא זקוקים למרחב של שעה שבועית בתשלום, לכן במקום לתת דג של 'מרחב בתשלום', הייתי מציעה לשקול בחיוב להסתייע בחכה - של סילוק החסמים שמונעים מהאדם לעשות זאת בעצמו (חרדות? חולשה? המנעות? פיקפוק עצמי? הומופוביה מופנמת? הומופוביה חיצונית?), או שמונעים ממנו למצוא מענים כאלו בסביבתו הטבעית.

למעלה