שיחות על אלוהים
כשהייתי אצל אמא שלי מצאתי ספר ישן שליווה אותי לאורך הילדות"כוכב הלכת א.ר.ץ".ספר על היווצרות כדור הארץ,על החיים ועל מערכת השמש.ספר שכתוב בשפה די גבוהה ומלא בתמונות וציורים מרהיבים.(בתור ילדה הייתי די חננה
) הגן של פיצקית התחיל לא מזמן ואיתו התחילו ללמוד על סיפורי התנך.היום היא שאלה"זה נכון שאסור להגיד אלוהים אלא רק אלוקים?עניתי לה שזה עיניין של אמונה. היא שאלה אם אנחנו מאמינים באלוהים.עניתי לה שלה מותר להאמין במה שהיא בוחרת ואני מאמינה שאלוהים הוא הלב,הוא הרגשות שלנו,הוא המחשבות שלנו,הוא שם כשאנחנו צריכים אותו,הוא שם כשאנחנו רוצים אותו. "אבל איך הוא ברא את הכל אם הוא רק בלב שלנו?" ראיתי הזדמנות והוצאתי את הספר. .משמונה בבוקר ועד לפני כמה דקות ישבנו ביחד,קראנו בספר וניסינו להבין את סיפור לידתו של כדור הארץ,את השמש הירח הדינוזאורים והנפט. היא הייתה פשוט מהופנטת.מרותקת. תוך כדי קריאה היא התחילה לשאול "אם אלוהים ברא את העולם שלנו,אז מי ברא את השמש?""איך יכול ליהיות שאלוהים ברא את העולם שלנו אבל הוא משתנה כל הזמן?""אם אלוהים ברא את הדינוזאורים אז למה הם מתו?" אז חיפשנו בספר והסברנו איך הכדור משתנה ולמה יש עונות שנה,קראנו על המפץ הגדול ועל הכחדות הדינוזאורים. היא שואלת שאלות וביחד מחפשות את התשובות,כשכל הזמן היא מנסה להבין איך בדיוק אלוהים קשור לכל הסיפור הזה. קראנו על רעידות אדמה והרי געש ועל הסברים שונים ומשונים שנתנו עמים קדומים לתופעות טבע בלתי מוסברות. אחרי שעתיים וחצי של קריאה שאלות והסברים היא שלפה את המסקנה הבלתי נמנעת. "אמא,אני חושבת שאלוהים הוא רק סיפור אגדה שאנשים המציאו," "את יודעת אמא,אני חושבת שאני לא מאמינה באלוהים" סגרה את הספר והלכה לראות טלויזיה. חייכתי
כשהייתי אצל אמא שלי מצאתי ספר ישן שליווה אותי לאורך הילדות"כוכב הלכת א.ר.ץ".ספר על היווצרות כדור הארץ,על החיים ועל מערכת השמש.ספר שכתוב בשפה די גבוהה ומלא בתמונות וציורים מרהיבים.(בתור ילדה הייתי די חננה