שיטות אימון - עזרה!!!

שיטות אימון - עזרה!!!

שלום לכולם, אני חדש פה אני צריך שיטות לאימון של הפחתת הרגשת הכאב - אתם יודעים על מה אני מדבר למשל כפיפות מרפקים על האגרופים וכאלה... אני צריך עוד דברים באותו סגנון שגורמים לך להתרגל לכאב גם למתחילים וגם למתקדמים... תודה

WhiteBear

New member
אפשר לשאול למה ../images/Emo35.gif (אם התשובה כן:)

למה ?? ובאשר לדעתי: ביקשת שני דברים שונים - הפחתת תחושת הכאב (=הריגת תאי עצב), לעומת התרגלות לכאב (=פיתוח יכולות סיבולת "נפשית"). אני לא מבין מספיק בנושא כדי לחוות דעה או לתת המלצה אישית לבד מאחת: כל שיטה שתפתח לך את היכולות הללו דורשת שתלמד אותה עם מישהו שמבין מה הוא עושה. אחרת, לדעתי, אתה עלול לפצוע את עצמך. (עיין ערך למות - במקרה של תרגילי חישול ראש, שאומני שאולין הדגימו בסרטים...
) אבל שוב, זוהי רק דעתי... טל.

לא לא לא....

אני מתכוון לסיבולת כאב... ואני צריך את זה משום שאני רוצה שאני יוכל להתמודד עם כאב ביותר קלות.. ואני לא מתכוון לתרגילים מטורפים כמו לשרוף את עצמי :) אלא לדברים כמו כפיפות מרפקים על ידיים הפוכות וכל מיני כאלה. פשוט אני מבקש עוד תרגילים דומים...

WhiteBear

New member
ואני המשיך לשאול

למה ? חסר לך על מה להתאמן ? אני שואל כי אישית, אני מוצא שיש לי מספיק מה לעשות בבית...

למה אתה מתכוון בלהתאמן???

על סיבולת כאב? כרגע אני לא מתאמן בכלל ואני אפילו לא באומנות לחימה כלשהי סתם מעניין לדעת מה אפשר לעשות כדי לשפר סיבולת כאב ואני רוצה להתחיל להתאמן על זה... אני לא מתכוון לעשות בזה שום שימוש לרעה ולא לשבור לבנים עם הראש וכאלו אולי פשוט תכתוב מה שאתה יודע / מכיר בשביל אימון סיבולת כאב?

WhiteBear

New member
אה, אוקיי

אני אגיד לך דבר אחד שאני יודע: אימונים של פיתוח סבולת, מכל סוג, דורשים אימון עיקבי (דהיינו יומיומי או דומה). והרבה ידע על כמה להתאמן, מה הסדר, מתי לנוח, והכי חשוב - מה לעשות עם כאבים ופציעות. אני סקרן לראות אם משהו בפורום יכול להמליץ לך אחרת, אבל תרגילים לבד, בלי שיטה וסביבה תומכת, לא רק שלא יעזרו, אלא עלולים אף להזיק. אם מסקרן אותך שמועות, הנה אחת: אתה תמיד יכול לקחת דלי של שועית, לשפוך פנימה מים, ולהתחיל לתחוב את האצבעות פנימה והחוצה בקצב קבוע. אישית אין לי נסיון בתרגיל הזה, אז אני לא יכול להמליץ לך עליו. מקווה שעזרתי, טל.

orii

New member
../images/Emo101.gif לגישתנו זה לא ממש בריא....

נהפוך הוא ממש לא בריא. ניתן להעלות את סף הכאב, ויש אומנויות שזהו חלק מהאימון היומיומי. אין ספק שזה עובד במובן שלאחר האימון ניתן לסבול יותר... לפי המורה שלי יש לזה מחיר בריאותי כבד, שמשלמים בעתיד. המורה שלי הוא חיים בנדר פרופסור לרפואה סינית מאוניברסיטה בטייפה. הוא למד טאי צ´י ורפואה סינית במשך 17 שנה בטאיוון. וכמובן גם כיום הוא ממשיך ללמוד בארצנו.

zedprime

New member
באותה מידה ניתן לאמר ש"יד הברזל" זה

לא בריא - ובכן ברור שזה לא.. אבל יש לזה יתרונות בתווח הקצר. אם האדם רוצה לשבור לבנים אם הראש (לדוגמא) והוא מודע לתוצאות אז למה לא? בכל שיטה ואומנות ישנה התפשרות מסויימת , גם אם היא רפואית. (מתאבקי סומו לדוגמא... הייתי אומר שהם לא מהאנשים שמגיעים לגיל מתקדם)

אתם כנראה לא מבינים למה אני מתכוון

אז אני יסביר את עצמי: אני לא רוצה להתאמן על סיבולת כאב בשביל לשבור לבנים אלא יותר בכיוון של אם יתנו לי אגרופים לפרצוף תוך כדי שאני קשור לכיסא :) אני לא יכנע... עוד רעיונות לאימוני סיבולת כאב?

אה, אם ככה זה לא יעבוד.

אם זה הגיע לכך שאתה קשור לכסא, האנשים שקשרו אותך כבר ימצאו דרך לשבור אותך. אני לא רוצה לכתוב פה דוגמאות, כי אני לא רוצה לתת רעיונות לכל מיני זבי חוטם בני 10 לנסות על האחות הקטנה שלהם, אבל תאמין לי, אפשר לשבור כל אחד. אתה יכול לחשל את עצמך לא לנשום??

erezsh

New member
סיבולת

גם אלו ששוברים את הלבנים עם הראש, לא יעמדו במכות של פטיש... :) אבל לדעתי (ומנסיון), מכות קלות (חזקות יגרמו נזק) יכולות להקשיח את הראש (או כל איבר אחר) ובתור אחד שחטף הרבה, עכשיו אני הרבה פחות רגיש למכות מהרבה אחרים שאני מכיר.

zedprime

New member
יש מחיר לכל דבר...

ומוחמד עלי צדק ... האם השתלם לו להיות צודק במקרה הזה? אני מניח שלא.

כל דבר אתם מתווכחים!!!

סתם נתתי דוגמא!!! בסך הכל אני רוצה לדעת איך להיות פחות רגיש למכות מאנשים שלא התאמנו על זה... רעיונות?! שיטות?! תודה.

אסף2

New member
בבקשה

שבוע אימונים של לוחמי שייטת בצה"ל יעשה את העבודה. להגיד את האמת אני גם לא מבין למה אתה זקוק לחישול מתקדם אבל עם אתה מעוניין אף אחד לא ימנע ממך. חישול באמנויות לחימה הינו בד"כ תוצאה של ניסיון קרב (יש כמובן אימוני חישול בחלק מהאמנויות אני מכיר רק אימונים של להרביץ לשק איגרוף\חבר לאימונים למטרה זאת אולי יש עוד שיטות). אני אגלה לך עוד סוד קטן למקרה והסיבה שלך היא יותר קרבית. בד"כ ברחוב המכה הראשונה היא גם האחרונה כך שחישול הוא לא דבר שדווקא יקבע ניצחון קרב.

budoka

New member
חבל לך על הזמן

לכל אחד סף סיבולת כאב אחר ואין מה לעשות. אם תתעקש יותר מדי לאמן את הגוף בלחוש כאבים, יתפתחו לך כאלה דלקות שגם דברים קטנים יכאבו לך כל הזמן, ומילא, לעולם לא תתרגל לכאבים של אף שבור. הרבה יותר טוב להתאמן בלחמוק ממצבים מכאיבים, כלומר לא להיות שם כשבאה מכה וכו´. אם אתה רוצה להיות מסוגל להתמודד עם כאב מציאותי, פשוט תתאמן על הדברים הרגילים: מאמצים אירוביים ואנאירוביים, בריחים, עבודת קרקע, ריצות וכיוצא באלה. תאמין לי, יכאב לך.

יניב ה

New member
לאזרח התמים

אני מוכרך להזהיר אותך שכל אימון בין עם חישול ובין עם כל סוג אחר יש לבצעה בצורה מבוקרת ובפיקוח מורה מוסמך. "חישול" לא נכון עלול לגרום לך לנזק בריאותי בלתי הפיך! אני ממליץ שתפנה קודם כל לרופא מתאים ותשאל אותו לגבי סוג הפעילות המתאים. כמו כן עם תבחר לעשות זאת דרך אמנות לחימה כל שהיא הייתי ממליץ לך לבחור את האמנות ואת המורה בקפידה כך שלא יגרם לך נזק עקב רשלנות מקצועית (גם במקרה של אימוני לחימה אני ממליץ להשאר במעקב רפואי).

חישול

אתה יכול להכות את היד שלך עם מקל עץ דק וכל כמה זמן תחזק את המכה טיפ: תתחיל בעוצמה חלשה כדי שלא יגרם נזק לעצמות שלך.

קרוקדיל

New member
בובת אימונים

בג´ט קונדו יש בובת עץ מיוחדת לאימוני סיבולת וחישול (נראה לי שגם בקונג פו משתמשים בה) אבל אם אתה רוצה יש את השיטה הישנה מה שלא הורג רק מחשל כמו בקיק בוקס ובבושידו תחטוף הרבה יכאב פחות מנסיון זה עובד אבל זהירות לא מומלץ לעשות את זה בלי הדרכה מתאימה זה יכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים

למעלה