שיחים שנופלים

שיחים שנופלים

יש לי כמה צמחים - אני לא בקיעה בשמות , סוגים של מרוות. הבעיה היא שהם צומחים יפה הופכים למין שיח ואז נופלים. ראיתי בתוכנית גינון שיש מין שולחן מרשת שמניחים על השיח וזה מחזיק אותו- האם ניתן לקנות דבר כזה בארץ?
 

Rebeccan

New member
את יכולה אולי לצלם ? זה הכי טוב

או לחפש בפורום בנושא או בתוכן לרשום - מרווה ולראות אם דומה למשהו שיש לך או חיפוש בגוגל תמונות - sage זו מרווה יהיה קל יותר לסייע לפי זיהוי הצמח פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

רוּפֵן

New member
לפקוח עיניים ולאסוף רשתות שונות..

(אפשר גם לקנות, 'לפי מטר') מיצרים מרשת גליל עומד לגובה. מעגנים ומחזקים אותו עם מספר מוטות ברזל לאדמה, וכך מסייעים לצמחים לעמוד זקוף, ומהר מאוד, הצמח יכסה את הרשת ולא יראו כלום מהרשת. 'צמחים שנופלים' יכולים לרמוז על מיקום לא נכון מבחינת אור. צמח שרגיל למנת אור מסויימת והמיקום שלו, מאפשר מנת אור זעומה, יצמח לגובה בחיפושים אחר האור וכשתצא הפריחה, לא יהיה לו כוח להחזיק אותה, ו..יכרע, יפול, ויישבר.
 

טסונמי1

New member
מרוות לא אמורות ליפול אים הם

בשמש - מרווה היא בן שיח היא לא גדלה כמו סרגל כלפי מעלה אלה יותר בצורת שיח קטן
 

צפנתי

New member
פשוט לגזום פריחות שהסתיימו...

זה יפתור לך את כל הציפורים במכה אחת ויהווה את הטיפול המושלם במרוות בכדי לקבל מקסימום פריחות מהן.
 
רשתות, כדאי לאלתר

לקנות בטח אפשר בחנוית ציוד לגינון ואפילו ציוד לבנין רעיון שקיבלתי במשתלת שתיל הוא ליצור רשת מעמודי במבוק דקים (כאלה שבדרך כלל משמשים לייצוב צמחים) ועם חוט ניילון או חוט שפאגט לקשור בחיבורים ופשוט להניח על הצמח לאחר גיזום. הרשת קלה ומוחזקת ע"י הצמח עצמו שעובר דרכה למעלה. אבל מה שבעצם נכון זה לבדוק האם מיקום הצמח והתנאים מתאימים לו ואם לא אז... ובמקרה של מרוות, במיוחד הגבוהות כמו למשל מרווה גוארנית, מרווה 'אינדיגו-ספרייס' ועוד רב-שנתיים אחרים כדאי בעונה הזו לגזום גיזום חידוש, במשך הגידול מידי פעם לקטום קצוות לעידוד התפצלויות, ולחזור על הפעולה פעם או פעמיים בשנה וכך הצמח לא מגיע להתמוטטות.
 

לִיאֲת

New member
באמת התכוונתי לגזום את המרוה

אינדיגו בקרוב. היא גדלה פרא, ואפילו שהיא יפיפיה ופורחת, הבנתי שצריך לגזום לפני הקיץ, כדי לשמור על צימוח יפה בהמשך. לאיזה גובה להוריד את הגוש? האם "לכסח" בלי רחם, קרוב לקרקע, או רק תעשות "תספורת"?
 

טסונמי1

New member
אני גוזמת אותה פעמיים בשנה

פעם בסוף החורף ופעם בסוף הקיץ- גיזום נמוך מאוד
 
למעלה