שיחות צוות

קדן

New member
שיחות צוות ../images/Emo96.gif

||האם אתן נוהגות לערוך בגן שיחות צוות אחת לתקופה?.הצוות שלי מונה שתי מטפלות ואני. בתחילת שנה עשינו תאום ציפיות ובחודש האחרון ישבנו עוד פעם אחת ועברנו ילד ילד ,בדקנו מה קורה עם כל אחד ואחת . אני משתדלת להשאר אחת לשבועיים בשעות הצהריים בגן ויחד עם המטפלות לבדוק איפה אנחנו עומדות כצוות. וכמובן שזה גם המקום לפרגן להן על עבודתן הקשה והיא באמת קשה. מה קורה אצלכן ?רמקול

אלהלה

New member
צוות../images/Emo20.gif

אצלנו בגן הצוות הוא אני והסייעת
מכיוון שהגן ממש קטנטן יוצא לנו לדבר הרבה וכל בעיה שעולה מטופלת במקום אם אפשר ואם לא אז מאוד קרוב להתרחשות. דבר שמונע חיכוכים ומבהיר את הדברים.

קדן

New member
חיכוכים../images/Emo67.gif

עם הנסיון למדתי מצד אחד לא לשמור בבטן וללכת עם תחושה מגעילה הבייתה אך גם לקחת נשימה עמוקה ובסוף היום לדבר על הדברים בשיקול דעת. לצערי יש דברים שקשה לי לומר למטפלות הגעתי למסקנה שאני לא יכולה לחנך גם אותן וגם את הילדים. יחד עם זאת, אם אני רואה התיחסות שלהן שפוגעת בילדים אני מיד עוצרת את זה ומתקנת את המטפלת. אני חושבת שהנושא כל כך עדין מכיון שאנחנו כל היום יחד ומתפתחת עם הזמן חברות. ואז כשיש לי השגות לגבי דרך עבודתן הן לוקחות את זה למקום אחר. כמה אנרגיות צריך....................?

טלגל

New member
איזה יופי של נושא לדיון...

אצלנו המצב סבוך למדי , אני כל פעם קוראת לצוות שלי לבוא לשבת(אנחנו צוות של ארבע). אך הן לא רואות חשיבות לדבר, ולהחלטה לעשות ישיבה פעם בחודש, זה מתמוסס והופך לעיתים רחוקות. יש לי הרבה הערות אבל את רובן אני שומרת בבטן. רק לסיעת הקרובה אלי אני מתקנת ומעירה, והיא מקבלת ברוח טובה אבל לשאר הצוות יש התגוננות תמידית. כשאני לא אוהבת את היחס לילדים אני לא מבליגה. יותר קשה לי עם חפיף בעבודה. ועם החוסר חשק לעשות דברים מיוחדים ומלכלכים, כגון: טיולים, צבעי ידיים.....

קדן

New member
נושא החפיפניקיות והרגישות!../images/Emo5.gif

טלגל , בדיוק לזה התכוונתי . אני לא סובלת ראש קטן ובעיקר בעבודה עם ילדים .
קשה לי להעביר תחושות אלו למטפלות ולפעמים אני מאשימה את עצמי אולי אני מגזימה בדרישות שלי ובצפיות שלי מאנשים שעובדים עם ילדים.לא אוהבת שהן באות עייפות לעבודה כי זה מאד משפיעה על הסבלנות שלהן כלפי הילדים, לא אוהבת שהן מאחרות לפתוח את הגן אני יודעת שההורים לחוצים בזמן בבוקר, לא אוהבת את הבריחה שלהן למטבח ולכל מה שלא קשור לילדים..... זהו , הוצאתי מהבטן . נראה לכן שאני קוטרית ? או שזה לא רק אצלי התופעות האלה?.

אלהלה

New member
לא קוטרית../images/Emo20.gif

יש בעיה - צריך המון מזל למצוא צוות שעובד בשיתוף פעולה ובא לעבודה לאותן מטרות! למזלי כבר מספר שנים שיש לי סייעת שבאה לעבודה בשביל לעבוד! שלא מחפפת, שמשתפת פעולה ועושה הכל בשיתוף פעולה, ומוכנה לקבל הערות - אגב גם היא מעירה לי ואני מוכנה לקבל את ההערות שלה! אחת הבעיות המרכזיות לדעתי היא "חלוקת המעמדות" - נתקלתי לא פעם בגננות שמזלזלות בסייעות שלהן ומתייחסות אליהן באמת כמו לעובדות ניקיון - וזה חוזר אליהן כמו בומרנג ובצדק. בכל הגנים שעבדתי אם היה צריך לעזור לנקות למשל אין לי בעיה לנקות, כשמתחלקים בעבודה והסייעת לא מרגישה שהיא שם כדי לעשות רק את עבודות השרות קל יותר לקבל שיתוף פעולה וגם להגיד את הדברים שלוחצים בבטן. אני בעד שיתוף פעולה מלא - אפילו בהודעות להורים אני לא רושמת רק את שמי אלא מסיימת את ההודעה מ"צוות הגן".

למעלה