שיטות עבודה

הילית111

New member
שיטות עבודה

הי לכולם אני די מיואשת לפעמים מנושא המטבח והבישולים הרבה פעמים דברים הכי פשוטים שיש מתסתבכים לי לדוגמא רציתי לעשות רוטב לפסטה אז שמתי שמן במחבת על להבה גדולה חיכיתי שיתחמם הורדתי להבה והוספתי עגבניות וטראח הכל כל השמן ניתז לי לכל הכיוונים ותמיד זה קורה לי שהשמן ניתז לי לכל הכיוונים כשאני מטגנת או למשל בהכנת פסטה הדבר הכי פשוט אני רוצה את הפסטה קשה מעט אבל יצא לי למשל קשה יותר מדי פעם אחרונה אני חושבת שיש לי חסר בכל מה שקשור לשיטות עבודה בסיסיות במטבח למשל איך קוצצים שום עם איזה כלי , איך מנקים הכלי, האם מותר לטגן בשמן זית , איך עדיף לבשל תפוחי אדמה לפירה עם קליפה או בלי קליפה ועוד כיוצא בזה כלומר חסר לי ידע לגבי שיטות הכנה של דברים בסיסיים אם ניתן לקרוא לזה כך ואיזה ציוד בסיסי צריך שיהיה לי במטבח אשמח לקבל הפניה לספר או לאתר כלשהוא טובים וברורים שיתנו לי ידע לגבי הדברים הבסיסיים כי מתכונים יש בשפע בכל מקום אבל בליישם יש לי בעיה כי במתכונים לא רשום על שיטות עבודה וכו כמו איך מודדים מה זה כפית מה זה כוס וכו אשמח לעצות והפנייה למקורות מידע רלוונטים תודה ושבוע טוב

d a p h n a

New member
הספר "ששת" של על השולחן

מסביר חלק מהדברים הבסיסיים האלה. בכל מקרה, הנה כמה תשובות בסיסיות: - מבחינת כלי מדידה, כאשר אומרים "כפית" או "כוס" או "כף", הכוונה לכוסות/כפות מדידה. מדובר על כלים מיוחדים שמוכרים שהם בגודל קבוע ולכן אחיד. כדאי להשקיע בסט אחד של כוסות מידה וסט אחד של כפות/כפיות מידה, כי זה מאוד מקל על החיים, וזה ממש ממש לא יקר. בנוסף, הרבה מתכונים היום, במיוחד באפייה, נותנים כמויות בגרמים. זה בדרך כלל הרבה יותר מדוייק, ולכן אם את מתכוונת לבשל יחסית הרבה, כדאי להשקיע גם במשקל מטבח דיגיטלי. גם זה לא מאוד יקר (בזמנו עלה לי 80 ש"ח, בטח היום אפשר למצוא יותר זול). - לגבי הפסטה - בעקרון, יש שתי שיטות לבדוק את מידת המוכנות. באחת, פשוט מוציאים אטרייה מהמים בזהירות וטועמים אותה כדי לראות אם היא מספיק רכה. בשנייה, מוציאים את האטריה מהמים וחותכים אותה באמצע. מסתכלים על פנים האטרייה. אם היא כולה בצבע אחיד (בדרך כלל מין צהבהב כזה), היא מוכנה. אם יש חלק ממנה שהוא בצבע "מבושל", אבל באמצע יש חלק שעדיין נראה לבן וגירי, הפסטה עוד לא מוכנה. -לגבי שמן: מאוד לא מומלץ לעשות טיגון "עמוק" בשמן זית, מאחר ושמן זית הוא בעל רמת עישון נמוכה ולכן לא מתנהג יפה בטמפרטורות גבוהות. למתכונים שדורשים טיגון עמוק יש שמנים אחרים שמתאימים, כמו קנולה. שמן זית כן מתאים למתכונים כמו רוטב פסטה שבהם שמים רק כפית או שתיים של שמן כדי להזהיב שום או משהו כזה, וכמובן הוא גם מצויין ללא בישול ברטבים לסלט וכו'. - לגבי שמן והתזה: כידוע, שמן ומים לא מתערבבים זה עם זה.בגלל זה, כאשר שמים שמן חם במגע עם מים (או במקרה המתואר, עם עגבניות שמכילות מים), הוא יתחיל להתיז. במצב שתיארת, יש כמה פתרונות: קודם כל, אין שום סיבה לחמם את השמן על אש גבוהה בשביל בישול של רוטב עגבניות. אפשר לשים על אש בינונית. שנית, אם כל מה שאת עושה זה שמה שמן ואז מוסיפה עגבניות, אין ממש סיבה לחמם את השמן בכלל. מחממים את השמן מראש כאשר רוצים לטגן בו בצל או שום או משהו דומה, אבל אם את רק שמה קצת שמן בשביל שהיה טיפה נוזל באוכל, את יכולה פשוט לשים את השמן במחבת, להדליק אש בינונית ולהוסיף ישר את העגבניות. שלישית, ההתזה לא תפריע כל כך אם תשתמשי בסיר או מחבת עמוקים, שבהם השמן לא יכול להתיז החוצה כל כך בקלות. - שום קוצצים עם סכין, או מועכים עם מכשיר ייעודי למעיכת שום. - לגבי תפוחי אדמה לפירה, זה קצת עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים פירה עם קליפה (ואז חשוב לנקות היטב את הקליפה לפני שמכינים את הפירה), ויש אנשים שמעדיפים בלי. אני אישית מעדיפה את הפירה שלי בלי קליפה, ולכן מבשלת את תפוחי האדמה כשהם קלופים. - לגבי ציוד מטבח, זה מאוד תלוי במה את רוצה לעשות. אני יכולה להגיד לך מה הציוד שהכי חשוב לי: * סכינים טובות (אני אוהבת סכינים של חברה גרמנית מסויימת שמוכרים בשוק מחנה יהודה בירושלים במשהו כמו 8 שקלים לסכין, אבל כל אחד והסכין שלו). * קרש חיתוך טוב (אני אוהבת לחתוך על עץ) * סט סירים ומחבתות שכולל סיר גדול למרק, שני סירים בינוניים, שתי מחבתות גדולות ושתי מחבתות קטנות. [ *סט של תבניות אפייה * סט של כוסות מדידה וכפות מדידה * מאזני מטבח דיגיטליים * בלנדר מקל (מדובר על מכשיר חשמלי זול יחסית שאפשר להכניס אותו לתוך סירים וכלים אחרים ופשוט למעוך דברים כמו פירה, מרק סמיך ועוד). אני הכי אוהבת את הסוג שמגיע גם עם חלק לקיצוץ וחלק שהוא מקצפה, אבל לא חיוני. * אם את אוהבת לאפות, אז כדאי גם מיקסר, אבל אם את אופה מתחילה ממש אין צורך להשקיע במכשירים היקרים (קיצ'נאייד ודומיו). אפשר להשתמש במכשיר בסיסי עם או בלי קערה שעולה ממש מעט. אם את לא אוהבת לאפות, ממש לא צריך מקצפה. מעבר לזה יש המון המון דברים שהופכים את החיים במטבח ליותר קלים, ואני אישית מכורה למכשירי מטבח, אבל הם ממש ממש לא נחוצים בשביל להצליח לבשל אוכל מצויין. הם פשוט תוספת נחמדה.

למעלה