שיטת אימון

אלי ו.

New member
כן

יש תאוריות שהוא משפר את האפקט התרמוג´ני (גרימה להוצאת חום) של השילוב אפדרין וקפאין. מחקרים עדכניים מראים שהתאוריה מופרכת.

shuki2

New member
שיטת אימון

רציתי לדעת מה עדיף.הבנתי שתמיד החזרה האחרונה היא זו שתכלס משפרת את הכוח והסיבולת ומגרה הכי הרבה את השריר לגדול. האם זה נכון ?? עכשיו אם נניח אני עושה תרגיל מתח ואני עובד לפי תכנית של 4 סטים של 10 עכשיו בחזרה ראשונה אני יכול להמשך מעבר ל10 האם להמשיך מעבר ל10 ואז אולי בסט הבא אני לא יוכל להגיע ל10 או לעשות רק 10 למרות שאני יכול יותר ולא מרגיש קשה כל כך ?

חזרה אחרונה

הגירוי של מערכת העצבים נעשית בצורה הדרגתית ולכן בחזרה האחרונה מערכת העצבים מגורה ועייפה וגורמת לכך שהקושי יהיה גדול יותר, בנוסף מאגרי האנרגיה בשריר אוזלים ולכן קשה יותר להתמיד במאמץ. זה נכון שהגירוי בחזרה האחרונה הוא הגדול ביותר עקב הסיבות שהזכרתי אבל התהליך כולו לא היה יכול להתקיים בלי החזרות המקדימות. לגבי המתח הפתרון הוא להגדיל את משקל ההתנגדות כלומר לבצע מתח עם משקולת כך שבחזרה הראשונה תעשה 10 חזרות ותנסה לשמור על מספר חזרות זהה גם בסטים הבאים. אם תרגיל המתח הוא חימום לתרגילי גב אין צורך בכך.

shuki2

New member
כמה חזרות

בעיקרון מתח היה דוגמא.נניח אני עושה דחיקת חזה משקולות שיפוע עליון.אני ניגש למשקולות החופשיות ובוחר נניח 50 פאונד כי לפי אימונים אחרונים ולפי היגון נראה לי שאני יכול לעשות 4 כפול 10 עם המשקל הזה.אני לוקח את המשקולות ומתחיל לעשות ורואה שאני יכול יותר מ10 אז אני יידע שלפעם הבאה אני יגדיל את המשקל כמו שאמרת אבל מה על אותו סט שאני נמצא כבר בתוכו ? להמשיך עוד 1-2 חזרות או להפסיק ב10 למרות שאני יכול יותר ? הבנתי שבשביל שיפור הכי גדול יש לעבוד בכל סט עד כשל של השריר.

תלוי

אפשר לבצע את שתי האפשרויות, תלוי מה שיטת העבודה ומה המטרה ! בשלב זה בצע את מספר החזרות שתכננת ובאימון הבא של אותה קבוצת שריר תעלה התנגדות.

shuki2

New member
המטרה היפרטרופיה

דרך אגב מהי שיטת העבודה להיפרטרופיה הכי חזקה ? תכניות נפח גבוה ? אני כל היום בית או בחדר כושר כי אני מחכה לגיוס.אני אוכל מלא ומתאמן מלא אני יושן 12 שעות בלילה מינימום וחשבתי שאני יכול לנסות תכניות נפח גבוה בגלל שאני יושן ואוכל מלא אז אני יוכל להתאושש מספיק. מה דעתך ? האם נפח גבוה אלו התכניות הכי טובות להיפרטרופיה ?

תוכנית הפלא

לא קיימת תוכנית ספציפית למטרת היפרטרופיה. העקרון של עיבוי סיבי השריר הוא בניה של השריר כך שהוא יכול להסתגל למאמץ דומה לאחר מנוחה. העקרון נקרא עומס יסף. ולכן חשוב לשנות תוכניות אימונים על מנת לגרות את השריר כאשר מספר החזרות נע בין 8-16 לסט. כנס למאמר החדש יש שם שיטות אימון שונות למטרה זו.

שאלה לגבי סטרואידים.

לפי דבריו של רמי סטרואידים הם הורמונים, אז למה תמיד אומרים שסטרואידם הם סמים?

ronen222

New member
לא לא בפרוש לא

רוב החומרים האנבוליים(לבניה) הם אכן הורמונים אמנם יש גם סמים בשימוש של ספורטאים אבל אלה בעיקר לענפים בהם זקוקים להיפר אנרגיה כמו ריצה תריאלטון וכאלה

ronen222

New member
אגב ממריצים

הממריצים למיניהם ובעיקרם האפטמינים בעלי פוטניאל התמכרות גבוהה ושימוש במינון גבוה משפיע על הלב כלי דם והמוח אני אישית מכיר חברה שאושפזו בתל השומר עם בעיות נפשיות חמורות כתוצאה משימוש של כן כן לא תאמינו אפדרין הוועד האולימפי לא מתיר בין היתר להשתמש בחומרים ממריצים כגוןקוקאין אספירין אפדרין ואפילו לא קפאין כמובן שבמינון מסוים לא סגור אבל נדמה לי ש12 מיקרוגרם למילילטר בשתן

chimiwimi

New member
רמי - אתה יכול לפרט?

אמרת שאפשר לבצע את אותו מספר חזרות כל הזמן (גם אם אפשר יותר) ואפשר להגיע "עד הקצה" - "תלוי מה שיטת העבודה ומה המטרה" - אתה יכול לפרט בעניין?

פירוט

כנס למאמר החדש בנושא שיטות אימון ולמאמר על כוח בפורום ותנסה להיות יותר ספציפי לגבי מה אתה רוצה שאפרט !

למעלה