שיטות טיפול

י1ו2נ3

New member
שיטות טיפול

הבן שלי החל לימודין בבית ספר חדש (כתה א´) וכנגד כל הסיכויים גם קיבלנו סייע צמוד. אולם נראה כי התסריט חוזר על עצמו וגם בבית הספר החדש היום הוא הראה "מה הוא יודע" ההתפרצויות הזעם חזרו ובגדול. הילד מקבל רטלין כדור אחד בבוקר, ואז בסביבות 11.30 כדור נוסף אולם כבר ב10.30 הוא מתחיל לקבל את ה"התקף" שכולל צרחות, מכות (גם כלפי וגם כלפי הסייע או כל מי שנמצא באזור) מקלל ובעיקר מביע רצון למות ! כל התקף שכזה אורך כשעה בערך, כשאז הילד פשוט מאבד שליטה על עצמו ולא מודע למעשיו, אח"כ מגיעים רגשי החרטה וההבטחות החוזרות שוב ושוב. כיצד עלי להתנהג בשעת התקף ? האם זוהי תופעת לוואי של ADHD איזו שיטת טיפול יכולה לעזור לילד ? (אלבאום? רכיבה טיפולית? מה כן !!!!!! מה עלי לעשות על מנת לעזור לילד?

r66

New member
קראי את התשובה

של דר´ מנור לגבי הריבאונד מלפני שתי שבתות. היא עזרה לי מאוד. ולחבק המון, לאהוב המון - הוא לא אשם במה שקורה לו. לפניכם דרך לא קלה. אני ישבתי עם בני כשנה בכתה, בעיקר בתחילה ובסיום הלימודים. עזרתי לו להתמודד, הכנתי לו המון הפעלות, עשיתי איתו הסכמים ש"דיני חוזים" לא היו מתביישים בהם. היו "פרסים" בשפע, נסיעות, קניות... לאט, לאט. אצלנו, רק לאחר טיפול חזק ורציני על ההתנהגות (היו ימים שכמעט נשברתי, כי חשבתי שהילד ,"מתפרק" לי), נתנו לו ריטאלין. בדיעבד - הכל היה כדאי. היתה לנו מחברת קשר עם המורה והיא שמה לו מדבקות כל פעם שהתנהג יפה. הייתי צריכה לחתום כל פעם שקראתי ולכתוב איך התנהג בבית. אח"כ היינו צריכים להיות יותר יצירתיים ולטפל באלימות- אז הכנו טבלה: אצרף לך אותה כקובץ וורד. קשה, קשה , אבל לא להרפות. בהצלחה ר.

זהבה נ

New member
עיינתי בטבלה שהעלית כאן יש לי הארה

או הערה, שמתי לב שבניקוד יש 4 סוגים יותר טוב פחות ניקוד פחות טוב יותר ניקוד האם כך זה אצלכם? לא כדאי שאם הוא יצליח יותר בהתנהגות יאסוף יותר נקודות טובות מאשר ההפך? תבדקי את עצמך שוב ובהצלחה לכם,

r66

New member
זה היה מיספור של התוצאות,

הראשון טוב מאוד השני פחות וכו´...לא חשבנו על ניקוד בכלל ולרוב המורה, אחרי שסימנה בעיגול את החלטתה, גם הוסיפה הערות בכתב, בצד או מתחת. אני שומרת את כל הדפים, יש לי ערימה שאפשר לכרוך אותה לספר עב כרס. האהוב ידע בדיוק מה צריך להקיף. עניין הניקוד זה רעיון טוב. לאהוב שלנו זה לא היה עוזר כל-כך כי הוא ציפה לתמורה בעד הצלחותיו, כך שלא משנה אין הן נכתבו. ר.

r66

New member
אגב, ניסינו עם האהוב אלבאום

אני לא ממליצה לכם את התכנית הזאת, בזמן הזה. הבן שלך מזכיר לי מאוד את האהוב. עד שלא ילמד מה הם גבולות ושיש הבדל בין מבוגר לילד (אליו), חבל על הזמן. אהובנו הקט לא נתן למדריך לעשות איתו כלום. כל הזמן ברח לו, רצה לעשות מה שהוא מחליט ולא מה שהמדריך החליט (הוא גם החליט להפסיק עם התכנית הזאת ואני הסכמתי רק לאחר שהיתה לי תוכנית אחרת - פסיכולוגית). לכן חשוב קודם שידע שיש הבדל גדול בינו לבין המבוגרים, שהוא חייב לכבד אותם ולהקשיב להם. בשלב מסויים לא ירדתי מהמשפט "אני האמא כאן ואני מחליטה, לא אתה" וטחנתי לו אותו ללא הרף. ולכן כל העבודה הקשה על ההתנהגויות והפנמתן.

אפלת

New member
סליחה על ההתפרצות...

אני חדשה בפורום (לפני 5 דק´ נכנסתי אליו בפעם הראשונה) ואני חייבת לתהות למה לא לנסות את שיטת אלבאום או כל שיטה טיפולית אחרת?! בשיטת אלבאום בין השאר עובדים על גבולות, בין המטפל למטופל, בין המטופל לסביבה ובין המטופל לעצמו,ועל גבולות גוף ומאפשרים מקום לפורקן הכעסים ולגיטימציה, אני לא מומחית בטיפול ברכיבה אבל אני יודעת שגם בזה יש הצלחות, באלבאום עוברים איבחון מקיף וממצה ומקבלים שאלון ארוך ומפורט שלא מפספס כמעט כלום ומה שמפוספס עולה מהר מאוד . כל ילד\ מבוגר שונה לחלוטין מהשני ולמרות הסימפטומים הדומים אין להניח שדרך הטיפול תהיה זהה או מתאימה או לא לאחר. חבל לסגור אפשרויות, אני ממליצה בחום לנסות ולבדוק, להגיע להרצאות, לברר על שיטות שונות ולהגיע לשיחות אישיות ואיבחונים! ולמען הפרוטוקול אני סטז´רית בשיטת אלבאום ויכולה להעיד מניסיוני האישי על הצלחות גדולות של המטפלת שלי..

שריתילה

New member
את מכירה את שיטת מצליח????

אם זה מצליח אז השיטה טובה. אם לא, אז את כנראה לא מתאימה לשיטה. את מבינה? השוק היום מוצף בשיטות. שיטות כאלו ואחרות. אני לא רוצה להיכנס בעד ונגד שיטה כזו או אחרת. למשל כשאני נותנת הרצאות, אני מסרבת בתוקף להיכנס לוויכוח של כן ריטלין או לא ריטלין. את יודעת למה? כי בינתיים ההרצאה כולה על ADHD הופכת להיות וויכוח סוער של כן ריטלין ולא ריטלין. ולא זו מטרת ההרצאה. אז כששואלים אותי: "אז מה, את בעד ריטלין?" אני תמיד עונה: "אני בעד מה שעוזר לילד שלכם". אז אם אתם רוצים לנסות את שיטת מצליח, זה בסדר גמור. אבל אל תשכחי, מדובר בבני אדם, שמנסים את הכל. והכל, לפעמים, זה נראה אפילו מעט. אם מגיעה לפורום אמא או אם מגיע אבא ששיטה מסויימת לא הצליחה אצלם זה חשוב מאוד שהם יאמרו זאת. זה בדיוק כמו להגיד שהריטלין לא התאים לילד שלהם. ואת יודעת שריטלין אצל הרבה ילדים זה פשוט הציל אותם. אז הוויכוח הוא לא אם אלבאום היא שיטה טובה או לא. כי אלבאום בלי עין הרע, טפו טפו, למד לשווק יופי את עצמו. ואלה מהמטופלים שלא הצליחו כל כך אצלו היו אותם 30% שלא מתאימים כנראה לשיטה, לא שחו"ח השיטה לא מתאימה להם. ונדמה לי בכלל, שעכשיו המכון מתעכב יותר על "מכירת המידע" שלו למטפלים חדשים מאשר למטופלים. אמרתי נדמה לי. מבינה למה התכוונתי? אבל שוב, את שיטת מצליח יכול לנסות רק הורה שידו משגת לנסות. ישנם הורים שרוצים לשמוע רק שיטות שמצליחות לרוב האוכלוסייה. ולשמחתי ישנן גם שיטות כאלה משולבות. בהצלחה בקורס ובסטז´. שרית..

אפלת

New member
לא למען היחצנות

אני באמת חושבת שהויכוח הוא לא על אלבאום, אני גם לא חושבת שזו השיטה היחידה הטובה כמו שרשמתי בהודעתי הקודמת, אני פשוט חושבת ששוה לנסות רכיבה טיפולית אלבאום מה שלא יהיה , שווה לבדוק ולא לפסול על הסף כי למישהו לא התאים טיפול מסוג כזה או אחר , (וכן , אני חושבת שבהחלט יש אנשים שהשיטה לא מתאימה להם ולא הם לשיטה) ואני לא בטוחה למה התכוונת ב" מכירת המידע" למטפלים ולא למטופלים..אשמח להסבר.

שריתילה

New member
התכוונתי,ואם אני טועה אז יכול להיות

שהמכון הבין, שיש יותר כסף בהשתלמויות ובהכשרת מטפלים מטעמם מאשר מטופלים במכון. אין צורך להכביר מילים. אם את מאמינה בשיטה אני מאחלת לך המון הצלחה בטיפולים בילדים שלנו. שרית.

זהבה נ

New member
שריתלה, כל מילה בסלע ../images/Emo51.gif

מסכימה לכל מילה!!! במיוחד אנו ההורים למתבגרים שעברו כבר כאלה טלאות בדרך עם הילדים שלנו...

thevil

New member
הלוואי שהייתה שיטת קסם שמתאימה

לכולם, הרי לא היה לך עם מי להתכתב עכשיו. שיטת "מצליח" היא השיטה הטובה ביותר שתלויה כמובן בכיס המדולדל של הורי ADHD

r66

New member
לאפלת

שמת לב שכתבתי שאני לא ממליצה "בזמן הזה"??? 2 ילדי טופלו בשיטת אלבאום, אצל הגדול זה עבד והמלצתי לכל אחד. אני רק חושבת שילד כל-כך מרדני עם חוסר גבולות כמו שהיה האהוב שלנו, לא כדאי להתחיל איתו. הוא היה בכתה א´ כשניסינו. היום, למשל, הוא היה משתף פעולה נהדר, אבל הצלחנו להשתלט על העניינים בעזרת הטיפול המאסיבי בהתנהגויותיו וכן בעזרת הריטאלין. לא פסלתי. פשוט לא המלצתי בשלב זה. ההוצאה על תוכנית טיפול כזאת כבדה ביותר ובשביל זה אנחנו כאן, לתרום מן הנסיון שלנו לאחרים. בהצלחה לך בלימודים. ר.

helen121212

New member
התפרצויות ורצון למות עם ריטלין

גם אצל הבן שלי היו התפרצויות קשות תוך כדי הזמן שהריטלין בפעולה, דיבורים על רצון למות ופגיעה בעצמו. הרופא הפסיק את הריטלין מיד ואמר שזו דוגמא למקרה שהתרופה לא מתאימה. הייתי חוזרת אל הרופא שרשם לכם את המרשם כדי שיבחן מחדש, או את המינון או את עצם מתן הריטלין. ליבי אתכם. אני יודעת כמה קשה עם התפרצויות וההתקפים האלה. גם בלי ריטלין זו עדיין בעיה מובילה אצל הבן שלי (אם כי, עם פחות פגיעה בעצמו או דיבור על מוות), וגם אני בחיפוש מתמיד אחר טיפול שיכול לעזור.

דליה.ד

New member
גם לי עולה החשד שהריטלין לא מתאים

לבנך ושווה להתייעץ עם נוירולוג מומחה. אולי תרופה כמו ריספירידל תתאים לו? או כל תרופה אחרת חלופית לריטלין? ד"ר מנור ערכה ניסוי בריספירידל והיא תוכל להביא מנסיונה. יכול להיות שהילד הוא odd בנוסף על הפרעת הקשב. צריך אבחון מדוייק לקבוע זאת. ובנוסף, תכנית עיצוב התנהגות הדוקה מאוד, אחיזות מכילות (הולדינג), עיסויים עמוקים להרגעה בשעות הקשות ועוד כאלו "טיפים".

שריתילה

New member
דליה

דיברו רבות כאן על ריספרדל. אני יודעת מהמידע שקיבלתי שבאמת התרופה נמצאה מתאימה לילדים או מבוגרים שסובלים מ-ADHD במיוחד עם הפרעת התנהגות. אני אישית יודעת על משפחה שהמלצתי להם לגשת ולבקש להיכנס למחקר וזה פשוט שינה את הילד לטובה. אבל מה דעתך שרופאה המליצה על מתן ריספרדל לילד שריטלין לא התאים לו והיא אמרה שהוא ADHD חרדתי. לא הפרעת התנהגות. לדעתי ממהרים להשתמש בתרופה הזו עכשיו. האם יש לך תשובה לזה? אולי דוקטור מנור תיתן לי תשובה לשאלה. בוקר טוב, שרית.

דליה.ד

New member
אני כמובן, לא רושמת תרופות לאף אחד

ואין לי כוונה כזו. אבל כן חשוב לי להעלות את השם של התרופה כדי שהאם תתייעץ עם הרופא שלה ותשאל. ידוע לי על ההצלחות עם ריספירידל בנוגע לילדים עם הפרעות התנהגות חמורות.

דליה.ד

New member
אלבאום ושיטות אלטרנטיביות

יש לי כמה בעיות עם אלבאום... 1. זה נורא יקר... 2. אבחון אפשר לעשות רק אצל הוד רוממותו... 3. אף מחקר ממוסד מוכר ו/או אוניברסיטאי לא הציג הוכחות חותכות שאכן הילד "נרפא" .... 4. השיפור שמראה הוא לרוב קצר טווח וקטן... בנוגע לכל שיטה אלטרנטיבית שהיא...אני בעד כל דבר שעובד! תנסו הכל מצידי... אבל תלכו בסוף על מה שטוב לילד. זה הכי חשוב בעיני, אפילו אם זה אומר מרק רגלי צפרדע 3 פעמים ביום (ויש כאלה שחושבים שזה מעדן...).

ריספרדל

שלום שרית. נחמד לדבר לפחות בפורום. לגבי הריספרדל, מדובר בתרופה שהיא נוירולפטיקה אטיפית, או בשפה פשוטה תרופה שמרגיעה דחפים חזקים, ומאפשרת שליטה טובה יותר בתפקוד. כיום היא רשומה כתרופה למצבים קיצוניים יחסית, כמו פסיכוזה, שהוזכרה כאן בעבר ו PDD. עם זאת, יש ניסיון הולך ורב איתה כתרופה מצוינת להפחתת אימפולסיביות והתקפי זעם, ולכן היא נבדקת במחקרים שונים כמתאימה לטיפול בהפרעות התנהגות. יצוין, שהיא, בניגוד לתרופות אחרות מסוגה אינה פוגעת בריכוז, ואפילו משפרת אותו קצת לפי מחקרים שונים. לכן, לפעמים משתמשים בה בילדים עם הפרעת קשב וריכוז, והיה גם מחקר שבדק אותה ספציפית לגבי ילדים אלו, כאשר לא הגיבו לתרופות אחרות. זה עשוי לענות על חלק מהשאלה, כאשר חלק אחר הוא, שאבחון של ADHD חרדתי הוא משהו מאד כללי, ולפעמים יש מרכיבים נוספים לאבחנה. איריס

למעלה