שיח פלפל שלא מניב פלפלים רק פרחים

barakush4

New member
שיח פלפל שלא מניב פלפלים רק פרחים

שלום. אני מגדלת שני שיחים של פלפל חריף ששניהם נזרעו בקיץ (באותו יום)וגדלים אחד ליד השני במקום עם שמש בחוץ,בשני עציצים נפרדים,אחד מניב הרבה פלפלים חריפים והשני מהקיץ מוציא הרבה פרחים ושום פלפל חריף. למה?יכול להיות שהוא רק נקביים או זכריים?ובגלל זה אין פלפלים?

avi5199

New member
יעזור אם תצלמי פרח אחד בקלוזאפ

כך שאפשר יהיה לראות התמונה את העלי והאבקנים שלו.
עקרונית הפלפל הוא חד ביתי (דומיני) וגם יודע לאבק את עצמו , האבקה ע"י חרקים עוזרת, אבל אם אין חרקים גם אמורים להיות פירות.
בחקלאות פיתחו מוטציות דו ביתיות כדי להקל על יצירת כלאיים רצויים, מוטציות כאלה יכול להיות שקיימות גם באופן טיבעי לפעמים.
אפשר לבצע האבקה ידנית ע"י מכחול דק, בעזרת מקחול דק דק מלטפים בעדינות את האבקנים ( למרות שהפרח קטן כשהאבקה יוצאת אפשר לראות ענן קטן וקצה המכחול מתכסה באבקה) ואחר כך נוגעים קלות בעלי (כמו שדבורה עושה).
מזיקים שונים,תנאים סביבתיים לא טובים, (קור חום) השקיה לא מספקת או עודפת, חוסר\עודף בדישון , תאורה לא מספקת או שמש חזקה מידי, יכולים לגרום לנשירת פרחים לפני שמתפתח פרי.

avi5199

New member
נב. בחורף כדאי להכניס אותם הביתה

אחרת הם מתים מהקור.
פלפל אוהב חום (רצוי שלא יקבל מנות קור מתחת ל 8 מעלות) אפשר לגדל פלפל כמה שנים בתנאי שדואגים שלא יחשף לקור.

barakush4

New member
צלמתי את הפרח של פלפל החריף

היי,תודה על התשובות,שני השיחים גדלים בעציצים על אדן חלון ולשניהם יש חצי יום שמש,לגבי הקור, זה נכון הם כרגע נראים פחות טוב אבל גדלים עליהם פרחים ובשני גם פלפלים,כתבת שכדאי שאני הכניס את הצמחים הביתה,אבל בבית הם יכולים לפתח מחלות או למות מחוסר שמש לא??מקווה שהתמונה מספיק ברורה כי היה לי קשה לצלם כי זה באדן חלון.

Tomer1201

New member

avi5199

New member
נראה תקין לחלוטין, יש אבקנים ויש עלי

העלי זה החוט הלבן שבולט באמצע האבקנים הכהים הקצרים יותר בפנים.
לוקחים מכחול דק מלטפים את האבקנים ואחר כך נוגעים בקצה של העלי בלי לשבור אותו. כך לכל הפרחים.
כדאי להעביר את אותו מכחול גם על הפרחים של הצמח השני ולבצע האבקה הדדית.

avi5199

New member
פלפלים חריפים זה השגעון החדש שלי

יש לי מרפסת מלאה עציצים עם פלפלים חריפים מזנים מיוחדים, ובחורף אני מכניס אותם הביתה.

barakush4

New member
גם אצלי זה סוג של שיגעון,אבל ישן

כרגע אני מגדלת את הבנרו,ואני מקווה שיחזיק את החורף....כנראה בערבים אני אתחיל להכניס אותם לבית לפי העצה שלך.....תודה

avi5199

New member
כרגע אני מגדל פטר וחלפניו .

יש לי גם זרעים של הבנרו כתום אבל אני שומר אותם להנבטה באביב.

barakush4

New member
לי יש את הבנרו האדום מקווה לשמור זרעים

את הסוג פטר אני לא מכירה,מה רמת החריפות שלו לעומת הבנרו וחלפניו?ואיך הוא נראה?

avi5199

New member
הפטר בערך באמצע, פחות חריף מהבנרו

אבל יותר חריף מהחלפיניו ומהפלפל החריף הרגיל .
הוא חריף בערך ברמה של פלפל סודני או שאטה אבל יותר גדול.
הצורה שלו מיוחדת וקישוטית, עם בליטות וקיפולים, לפעמים הוא מזכיר איבר מין זכרי (בלי ברית מילה) לכן קוראים לו גם פינס פפר.

barakush4

New member
אוי אני מכירה את הסוג,לפי התיאור שלך...

יש אפשרות שתתן לי זרעים מהסוג הפטר?

avi5199

New member
בנתיים אין לי זרעים יש לי רק ארבעה צמחים

והפלפלים שעליהם עדיין ירוקים.
כשיהיו לי זרעים אשמח להחליף איתך זרעים עם הבנרו האדום.

למעלה