שיח אינפנטילי

IshEchad

New member
שיח אינפנטילי

אדם בוגר - שבחר ביודעים בדרך מסויימית - ונקלע למצב של מצוקה ואף מחשבות אובדניות - צריך להאשים בראש ובראשונה את עצמו על תכנית לא מוצלחת. השלכת האשמה החוצה על ההורים, החרדים, הרבנים - ומה לא - זה כל כך שטחי וילדותי. כל אוכלוסיית העבריינים, נרקומנים, פושעים, וכו' מלאים האשמות מכאן ועד להודעת חדשה. בן אדם אחראי להחלטותיו ולמעשיו. החלטתה לצאת בשאלה למרות שידעת שהדרך יהיה מאד קשה? לפחות כך אחריות על החלטתך.

אתה קורא ליוצאים נרקומנים ועבריינים?

אדם בוגר שבחר ביודעין בדרך מסויימת ומצא שהאבא ואמא שלו לא רוצים לראות את פניו יותר רק בגלל שבחר בדרך חיים שונה יחוש בגידה וצער עמוק. התוכנית היא מאוד מוצלחת כי היא מוציאה אותו מהמאה ה-17 ומביאה אותו למאה ה-21. אולי תופתע לשמוע אבל בין החילונים אין יותר פושעים, מסוממים ועבריינים יותר מאשר בין החרדים. ההורים והרבנים שאינם מוכנים להכיר בזכותו של הבן או הבת להפוך לחילונים הם אשמים אם הוא או היא מקבלים דיכאון.

IshEchad

New member
אחריות אישית על החלטות

הנקודה שלי הוא לקיחת אחריות. אני לא נכנס לשאלה של כדאיות המהלך. במידה ולאחר שיקול דעת - אדם בוגר קיבל החלטה - אזי הוא הראשון שאחראי להשלכות של ההחלטה. בעיני השלחת האחריות החוצה - הוא בריחה קטנונית. לא קראתי ליוצאים נרקומנים. מאידך זהיתי ששיח בסגנון האשמה החוצה - הוא שיח ששומעים הרבה גם אצל נרקומנים.

אתה מתעלם מעובדות

שהם לא היציאה גורמת למשבר ולאובדן אלא התנכרות הורים ומשפחה מהיוצא. אם יש לך בן או בת שמחליטים שאינם רוצים להשאר חרדים זה לא אומר שהם מתחילים להשמתש בסמים ולגנוב. זה פשוט אומר שהם מעדיפים לא שלמור מצוות כמוך. הורים שזורקים את ילדיהם לרחוב בגלל שבחרו לא לשמור מצוות ושומעים שהילד התאבד לא לוקחים אחריות על מה שהם עשו. גם אתה בעצם ההשוואה לנרקומנים אתה מכתים ציבור שלם. בסך הכל אחוז ההתאבדויות הוא קטן ורוב היוצאים מסתדרים יפה מאוד.

IshEchad

New member
בלבול מושגים

אתה מבלבל בין מה צודק ולא צודק - לבין לקחת אחריות על ההשלכות של מעשים. נניח שאתה לגמרי צודק שהתגובה של ההורים היא לא נכונה (לדעתך) וכו וכו'. כל זה מאידך צריך להילקח בחשבון על ידי אדם מבוגר שמקבל החלטה. העולם הוא מקום אכזרי - ובהרבה מקרים אנחנו מקבלים החלטה שמסיבה לנו נזק - בצורה לא צודקת. אז מה ? זה אומר שאני לא אחראי למעשי ?

קשוט עצמך קודם

תודה על הציון אך אתה מתעקש להתעלם מעובדות פשוטות. אם נניח שתגובת ההורים היא לא נכונה - פתרת את המשוואה ובזה נגמר העניין. אם הורים חרדים יקבלו בהבנה את זה שילדיהם אינם רוצים להשאר חרדים ולא יזרקו אותם מהבית ולא יחתכו אותם מהמשפחה באכזריות הרי שאין טראומה, אין בעיה וממילא אין התאבדיויות.

אתה טוען שעל היוצא לקחת בחשבון שהעולם אכזרי ושיזרקו אותו לרחוב ובגלל זה שישאר לחיות בניגוד לרצונו בעולם החרדי תחת אונס.
בפוסט אחר טענת שזה לא בסדר שלוקחים את המיסים שאתה משלם לעזור ליוצאים בלימודים והשתלבות בחברה.
בקיצור, יצא המרצע מן השק. מחד, אתה מזהיר אותם שלא יצאו כי העולם אכזרי ומאידך אתה לא רוצה שיעזרו להם להשתלב. איזה פתרון סופי, מוצלח ומושלם.

IshEchad

New member
שוב הלכת לאיבוד

בחקירה של "מי צודק" ונסיון לתת ביקורת על "ההורים החרדים". אני בכלל לא עוסק בנושא זה כרגע - למרות שאני לא מסכים איתך. אני אומר דבר פשוט - במידה - וכמבוגר קיבלת החלטה - תוך שיקול כל הצדדים - אזי אתה אחראי להשלכות שלה. אני לא אומר לך מה להחליט ומה לעשות. אני אומר - שמה שלא תחליט - תהיה גבר - ותעמוד מאחורי ההחלטה. סמכות + אחריות - משולבות יחד. אם אתה נוטל לידך סמכות - נטלת לידך גם את משקל האחריות!

מרוב פוסטים התבלבלת שוב

אני מבוגר, אחראי, שקול ורציני ועומד מאחורי היציאה למרות שקשה לי רגשית שההורים שלי ניתקו קשר ושנשמות "טובות" קוראות לי "משוגע", "נרקומן" ושאר שמות בכדי להצדיק לעצמם למה לא לברוח בעצמם מהכלא.

מגיעה לי עזרה מהמדינה לפחות כמו הפרזיטים אוכלי החינם שבישיבות החיים על חשבון המדינה ויורקים עליה.

אחרי 120, ניפגש שם (אם ניפגש) ונראה אותך אוכל את הכובע (אני מקווה שהוא קטן יחסית).

להבדיל ממך, אני מכיר היטב היטב את העולם הכל כך קטנוני שממנו אתה מגיע ומכיר גם את העולם האמיתי שהוא כל כך הרבה יותר רחב, יפה ומקסים. החיים יפים מחוץ לשטייטל.

IshEchad

New member
לדובר המתרברב

קודם כל אני מתערב איתך שאני הרבה יותר מכיר את העולם ממך - אתה לא מכיר אותי - ואתה בנתיים חזק בדיבורים. אם מגיעה לך עזרה מהמדינה או לא - זה כנראה עניין של פוליטיקה - שתלוי בשאלה האם מגיעה למישהו "מענק" הפסקת דת. במידה ולדעתך כן, תצטרך לממן הרבה גחמות אחרות של צעירים שגורמות להם באלגן. מענק "השקעה כספית גרועה" למשל, או מענק "נסיעה בכביש במהירות מופרזת" שנגמר בתאונה.

הפסדת

אתה רק מדבר פה והרבה שטויות. אין לי שום בעיה שלא ישלמו לאף אחד אפילו אגורה אחת וזה כולל את כל תלמידי הישיבות אוכלי החינם. למה לימוד השווא של אלפי "תלמידים" איננו "גחמה" בעיניך?! למה אני צריך לשלם בשביל איזה חצ'קון שישב על הישבן העצל שלו וילמד משהו שלא יתן שום תועלת לאף אחד? הוכחת פעם נוספת שאתה פשוט בור שלא מתייחס לשום טענה שמועלית אלא ממשיך לשפוך דברי הבל. הדבר החשוב הוא שבתכלס אתה מפסיד - יש יותר ויותר בחורים במגזר שלך שנפשם קצה ברבנים אוכלי החינם שמשליכים בליסטראות זה בזה ובעזרת השם בעוד שנים ניראה יותר ויותר יוצאים שמוצאים טעם אמיתי לחייהם. תמשיך למלמל כמה שטויות שאתה רוצה.

IshEchad

New member
פרץ של רגשות

אני רואה שאתה בסערת נפש - אבל אנסה להשאר ענייני.

1) תקציב המדינה מממן הרבה דברים שלא מוצאים חן בעיני. אני דרך אגב חותם לך שאני משלם הרבה יותר מיסים ממך. מה לעשות - זה המשחק הפוליטי - כאשר כל קבוצה מושכת את השמיכה לכוון שלה.

2) אם אתה לא דתי - אז זה עניינך. אם אתה משפריץ לעג וזלול בערכי הזולת - אל תתפלא אם החרדים שאתה כה אוהב להאשים - יחזירו לך באותה מטבע.

3) אין לך בעיה שלא ישלמו לאף אחד ? בבקשה - נפתח את כל תקציב המדינה - ותגלה שם דברים הזויים שאתה לא מעלה בדעתך. נראה אותך סוגר איזה שיבר לקבוצת לחץ חזקה - שלוקחת לעצמה פי עשר מונים מ"החרדים".

4) בקשר לרווח והפסד. ישנם היום הרבה יותר בחורי ישיבה מאי פעם. נכון שגם השוליים גדלים - ואם גדילת הציבור והשינויים שהוא עובר - כמות הנשירה גם גדילה. האם החרדים מפסידים ? לא נראה כך בנתיים בשטח לפי כל קנה מידה מספרי. האם ישנם בעיות ? בודאי שכן.

IshEchad

New member
חיפוש פתרון

אני לא באתי לחפש או להציע פתרון למי ששוקל יציאה בשאלה - שזה בעצם השאלה שמעסיקה אותך. ציינתי שבמידה והוא מחליט על הצעד - שלא יבכה ויאשים אחרים בקשיים שהוא חווה. לעצם העניין - בני אדם הם לא "one size fits all" ולכל אדם צעיר שמתלבט - ותאמין לי אני יכול לכתוב אנצליקופדיה על העוותים של הציבור החרדי - אני ממליץ להתיעץ עם גורם מקצועי - נטול פניות - שאין לה אגנדה פוליטית - אלא רק טובת האדם (לדוגמא פסיכולוג קליני מיומן וכדומה).

IshEchad

New member
משבר ואובדן

לאחרונה הכרתי מקרוב שני מקרים של נערים ש"יצאו בשאלה". מדובר בנערים שאני מכיר כל חייהם - וממשפחות נורמטיביות. מדובר בהורים נאורים - שניסו בכל כוחם להבין, לעזור, ולקבל. מדובר בנערים בעייתים זה מספר שנים, חוסר הסתגלות במסגרות, בעיות רגשיות שונות (שאובחנו על ידי אנשי מקצוע). לפתע פתאום הופיע אצלהם בעיה "תיאולוגית" ולצידו דיבורים והסתה מאד קשים נגד היהדות. מהר מאד התברר שהם מחוברים לארגוני יוצאים בשאלה. תראה, אני יכול לכתוב אינצליקופדיה על הבעיות והעוותים של הציבור החרדי. אבל לי ברור כמתבונן מהצד - שהתפיסה של בעיית הנערים האלה כבעיה "תיאולוגית" נטו כביכול - הוא לכל איש מקצוע שיכיר מקרוב את הסיפור - פשוט שטחי, פשטני, וחוטא למטרה. הקרע שנותר עם הורים והניתוק והמצוקה - לא יקדמו את הנערים מאומה.

Sonic hedgehog

New member
וגם במקרים של פושעים ונרקומנים

ההורים והחברה הרבה פעמים אשמים אז מה הפואנטה שלך?
או שכל הרעיון היה רק על מנת להשוות יוצאים לפושעים ונרקומנים?

בנוסף גם לאנשים עם תונית מוצלחת דברים מתפקששים לפעמים בדרך בפרט אם שמים להם רגלים.

IshEchad

New member
הרשי לי לא להסכים

אדם שבוחר לקחת סמים "באשמת" הוריו - זהו שקר ובריחה. שלא יספר מישהו שהוריו אשמים בהחלטות לא נכונות שהוא קיבל. אני עבדתי עם נרקומנים למעלה מ 15 שנה במרכזי גמילה - והסיפור הנדוש הזה ש כוווווווווווווווווווווווווולם אשמים בבעיית הסמים שלי - הוא ה"שיר" הנפוץ ביותר של נרקומן מצוי - פטנט שעוזר לו לברוח מאחריות.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שבסופו של דבר כל אחד

אחראי להחלטותיו בחיים אבל במקרים רבים אי אפשר להתעלם מהגורמים שגרמו להחלטות האלו. יש סיבה לכך שסמים נפוצים הרבה יותר בקבוצות מסויימות על פני אחרות ויש מאפיינים גם לפשע. בהרבה מהם אחראים הורים, סביבה והתנהגות של המדינה. אם נלך על דוגמה קיצונית ילדה שאמצא שלה היתה זונה מכורה להרואין ונאנסה על ידי לקוחות של האם והיתה מסובבת כל חייה בסמים אינה האחראית הבלעדית למצבה אם גם היא מתמכרת.

IshEchad

New member
אחריות תורמת

אני מסכים שנסיבות חייו של אדם - יכולים להיות לעיתים קשות - ויכולים בהחלט להיות גורמי השפעה חזקים על החלטותיו. זה מאד מצער. מאידך בסופו של דבר - אדם ששכר בסמים או ביצע פשע - יועמד לדין ויענש על ידי מערכת המשפט - אלא אם כן יוכח מצב קיצון של אדם שלא אחראי למעשיו. השופט לא יקבל טענה של ההורים אשמים, המערכת אשמה, וכו' וכו'. ולכן צריך ללמד אנשים שבסופו של דבר - הם - ורק הם - נושאים באחריות למעשיהם. אני חש כאן בשיח - הרבה מאד השלכת אחריות החוצה

Sonic hedgehog

New member
טוב, ממש אין לי מושג מה הנקודה שלך

אבל דווקא יש התחשבות בפסקי דין בגורמים למעשה.

IshEchad

New member
אחריות תורמת

נכון יש לעיתים התיחסות. אבל במקרה של הטלת האחריות - הוא על עושה המעשה. ההתיחסות לנסיבות מקילות יהיה בשלב הטיעונים לעונש - לא על עצם האחריות. אם למדת משפטים את יודעת במה מדובר.

למעלה