ממש לא הגבתי ב'פראות'. אתה פשוט טועה לגמרי
הדת של רבים מאיתנו (אפילו, אם יורשה לי, של 99 אחוז מהציבור) מתנקזת לפרקטיקה דתית.
דתיים, מי יותר מי פחות, מקפידים או משתדלים לקיים את המצוות שהזכרת (לייטים- פחות ודוסים -יותר) ובאיזשהו שלב, שהמצוות מפסיקות כבר לעניין או שאין חיבור אישי, או כשהם 'לא מבינים' בשכל שלהם, או שסתם כמה דמויות דתיות מעצבנות...
הם מתחילים לוותר על מצוות, להוריד את הכיפה או גרוע מכך לדעתי, לבנות לעצמם דת חדשה כזו שתהיה נוחה לחיים שלהם.
אני לא מכיר אותך ואת החוויה הדתית שלך, אבל לאחר כמעט 10 שנות חיפוש עצמי רוחני, שכוללות כמה שנות ריחוק, מצאתי את הכיוון הרוחני שלי וגיליתי שהדת היא הרבה הרבה הרבה מעבר למה שלימדו אותי וחינכו אותי אליו. הדת היא לא רק: שופר, מגילה, כשרות, תפילות במניין ו'שבת בשבתו'. הדת שגיליתי היא כל כך עמוקה, כל כך אינדיבידואלית, כל כך מאפשרת, כל כך עוסקת בשיפור עצמי, בהתקדמות פנימית אמיתית, בהתבוננות מתמדת בקשר שלי עם עצמי ועם אלוהיי, שלומר שזו הדת, שאלה הרבנים ומתוך זה עלינו לבחור אם כן או לא, מעידה על בורות גדולה או שטות או נבזות! (וסליחה אני לא מתכוון לפגוע)
מעבר לכך, אתה פשוט חי בסרט:
1. מה קשור "פתיחת בתי עסק ותחבורה ציבורית בשבת" לקשר שלי לקב"ה?
2. כמה מנעד יש ב"תוכנית לימודים בבית ספר דתי לילדים שלי"? (בטח לעומת בתי ספר חילוניים) איזה "רבנים מחליטים בשבילי" ומונעים ממני להוסיף יסודות חשובים בבית?
3. מה קשור חיים רוחניים, תורניים, ממלאים, שלמים לפרטים קטנים וזניחים בחיי כמו "תעודות כשרות למוצרים ולמסעדות ולמלונות"
זו הדת שלך? זה המהות שהפנמת? יהדות כזו דלה ושטחית? אז אני ממש מבין למה עזבת!
4. מה זה: "נציגי ציבור דתי"? למי אתה מתכוון? לגפני? לאורלב? לרב אבינר? למה אתה חושב שהם נכנסים לי לחיים? גוזלים ממני אנרגיות מעבר לעלוני שבת מטופשים? כך בונים דת? כך בונים עולם רוחני?
צר לי עליך אחי אבל פספסת ובענק!