שיחות על אלוהים

שיחות על אלוהים

כשהייתי אצל אמא שלי מצאתי ספר ישן שליווה אותי לאורך הילדות"כוכב הלכת א.ר.ץ".ספר על היווצרות כדור הארץ,על החיים ועל מערכת השמש.ספר שכתוב בשפה די גבוהה ומלא בתמונות וציורים מרהיבים.(בתור ילדה הייתי די חננה
) הגן של פיצקית התחיל לא מזמן ואיתו התחילו ללמוד על סיפורי התנך.היום היא שאלה"זה נכון שאסור להגיד אלוהים אלא רק אלוקים?עניתי לה שזה עיניין של אמונה. היא שאלה אם אנחנו מאמינים באלוהים.עניתי לה שלה מותר להאמין במה שהיא בוחרת ואני מאמינה שאלוהים הוא הלב,הוא הרגשות שלנו,הוא המחשבות שלנו,הוא שם כשאנחנו צריכים אותו,הוא שם כשאנחנו רוצים אותו. "אבל איך הוא ברא את הכל אם הוא רק בלב שלנו?" ראיתי הזדמנות והוצאתי את הספר. .משמונה בבוקר ועד לפני כמה דקות ישבנו ביחד,קראנו בספר וניסינו להבין את סיפור לידתו של כדור הארץ,את השמש הירח הדינוזאורים והנפט. היא הייתה פשוט מהופנטת.מרותקת. תוך כדי קריאה היא התחילה לשאול "אם אלוהים ברא את העולם שלנו,אז מי ברא את השמש?""איך יכול ליהיות שאלוהים ברא את העולם שלנו אבל הוא משתנה כל הזמן?""אם אלוהים ברא את הדינוזאורים אז למה הם מתו?" אז חיפשנו בספר והסברנו איך הכדור משתנה ולמה יש עונות שנה,קראנו על המפץ הגדול ועל הכחדות הדינוזאורים. היא שואלת שאלות וביחד מחפשות את התשובות,כשכל הזמן היא מנסה להבין איך בדיוק אלוהים קשור לכל הסיפור הזה. קראנו על רעידות אדמה והרי געש ועל הסברים שונים ומשונים שנתנו עמים קדומים לתופעות טבע בלתי מוסברות. אחרי שעתיים וחצי של קריאה שאלות והסברים היא שלפה את המסקנה הבלתי נמנעת. "אמא,אני חושבת שאלוהים הוא רק סיפור אגדה שאנשים המציאו," "את יודעת אמא,אני חושבת שאני לא מאמינה באלוהים" סגרה את הספר והלכה לראות טלויזיה. חייכתי

קטי30

New member
לדעתי: מתכוון מוצלח לפיצול כל שהוא

כי אם את שולחת אותה לגן שיודעים להסביר לפצלוצים מתי אומרים "אלוקים" ומתי "אלוהים"
זה קצת בעייתי. ובכלל חושבת, שהילדה שלך מקסימה ונבונה. יבוא היום מן הסתם, שהיא תבחר לבד, את הדרך שלה. ובמה היא מאמינה, ובמה לא. בכל אופן
ושבת מקסימה לכן

אני שולחת אותה לגן

גן חובה של משרד החינוך,של החינוך הממלכתי. מה לעשות שזה מה שמלמדים שם? כדי שתוכל לעשות את הבחירה בעצמה מן הראוי לתת לה את מירב האופציות לבחור מבינהן לא? בהצלחה במה? שבת נהדרת גם לך.

קטי30

New member
../images/Emo12.gif

ממשרד החינוך
הפתעת אותי לחלוטין מה הם ש'תגעו
נשמע על פניו שהגן הוא ברמה דתית ולא גן ממלכתי
סליחה שלא הבנתי נכון ת'עניין אישית תמיד חושבת לכאן או לשם תמיד טוב לתת את האופציות ולהמתין בהולדדד לראות איך החיים שלהם ממשכים יחד איתם |כו| ואת ההצלחה איחלתי לכן בעיקבות השנה החדשה הגן החדש ההתחלה החדשה לא טוב

טוב בטח טוב

רק שזה לא גן חדש(שנה שניה בגן חובה) שתיהיה שנה מוצלחת לכולנו.

אני נתתי השנה לבתי לבחור

עד היום למדה בממלכתי דתי כי זה מה שכתוב בהסכם גירושים (סיפור ארוך...), מכיוון שאביה בנתיים הוריד את הכיפה והסיר את ההתנגדות שלו נתתי לה את האפשרות לבחור האם להמשיך בממלכתי דתי או לעבור לביה"ס חילוני היא לאחר התלבטות החליטה על עוד שנה בבית הספר שלה וכנראה שנה הבאה תהיה בבית ספר אחר... אני למדתי במסגרת דתית גם אחים שלי למדו באותה המסגרת ואף אחד מאתנו היום לא דתי... אני אומנם מאמינה אבל לא שומרת שבת... והחינוך הזה לדעתי רק עשה לי טוב לימד אותי קצת יהדות וערכים... ההורים נתנו לי את אפשרות הבחירה ואני לקחתי אותה לאן שהבנתי שזה נכון עבורי...

ערסlight

New member
שיחות עם אלוהים.

הייתי במקום הזה. אני הסברתי לילדיי שאנשים שונים מבינים אחרת את המשמעות של האלוהים וזה בסדר. גם אמרתי שבשבילי, אלוהים ברא את העולם. נתן לו חוקים ברורים והוא לא מתערב יותר. והחוקים? אלה חוקי הטבע. כל מה שאנחנו עושים כפוף לחוקים האלה. התוצאה היא תמיד הסיכום של מה שעשינו והחוקים. כדאי לדעת את החוקים, מה לא הבננוו בחוקים שלא הצליח לנו. נשמע פשוט אבל עובד [גם לי] עד היום.

G a v ® i e L

New member
אוקיי, אז זה יסביר לה למה היקום

בנוי עם כל כך הרבה פאקים, וגם למה בכל פעם שהיא במחזור היא תוקעת לנו איזה צונאמי או אסון טבע אחר. אבל איך ממשיכים איתה הלאה ?

אלוהים - יש לו צורות רבות...

וללא ספק מצאת נקודת התחלה נהדרת לנסות להבין את מהות המושג הזה אלוהים, דרך המדע - רק הרשי לי לומר לך שלדעתי, שכמספר בני האדם - פי כמה וכמה מזה מספר הדמויות והפירושים שיש ל"אלוהים". רק אתמול, צוינו 350 שנה להטלת החרם על ברוך שפינוזה, שראה את אלוהים בכל דבר סביבו - כיישות שקיימת בכל דבר בטבע. ואיזו דרך נעלה ורומנטית היא לראות את אלוהים בתוך יפי הבריאה? אני מודה שאני שייך לאלו שרואים את אלוהים בטבע - ואני מעריץ אותו על עשייתו. אם תכנסי הלאה פנימה אל תוך השאלה, ותנסי, כמו שעשית עם הספר "כוכב הלכת א.ר.ץ." לנסות להבין את הטבע, ללא ספק תמצאי את אלוהים ממש כמו שפינוזה, בכל מקום בטבע. מצד שני - יש מי שרואה את אלוהים כיישות מאיימת שרוצה נאמנות ללא קץ וללא פיקפוק - וזכותם לראות אותו באור הזה. במסגרת העבודה שלי אני נשאל הרבה מאד פעמים אם אני מאמין באלוהים. כן - אני מאד מאמין בו, אני כמעט דתי באמונה שלי בו - למרות שמבחינת הפולחן הדתי שלי - אני אפיקורס מוחלט. אני מאמין שחייב להיות קיים משהו כזה שאני קורא לו "אלוהים" והוא שונה מאד מהאלוהים של כל אחד אחר, פשוט כי הוא אלוהים מאד אישי שלי - והוא נוצר כתוצאה מהמוגבלות של המוח שלי לתפוס את כל מה שיש סביבנו - אני חייב לתלות במישהו או במשהו אחר את מה שאינני מצליח (לפחות בינתיים) להבין - ומאידך, כשאני מתוודע למשהו מושלם כל כך כמו המדע - ורואה את השלמות המדעית המופלאה של הטבע - לפחות זו שאני חוקר בעבודתי, המוח המוגבל שלי לא מצליח לקבל את העובדה המדעית הבסיסית שהכל היה מקרי כמו שטוענת תורת הקוונטים (ואם לצטט את אינשטיין - "אלוהים לא משחק בקוביות"). בקשר לשיחה עם בתך ולדמות אלוהים בעיניה... אני עם בני הגדול שגם הוא לא קיבל כל כך את אלוהים, אמרתי לו "הבט סביבך - וכל זמן שאין לך את הידע המוצק מי אחראי לכל זה - מותר לך להתפעל ולחקור את מעשי ידיו של "אלוהים""... ורק להמשיך לחייך...

פעם אמרתי כתשובה...

לשאלה "מה זו אהבה?"... ש"אהבה" היא הדרך שאלוהים מסביר לנו כשהוא רוצה שנבין מהו "אושר", ואיך מרגישים ב"גן-עדן"... סתם נזכרתי בזה...

למעלה