שיחות על מין..

מעצימה

New member
שיחות על מין..

עשיתם למתבגרים? באיזה גיל? ומי מוביל את השיחות האב או האם אצלכם?
בני בן 13..עדיין לא רואים שינויים גופניים. עדיין ילדון..רציתי לדבר איתו..ענה: "אני כבר יודע מדברים איתנו בבית ספר" נראה שהוא עדיין לא "שם".

נומלה

New member
על איזה "שיחות" את מדברת?

(זה נקרא לפחות כמו "שיחות הגרעין").
אנחנו מדברים עם הילדים על הנושא החל בערך מגיל שלוש שאז הבאנו לראשונה את הספר של אלונה פרנקל "טיול אחר" הביתה, דרך הספר "זה לא סוד" שהקראתי אותו לפני דרישה (לפעמים כסיפור לפני השינה) עשרות פעמים, ודרך תשובות לשאלות שעולות מידי פעם. לכן לא היה צורך ב"השיחה". הנושא פתוח.
כן היה צורך להעלות את נושא מחלות מין, קונדומים ואמצעי מניעה אחרים,והפלות כמובן. נושא הפורנו עלה מעצמו לשיחה יפה בין הילדים ואני לא חשתי צורך להתערב. אבל גיל 13 אולי קצת מוקדם לזה. הייתי מחכה לשנה הבאה, אלא עם כן יש לו חברה והנושא בוער.

אימם

New member
אני התחלתי בגיל 10 או 11 בערך

כשהיועצת התקשרה וקראה לי לשיחה וסיפרה שבשיעור חינוך,
היא דיברה עם לדי הכיתה איך לזהות הטרדות ככל הנראה של מבוגרים, פדופיליה וכו'
וילדה אחת סיפרה שראתה את קבוצת הבנים במגרש בצד משווים את הגודל...
והיא ראתה לנכון להודיע לי כדי שחלילה לא אגדל עבריין מין בבית

אז זה הזמן שהבנתי שאכן הילד מתחיל להתבגר מינית ודיברתי (הבעל הרגיש לא נוח עם זה) עם הבן על מה שקורה לו בגוף,
על אוננות ועל גבולות, על דיסקרטיות ועל כל מה שקשור. הבן שיתף איתי פעולה ולהפתעתי דיבר איתי בחופשיות.
אני לא חושבת שצריך להמתין עד שתהיה לו חברה. אלא לדבר בבית על אמצעי מניעה ולפתוח חלון לתקשורת פתוחה בבית על הנושא.
כי לעולם אי אפשר לדעת...כמו שקראנו בחדשות על מישהי שביקרו אצלה נערים בני 12-13...לא להיות מופתעים שהילד פתאום התבגר ושכחנו להסביר לו
כיצד לשמור על עצמו.

BrightEye

New member
נורא תלוי בילד, אני מדברת עם שלי חופשי

לא עושה מזה ענין.
בדיוק בגיל הזה (וגם שלי לא מתבגר מהר). הוא שאל משהו כשנסענו לאיזה מקום והיתה איזו חצי שעה ככה רק של שנינו, ומשם השיחה התגלגלה, והיתה לנו "שיחת מכונית" מעולה על הנושא .

לאונידס

Active member
אין טקס מעבר ממצב בו לא מדברים על מין למצב שמדברים עליו

לא שפשוט לנו, יש מבוכה, אבל משתדלים להתגבר.
בכל גיל יש איזשהן שאלות על מין והתשובות בהתאם לגיל והבגרות הנפשית כחלק מהחיים.
&nbsp
אצלנו כשם שמלמדים את הילד להזהר בחציית כביש כחלק מהחיים ולא מחכים ליום בו יש סיכוי שיחצה את הכביש לבד כך מלמדים את הילד על עוד אספקטים בחיים, לשטוף פירות לפני האכילה וגם על מין.

adif11

New member
התשובה שלו לא בהכרח מעידה על

זה שהוא לא שם . אולי הוא סתם נבוך.
עם שני הבנים שאלתי וקיבלתי מכל אחד תשובה דומה לזו שאת קיבלת
ואז הצעתי לקנות ספר שמסביר. ההצעה הזו התקבלה בשמחה ובתודה מבויישת.
קניתי לכל אחד ספר שנקרא בענין רב.

מעצימה

New member
צודקתבהחלט..

קניתי גם ספרון..אבל לא מעוניין בו כרגע..והוא דווקא לא נבוך..לפעמים שואל שאלות בנושא או מדבר על דברים שאמרו היו בכתה בנושא

למעלה