שיחות טלפון...

שיחות טלפון...

כבר שנים שאני לא עונה לטלפון בבית ואני מחייג רק לפלאפונים של חברים. אני מתבייש לדבר עם גורמים סמכותיים כמו מורים וסתם אנשים שאני צריך להתקשר אליהם... ועכשיו אני כבר בן 17... ואבא שלי דיבר עם המורה לנהיגה אבל הוא מתעקש שאני אדבר איתו. איך לפתוח בשיחה? מה לעשות? מתי התחלתם אתם להתמודד עם שיחות בטלפון...? אני צריך כמה טיפים ועצות... חוצמזה.. עוד כמה ימים צו ראשון... אני מפחד מהשיחה האישית... ובכלל... הגמגום שלי הוא קל... לרוב אנשים לא שמים לב בכלל.. עצות לגבי הדיבור בטלפון בבקשה...

ali052

New member
מה קרה שחזרת לפורום הזה...?

זה רק מראה שאת לא ייכולה בלעדנו....

ali052

New member
כבודו חדש בפורום הזה...

אתה לא יודע איך היא הציקה לנו בפורום והיתחצפה למנהל הפורום-שוקי - שראית אותו בפגישה באמב``י...אולי זה בגלל שאתה גולש מהפלאפון ואין לך אפשרות לדפדף אחורה ולראות את כל מה שהיא כתבה....לילה טוב.

תגובה יפה יפיופה../images/Emo45.gif

נהנתי מאוד לקרוא את תגובתך ואני מחזק מאוד את דברייך
אני מקווה שתמשיכי עם תגובות יפות כאלו, כי כמו שכבר אמרתי בעבר, לדעתי את יכולה לתרום המון לפורום, ואני נורא שמח לראות שאת עושה את זה
. תמשיכי כך
לב.

טלפונים

לא נגעתי בהם כמעט עד כיתה י"ב, חוץ מטלפונים לאמא או לחברות (שיחות קצרות). כיתה י"ב, הגיע הזמן לחפש שירות לאומי וכמובן התחילו הטלפונים. יש כאלה שנידבתי חברות שיעשו לי, יש כאלה שהאנשים מעבר לקו התחשבו עד מאוד והקשיבו, יש כאלה שהתייחסו אליי כמצורעת ואני לא סולחת להם עד היום, ויש כאלה שניתקו לי בפנים כי הם חשבו שיש בעיות בקו. במוקדם או במאוחר אתה צריך להתחיל להיות עצמאי, הנהיגה תורמת המון לביטחון (גם לבטחון בטלפונים) איך לפתוח את השיחה? כמו שאתה מתאר אותך עונה במצב שלא היית מגמגם, שלום קוראים לי עילום שם ואני מעוניין ללמוד נהיגה, וכבר תזרום עם השיחה. ותמיד כדאי לך להיות רגוע ולא בלחץ, הם לא יאכלו אותך זה בטוח. מקסימום הכי מגעיל שיכול להיות שהם יתייחסו אליך גי'פה. תנסה להיות ישיר ולדעת מה אתה צריך לומר, זה עוזר מאוד. בהצלחה.

royi69

New member
פלאופנים המצאת גאונית למגמגמים

גם אני סבלתי מאותו פחד להתקשר לבקש איזה חבר להתקע שעה עד שאני אומר את השם ולסבול ניתוקים וכו' וכו' אבל עם הזמן דברים משתפרים אנחנו צוברים בטחון עצמי ולאט לאט זה מסתדר ומתרכך תקרא את מה שרשמתי למעלה אך התמודדתי עם הגמגום פשוט זרקתי את עצמי למצבים שאני חייב לדבר בהם ועוד עצה :לפי כול שיחה שאני עורך ואני צריך להציג את עצמי או לדבר ולבקש משהו כשיש צלצול אני שר לי איזה שיר בקול ככה להתחיל את הרצף עם הנשימות (בשירים אנחנו לא נתקעים למזלנו)ואז שהקו השני עונה הלו אני כבר ברצף של דיבור ולא נתקע עם ההלו לי יש שיר שמגיל 10 אני שר אותו כול פעם שאני מתקשר לאנשים תנסה אולי זהיעזור אבל הכי חשוב אל תתן לאנשים אחרים להתקשר בשבילך כי ככה אתה לא תתמודד עם זה בחיים פשוט קחיוזמה ותתקשר אז כמה שיחות לא ילך לך טוב ולאט לאט יתחיל להתסדר. מבטיח זה בדוק רועי

ali052

New member
מה אתה אומר על פתרונות הSMS שאפשר לשלוח ?

זה פוטר אותך מלדבר....

התמודדות עם הפחד

הייתי במצב דומה לשלך עד לא מזמן, כיום אני מתקשר לכל מקום שאני רוצה. לדעתי הדרך הכי טובה לנצח את פחד (לא משנה איזה) היא לעשות את מה שאנחנו מפחדים ממנו. אם אתה מפחד לדבר בטלפון אז תעשה דווקא את זה, ותעשה כמה שיותר. תדבר כמה שיותר מטלפון, אפילו בלי סיבה, הסיבה כבר תמצא לבד
אתה מפחד מכישלון, מפחד שישמעו שאתה מגמגם, מפחד שינתקו לך, מפחד שיצחקו עלייך וכו'... מה שאני מציע לך זה להתקשר ולנסות להיכשל בכוונה. מה הכוונה? תתקשר ותנסה לעשות הכל, אבל הכל כדי שכן ינתקו לך, כדי שכן יצחקו עלייך, כדי שכן ישמעו שאתה מגמגם. אתה בוודאי שואל את עצמך "מה אני מטומטם? למה שאני אעשה מעצמי צחוק?" ובכן, הסיבה לכך שכדאי לעשות את הדברים האלו היא כדי שתפסיק לפחד מביקורת של אחרים, שתפסיק לפחד שישמעו שאתה מגמגם וכמובן תפסיק לפחד להתקשר לאנשים (תאמין לי אחרי שתתקשר ל 10 מקומות ותתחיל לגמגם בכוונה בכל הכוח תוכל להתקשר אחרי זה גם לראש הממשלה בלי שום בעיה). תעשה מה שאתה הכי מפחד ממנו! רוץ לעבר הפחדים שלך, אל תברח מהם. אם אתה מפחד להתקשר, אז כך שים לעצמך כלל ברזל להתקשר כל יום ללפחות 3 מקומות/אנשים שאתה לא מכיר ופשוט לדבר, לא משנה על מה. אפילו להגיד "שלום, שמואל בבית?" תהיה התחלה מצוינת. בהצלחה
לב.

shuky63

New member
שיחות טלפון זה רק שאלה של בטחון

כשהייתי צעיר הטלפון היה עבורי מחוץ לתחום כי רוב השיחות שניסיתי ליזום הסתיימו בכך שהאדם בצד השני היה צועק הלו הלו הלו..... ואני בצד השני משותק בלי יכולת לבטא אף הברה עד שהוא היה מנתק. החיים הכריחו אותי לנסות בכל זאת כי לא ניתן לקיים כיום איכות חיים מינימלית בלי שימוש בטלפון(אני אומר כיום כי כשהייתי ילד אם היה טלפון לדייר אחד בבנין דירות שלם זה היה טוב). ובהדרגה הפחד המשתק נעלם והשטף עלה ועלה וכיום אין לי שום בעיה ליזום שיחות טלפון.גם בעבודה אני צריך לדבר המון לטלפון וגם לענות לטלפונים כשאני מציג את עצמי(שם החברה שלום מדבר שוקי)זה היה מאד קשה לי בהתחלה ואחר כך הפך לשיגרה ושוטף לחלוטין. אבל הבטחון הזה שברירי.סיפרתי כאן על מקרה בו נשארתי לבד במשרד והייתי צריך לענות לטלפונים(זה היה לאחר שכבר דיברתי שוטף בטלפון)היה לחץ של טלפונים והייתי צריך לנהל כמה שיחות במקביל.מהלחץ נתקעתי כמה פעמים כשעניתי.התוצאה היתה שאיבדתי את הבטחון שרכשתי וחזרתי להתקע גם כשלא היה לחץ ולקח לי מספר חודשים עד שחזרתי לענות בטלפון בצורה שוטפת לחלוטין. כל זה מראה שזה רק שאלה של רכישת בטחון.

למעלה