שיח מחקרי-מדעי

כמוך10

New member
שיח מחקרי-מדעי

החלק השלישי והמלא מתוך הקונטרס, ובו נידונים נושאים כגון: אם אפשר לשנות נטייה מינית, אם מדובר בתכונה גנטית/מולדת/טבעית, הומוסקסואליות בקרב בעלי חיים, היקף התופעה בקרב בני אדם, דיון לגבי "עצת נפש", מחשבות אבדניות ובעיות חברתיות

הקונטרס כעת באתר כמוך - הומואים דתיים אורתודוקסים

wowowoo

New member
מה אני למד מהחיבור

א. שעמית, אתה משקיעין
ב. שהרבנים לא רלוונטיים בעיני לשום דבר. אם כך הם מקבלים החלטות, אם הם מערבבים שיקול דעת מוטעה, מביאים את חוסר ההתמצאות שלהם לתוך העניין אז אני לא רוצה לחשוב על פסיקת הלכה... (מי אמר הרב אבינר?)
מבחינתי, רבניים לא רלוונטיים בכלל! אני דתי! אני אורתודוכס! אני מקפיד! אני מחפש ודורש ומוצא את הקשר שלי האישי האינדיבידואלי לקב"ה. אבל רבנים? מה לי ולהם? מה להם ולי? איפה הרלוונטיות שלהם לקשר שלי האישי הפרטי עם הקב"ה? לדת? למצוות? להשקפת עולם? לעולם ערכי? נאדה
עמית, עושה רושם שאתה חייב את הגושפנקא, את הקבלה שלהם אותך, את ההתמודדות שלהם עם ההומואיות. עזוב אותך, הרי עם דברים הרבה יותר "פשוטים" הם לא מצליחים להתמודד: דתל"שים, החיפוש הרוחני במקומות אחרים... אפילו לא עם בחירת רבני ערים ודיינים נורמלים הם לא מצליחים להתמודד אז עם הומואים? נו בחייאת!
אני חי את חיי. אני אוהב את הקב"ה. אני שומר את מצוותיו (על אלה שאני בוחר לא לוותר) וזהו!
רבנים? קהילה דתית? תנוחו

אפשר להיות דתי ולא להשתייך לקהילה דתית?

מה עם מצוות ציבוריות? תפילה במניין, שמחת תורה, סעודת פורים, טקסי חגים בבית הכנסת? ברגע שישנה קהילה, יש צורך במנהיג שיחליט ויפסוק, איזו מסעדה היא כשרה, תוכנית לימודים של בי"ס דתי. האם ישנה דת כלשהי ללא מנהיגים ופוסקים שהם אנשים בשר ודם?

wowowoo

New member
שייכות לקהילה דתית שלא דוחפת את האף לכל מקום

מה הבעיה עם מצוות של ציבור? אני לגמרי שם!
מה זה קשור ל"מנהיג"? איפה אתה חי? מה קשור "תוכנית לימודים" להשקפת עולם של רב כזה או אחר?

אין צורך לענות לי בפראות

אתה מתעלם מהעובדה שבכל דור יש לכל דת מנהיג והמנהיגים קובעים צביון של קהילה דתית, אם יהיו אוטובסים בשבת, וכד' אם יהיה לך ילד, לא חשוב לך מה הוא ילמד בבית הספר? כמה תורה? כמה תפילות? כל זה נקבע על ידי ממסד דתי.
אולי השאלה הפוכה. איפה אתה חי.

גנימדס

New member
בישראל? כן

בגלות זה קצת יותר קשה....

אני מביא את עצמי כדוגמא ..... מעולם אל הרגשתי ממש שייך לבית כנסת.
אני בא כדי להתפלל, לא חלילה (!) ליצור קשרים חברתים עם מתפללים אחרים.

אך אם אתה חי בקבוץ או בהתנחלות או בשכונה יהודית בברוקלין, זה קשה
אך כיהודי בעיר יהודית גדולה בארץ יהודית- אתה יכול להיות אנדיבידואל ודתי גם יחד

חוקי המדינה בענייני דת נקבעים ע"י מנהיגים

דתיים.
אחזור ואומר: פתיחת בתי עסק ותחבורה ציבורית בשבת, תוכנית לימודים בבית ספר דתי לילדים שלך, תעודות כשרות למוצרים ולמסעדות ולמלונות, כל אלה נקבעים לא ע"י האינדיבידואל אלא ע"י נציגי ציבור דתי.
ובנוגע לבית כנסת בארץ מול בית כנסת בחו"ל, דווקא כן הלכתי כאן, בגלות, לבית כנסת מבלי שאכיר אדם שם. נכחתי בתפילות , קריאת מגילה, ייזכור, תקיעת שופר. השאלה היא אם אפשר לנהל כך חיי דת שלמים במשך חיים שלמים, במשך עשרות שנים.

wowowoo

New member
ממש לא הגבתי ב'פראות'. אתה פשוט טועה לגמרי

הדת של רבים מאיתנו (אפילו, אם יורשה לי, של 99 אחוז מהציבור) מתנקזת לפרקטיקה דתית.
דתיים, מי יותר מי פחות, מקפידים או משתדלים לקיים את המצוות שהזכרת (לייטים- פחות ודוסים -יותר) ובאיזשהו שלב, שהמצוות מפסיקות כבר לעניין או שאין חיבור אישי, או כשהם 'לא מבינים' בשכל שלהם, או שסתם כמה דמויות דתיות מעצבנות...
הם מתחילים לוותר על מצוות, להוריד את הכיפה או גרוע מכך לדעתי, לבנות לעצמם דת חדשה כזו שתהיה נוחה לחיים שלהם.
אני לא מכיר אותך ואת החוויה הדתית שלך, אבל לאחר כמעט 10 שנות חיפוש עצמי רוחני, שכוללות כמה שנות ריחוק, מצאתי את הכיוון הרוחני שלי וגיליתי שהדת היא הרבה הרבה הרבה מעבר למה שלימדו אותי וחינכו אותי אליו. הדת היא לא רק: שופר, מגילה, כשרות, תפילות במניין ו'שבת בשבתו'. הדת שגיליתי היא כל כך עמוקה, כל כך אינדיבידואלית, כל כך מאפשרת, כל כך עוסקת בשיפור עצמי, בהתקדמות פנימית אמיתית, בהתבוננות מתמדת בקשר שלי עם עצמי ועם אלוהיי, שלומר שזו הדת, שאלה הרבנים ומתוך זה עלינו לבחור אם כן או לא, מעידה על בורות גדולה או שטות או נבזות! (וסליחה אני לא מתכוון לפגוע)
מעבר לכך, אתה פשוט חי בסרט:
1. מה קשור "פתיחת בתי עסק ותחבורה ציבורית בשבת" לקשר שלי לקב"ה?
2. כמה מנעד יש ב"תוכנית לימודים בבית ספר דתי לילדים שלי"? (בטח לעומת בתי ספר חילוניים) איזה "רבנים מחליטים בשבילי" ומונעים ממני להוסיף יסודות חשובים בבית?
3. מה קשור חיים רוחניים, תורניים, ממלאים, שלמים לפרטים קטנים וזניחים בחיי כמו "תעודות כשרות למוצרים ולמסעדות ולמלונות"
זו הדת שלך? זה המהות שהפנמת? יהדות כזו דלה ושטחית? אז אני ממש מבין למה עזבת!
4. מה זה: "נציגי ציבור דתי"? למי אתה מתכוון? לגפני? לאורלב? לרב אבינר? למה אתה חושב שהם נכנסים לי לחיים? גוזלים ממני אנרגיות מעבר לעלוני שבת מטופשים? כך בונים דת? כך בונים עולם רוחני?
צר לי עליך אחי אבל פספסת ובענק!

Nחמן

New member
תשובה יפה ועניינית וכמובן אינדיבידואלית

כל אחד יכול לעשות לעשות "מנהיג" וכל אחד יכול להנהיג גם את עצמו. זה תלוי בבחירה האישית.

אני כמובן מכיר את הצד הרוחני של הדת

הוא כרוך באמונה עמוקה בעל-טבעי, אמונה שהייתה לי בדיוק כמו שיש לך, ושאינה קיימת עוד אצלי. אין צורך להצטער עלי. יש לי עולם רוחני משלי: דע לך שגם חילונים מתפעמים, אבל מדְבָרים אחרים - ממדע, מיֶדע, מיופי ומתופעות טבע נשגבות, וכן גם מאנשים ופועלם.
האמונה היא אכן תופעה אינדיווידואלית, ואינה קשורה במוסדות הדת. אבל אתה לא חי על אי בודד. קשה להתנתק ממוסדות הדת בחיי היום יום. התעלמות מהם היא התעלמות מהמציאות.
כבהערת אגב, הייתי מציע לך לשפר את הסגנון התקשורת שלך, שלא ייראה כחוסר דרך ארץ לבני שיחך.

wowowoo

New member
ברור שלא הבנת למה התכוונתי אבל לא נורא

צדיק באמונתו יחיה...
מכל הפרטים שאתה "מתפעם" גם אני נוטל חלק. אני כלל לא מדבר על התפעמות. התפעמות אינה עבודה רוחנית!
(ואני מקבל את הערתך אלי אם כי אני לא חושב שנסחפתי)

יש לי נסיון גם בעבודה רוחנית

אתה לא עושה משהו שהוא נשגב מבינתי.
אני שמח תמיד על סגנון דיון ענייני ולא אישי.

wowowoo

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"ניסיון בעבודה רוחנית" אתה יכול להוסיף את זה לקו"ח
זה לא נשגב מבינתך- נכון, עבודה רוחנית ממש קשורה לבינה!

כנראה שרק מי שמאמין באמת, יכול להבין באמת את

מהותה ומשמעותה של אמונה. הצמצום של אמונה ל"התפעמות" מוכיח את זה...

Nחמן

New member
נדמה לי, שהנחה זו בטעות יסודה

אנחנו רואים ניסים כל יום. הם קורים בין אם אנו מאמינים בהם ובין אם לאו.
בינינו - האם זה לא נס, שאנו יכולים להניע את אברינו? לדבר? לשמוע? לכתוב? ועוד... מדוע זה ברור מאליו, שהשמש תזרח בבוקר ותשקע בלילה? רק משום שזה קורה כל יום?...

בהזדמנות זאת במקביל לבקשתי מחול פירמידות אני עומד על דעתי, שלמרות גילך ולמרות חשיבותך לא יקרה אסון, אם גם אתה תתנצל בפניו על חילופי הדברים הקשים ו... אינך אמור להיות בארץ בימים אלו? אם כן, הרשה לי לאחר ההתנצלות "לשדך" פגישה ביניכם ולסיים את הוויכוח בלחיצות ידיים ובחיבוקים. אין שום סיבה לעורר מחלוקת מיותרת.

Nחמן

New member
זוהי הבעייה האמונית שלנו

מי ערב לך ולי, שמחר בבוקר נקום ונלך לבית הכנסת לתפילת שבת וראש חודש ונאכל סעודת שבת? הנה! ראה כמה אסונות בלתי צפוים יש בעולם. אף אחד מאיתנו לא מצליח להבין, מדוע יש כל הרבה אסונות ומדוע לאחר שאנו מאוימים השכם והערב על ידי צרים מואויבים, שמבקשים לכלות כל זכר משונאיהם של ישראל, אנו מתקיימים כבר אלפי שנים כך?
על כך אנו אומרים בתפילה ומודים "על ניסיך שבכל יום עמנו". נס לא חייב מאורע חד-פעמי כמו קריעת ים סוף. אדרבא! אילו היית חי באותה תקופה, יכולת להסביר גם את הנס הזה בדרך הטבע. לכן אנחנו מתקשים להבין, שכל חיינו הם נס אחד גדול.
הנה עברנו את השואה (מוזר, שאף אחד לא הגיב לשרשור על מותו של דנמניוק ימח שמו) ובחסדי שמים ניצלנו ושארית הפלטה צמחה וגדלה ובע"ה תרבה כחול אשר על שפת הים. זה לא נס?
הנביא ישעיהו אמר על כך: "לולי ה' צב-אות הותיר לנו שריד כמעט, כסדום היינו (ו) לעמורה דמינו". זה לא נס?

למעלה