שיטת ברטוב מה זה?

• פותח הנושא hagk
  • פורסם בתאריך

hagk

New member
שיטת ברטוב מה זה?

קראתי בהודעות שלכם על שיטת ברטוב מה זה? תודה חגית

מיכל @

New member
תקציר

בשבוע שעבר היו פה כמה דיונים מעמיקים על השיטה. אם תדפדפי אחורה תוכלי לקרוא. בכל מקרה, הנה התקציר: שיטת sperm selection של פרופ´ ברטוב נועדה לזוגות שאצלם לבעל יש מורפולוגיה לא תקינה של הזרע באחוזים גבוהים (כלומר אחוז קטן או אפסי של זרעים תקינים). הרעיון הוא שברטוב מסתכל על הזרע תחת מיקרוסקופ מיוחד בהגדלה של פי 6000, שבה ניתן לראות את גרעין התא ולבחור את הזרעים שהגרעין שלהם נראה תקין. את הזרעים שנבחרו מחדירים לביציות כמו באיקסי רגיל. לשיטה יש אחוזי הצלחה גבוהים (כ-40%) בזוגות שנחשבים כ"כשלונות IVF", כלומר זוגות שעברו מספר רב של IVF ללא הצלחה.

מיכל @

New member
אני שמעתי

על זוגות שעברו 10 ו-15 טיפולי IVF ללא הצלחה, ובשיטת ברטוב נכנסו להריון בפעם הראשונה או השניה. אנחנו לא חיכינו כ"כ הרבה זמן. אחרי הפריה ראשונה שלא הצליחה, עברנו לשיטת ברטוב ונכנסנו להריון בניסיון השני. כמובן שעזר שהרופא שלנו הוא אחד משני הרופאים (היחידים בארץ) שעובדים עם ברטוב והוא הציג לנו את השיטה. לא כל רופא ישמח לשלוח אתכם לברטוב.

אוראושר

New member
שאלתי את הרופא שלי על השיטה הזו

ואמרתי לו ששמעתי שעושים אותה רק במדיקל (מקווה שלא טעיתי) הוא גיחך (כפי שמישהי פה אמרה שיעשה) ואמר שאין דבר שעושים שם שהוא לא מכיר (אולי הוא יותר מידי יהיר) עכשיו אני עושה טיפול בבי"ח השרון (מטעמים כספיים) אבל כשהייתי במדיקל (5 הפריות שם) לא ציינו שיטה זו! מישהי יכולה להמליץ מה לעשות???
מראש

ללכת לרופא שממליץ על השיטה

כי כנראה נפלת על אחד שאינו כזה. זה נורא קל כי יש רק 3 שממליצים ועובדים בשיטה שלו. נדמה לי ברקוביץ ועוד שניים שאני לא זוכרת. הרופא שלנו למשל אמר שזה קשקוש. (אבל הוא גם זה שאמר שחבל שהלכנו על IVF ועוד הוסיף בשבוע שעבר וטרח לומר שאם לא היינו כבר באמצע הוא היה מפסיק הכל, וכהנה וכהנה אמרות שפר). בטח יתנו לך עוד מעט את השמות של השניים הנוספים. ומה שלומך היום?

מיכל @

New member
../images/Emo32.gif מותר להיות בוטה ולשאול

למה אתם נשארים עם רופא שמוציא כאלה פנינים מהפה?

שיט, זה מה שחשבתי ואפילו כתבתי לך

תשובה, אבל ברגע האחרון היה נדמה לי שהתכוונת לאוראושר ולא שלחתי. אני אנסה לשחזר- את לא בוטה בכלל, ואני כתבתי על הרופא הזה לפני שבוע בערך וזה יכול להסביר הכל. בכל מקרה, אנסה כמה שיותר בקיצור- זה רופא של בעלי (אורולוג) ואנחנו עדיין אצלו. יש לנו בעיית זרע, והרופא הזה נחשב למומחה, שגם עובד בקופ"ח שלנו וגם חבר של ההורים שלי (לטוב ולרע, אבל בעיקר לטוב). הוא ניתח את בעלי (וריקוצלה) לפני חצי שנה בערך. הניתוח הצליח אבל הוריקוצלה עוד שם (לא חשוב למה). עשינו בדיקת זרע לפני 3 חודשים, שזה 3 חודשים בלבד אחרי הניתוח. היה שיפור אבל לא מספיק. הוא היה משוכנע ובטוח שאפשר לרוץ מיד להזרקות. הלכנו למרפאת פוריות ונתנו להם את הלחי השניה (אחרי שכבר שמענו פעם אחת שאנחנו- רק IVF) והם כמובן החזירו אותנו אחר כבוד ל- IVF כי "עם המספרים האלה א"א להתווכח" וכו´. אז לא חיכינו, כי כבר חיכינו מספיק, והתחלנו IVF נוסף שכרגע נמצא בעיצומו על כל המשתמע מכך. האורולוג שמע על כך-והזדעזע עד עמקי נשמתו. הוא ביקש שנבוא אליו מיד. אז באנו אחרי שבוע (בשבוע שעבר, שהיה מספיק סיוטי גם ככה) והוא ביקש שנעשה עוד בדיקות. בסדר. כשהוא שאל אם אנחנו כבר בסטימולציה, עניתי שכן וחיכיתי למנה- ואז הגיע משפט המחץ: "טוב, נו, אז תעשו בדיקות אח"כ, אבל אם הייתם בהתחלה הייתי מפסיק את הכל מייד!" בכל מקרה, אני לא אלכלך עליו יותר מדי כי נהיה חכמים יותר אחרי הבדיקות. בינתיים אנחנו ב- IVF ושמנו את האורולוג בהולד. דרך אגב, כשהיינו אצלו הוא התקשר לד"ר מדג´ר מתה"ש (שם אנחנו מטופלים) שאמר לו שאולי באמת ב- IVF מיהרו קצת איתנו. אולי אולי אבל שום דבר כבר לא בטוח. קיבלת תשובה?

ועל ברטוב ידעתי שזה מה שהוא יגיד

אבל בכל זאת שאלנו. הרס עצמי קוראים לזה?

מיכל @

New member
קיבלתי תשובה.

נו טוף. פשוט בהודעה הקודמת שלך הוא לא נשמע כ"כ סימפטי ואני מאלה שתמיד צועקים לא להישאר עם רופא לא סימפטי גם אם הוא ממש טוב. בכל מקרה, תתעלמי ממני.

כל מה שאת מספרת לי לא מפתיע אותי...

זה הויכוח הקלאסי שקיים בין האורולוגים לגינקולוגים. גם אנחנו עם וריקוצלה. אבל אנחנו עשינו הפוך, קודם הפריות, אח"כ ניתוח. האורולוגים רוצים לפתור את הבעיה מהשורש, כלומר ניתוח, מה שנשמע יופי וטוב, רק שזה פותר את הבעיה רק בחלק מהמקרים (מדברים על כ-50%). הגינקולוגים אומרים שזה נורא נחמד לפתור את הבעיה מהשורש, אבל אם מה שאנחנו רוצים זה הריון, עדיף ללכת לIVF ולא לחכות יותר מידי. זה מה שעשינו. ועכשיו אני בחודש שמיני אחרי הפריה שניה. כשהייתי בשבוע 8 בעלי עבר ניתוח וריקוצלה (שהיה מתוכנן מראש לאחרי ההפריה השניה) ומדג´ר (שניתח אותו) שמע על הבטאות שהיו לי בהתחלה (שהיו נמוכות להחריד והיה חשש להריון מחוץ לרחם) ועשה פרצוף כאילו אמר "זה לא יצליח". והוא גם הבטיח לנו שההריון הבא יהיה טבעי. אז בינתיים ההריון התפתח (טפו טפו) ונראה אם ההבטחה שלו תתקיים להריון הבא. רחל

לא עשינו הפוך, עשינו גם וגם.

זה היה ככה- IVF אחד. מיד אחרי (אבל ממש מיד) החזרת מוקפאים. הפסקה. ניתוח וריקוצלה. עוד הפסקה. ועכשיו שוב IVF הלוואי שבסופו של הנוכחי תהיה הפסקה ארוכה של הריון... בכל מקרה, תארנו לעצמנו שיש כאן ויכוח עקרוני מסוים בין האורולוגים לגנקולוגים. דרך אגב, אנחנו שמענו על 80% הצלחה של הניתוח (ואני מדברת על השיטה הישנה-ממש ניתוח). על הבטחות של אורולוגים אני לצערי לא כ"כ סומכת, אבל שיהיה בהצלחה. מאחלת לך הריון קל (את בסוף, אפילו שחודש תשיעי הוא כמו שנה) ולידה קלה עוד יותר.

שמש יקרה בעלי עבר את הניתוח הזה ..

לפני שהתחלנו את כל הסבב של ההפריות ואז חיכינו 5 חודשים לראות אם משהו ישתפר אך נדא ...שום דבר לא קרה והעיקר שיש לבעלי סימן של ניתוח שישאר לו לאות לכל החיים ... יש סיכוי וגם אין סיכויי הא אצלכם חל שיפור בעיקבות הניתוח ?

זאת תהיה תשובה קצת ארוכה.

נתחיל מההתחלה- מיד אחרי הניתוח, כשבעלי בא להוציא את הסיכות ששמו לו במקום תפרים (שגרמו לי להתעלף בפעם הראשונה בחיים) בדק אותו האורולוג ואמר בהתלהבות- אין וריקוצלה!!! אחרי 3 בלבד עשינו בדיקת זרע ובדיקה אצל האורולוג. אמנם היה שיפור, ודי יפה אבל עדיין לא מספיק כדי לצאת מיחידת ה- IVF בלי שיזרקו אותנו לשם בחזרה (כתבתי על זה כבר פעמיים, אז ברשותך לא אפרט). אז הסתבר לנו שלניתוח יש 80% הצלחה, ואנו ב- 20%. מצד שני- הניתוח אכן הצליח. איך זה מסתדר? יש 2 גורמים לוריקוצלה. עקפנו אחד ונשאר השני (שלא קשור לרעלים וכו´ אלא "רק" לטמפרטורה). כמובן שאפשר לעשות עוד ניתוח כדי לעקוף את הגורם השני- אבל אנחנו לא מעונינים. מעדיפים IVF . די עם ניתוחים שלא מצליחים. מאז עברו עוד 3 חודשים (הגענו לחצי שנה אחרי הניתוח) ואנחנו אמורים לעשות בדיקה נוספת- אחרי שיסתיים הטיפול הנוכחי (מטעמי התנזרות בשל טיפול+סיבות הלכתיות. אנחנו מאלה שעושים את הבדיקת זרע ביחד...) אז אפשר לומר שיש אצלנו שיפור, ואולי יותר ממה שאנחנו חושבים (נדע בעוד חודש בערך) אבל נשארנו באותו מצב מבחינת הטיפולים. לטיפולים חזרנו אחרי 3 חודשים כי לא רצינו לחכות עוד, ואז היתה חתונה של אחות של בעלי שלא הסתדרה לנו עם הטיפול, ואח"כ היו חגים. אבל עדיין "הרווחנו זמן". הסימן יעבור עם השנים.

שמש קטנה וחיכנית היבנתי ...

אבל כשכתבת שמבחינה הילכתית אתם עושים את הבדיקה ביחד הכוונה לקונדום מיוחד שבפנים נימצא הזרע בזמן קיום יחסים ואז אתם הולכים איתו למעבדה לבדיקה וסליחה על השאלה האישית ?

למעלה