שיחות הורים.

• פותח הנושא ayagu
  • פורסם בתאריך

ayagu

New member
שיחות הורים.../images/Emo7.gif

בוקר טוב, שלי בעצם פחות. הייתי אתמול בשיחות הורים. ( עם המורה של קטנטונת) היה פשוט נורא. כרגע אני ממש אובדת עצות. לא בגלל קטנטונת אלא בגלל המורה. בגדול יש פער עצום בין מה שקטנטונת היא לבין מה שהמורה חושבת שהיא וזה מנוסח בקיצוניות רבה ( לפחות מצד המורה). כרגע אני כואבת ומבובלבלת.

זהבה נ

New member
שלום לך, שתפי אותנו מה בדיוק קרה?../images/Emo96.gif

ולמה הפער הזה, האם נסיתם להסביר למורה של קטנטונת? תרגעי אל תהיי כואבת ובטח מבולבלת. שתי כוס קפה והתחילי לכתוב לנו כאן ביותר פירוט, אני מאמינה שנצילח לעשות לך סדר בבלגן. זו הבטחה שלי, גם חברותי לניהול הפורום כאן תתיצבנה ושאר המשתתפים, בקיצור לא ניתן לך ללכת לאיבוד. את יכולה להיות רגועה. זהבה נ זכויות הורים

ayagu

New member
ביתר פירוט

היינו אתמול בשיחות הורים. כמו שכתבתי בשבוע שעבר קטנטונת עברה אבחון ומסתבר שהיכולות שלה בשמיים. מההערות של המורה קטנטונת מנותקת לחלוטין מהנעשה בכיתה ועובדת בקצב איטי ביותר. המורה טוענת שקטנטונת מסרבת לשתף פעולה בצד החברתי ומתנהלת באיטיות רבה. הועלתה הסברה שאפשר והכדור לא מתאים. אני חוששת שמהסיבה הזו המורה כביכול שכחה לתת לה את הכדור בימים האחרונים. אמרתי למורה שאני לא שוקלת להפסיק את השימוש בכדור ללא הוראה ושיחה עם הנוירולוגית שלנו. אמרתי גם למורה שלדעתי היא לא מושכת מספיק את קטנטונת ומאתגרת אותה למשל להציג את הציורים המדהימים שלה בכיתה. התגובה של המורה הייתה שהיא מוכנה אבל הילדה בטח תתנגד.. אני רואה בבית דברים אחרים לחלוטין ויש כאן לדעתי איזשהו קצר בין המורה לקטנטונת. אני עוד די המומה ומבולבלת לכן אולי המסר שאני מעבירה כאן לא מאד ברור . אני רואה בפירוש את ההבדל בין הימים שעם כדור לבין הימים שבלי כדור, לי נראה שמשהו חוסם אותה בבית הספר.בקיצור אני מאד עצובה ופגועה.

יקירתי אל צער../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

קודם כל בואי לא נשכח שאנחנו חווים את הילד בצורה כואבת יותר ורגישה יותר מאשר כל אדם אחר, מורה, חבר או מכר. שנית, אולי כדאי לארגן שיחה עם המורה, היועצת והמנהלת ולהביא את איש המקצוע שמלוה את קטנטונת כדי שיסביר קצת על קטנטונת ועל בעיותיה וכיצד היא יכולה להשתלב ביתר קלות במערכת. כמו כן, במאגר המאמרים יש לנו טיפים כיצד לעזור לילדים עם הפרעות ולקויות בתוך הכיתה, שווה להדפיס ולהראות (בעדינות) למורה, אולי תמצאי גם עוד מאמרים שיכולים לסייע לך בהסברת הדברים למורה, בסופו של עניין מה שחשוב שתזכרי שאת צריכה לגייס את המערכת לצד שלך ולא נגדך כי קטנטונת היא זו שתיקלע לקו האש. אני מקווה שתוכלי למצוא את הכוחות לספר לנו מה אמרה המורה כדי שנוכל לתת עזרה אופרטיבית אף יותר. אנחנו פה איתך, שולחת לך חיבוקים לעידוד

דליה.ד

New member
איה, אני כל כך מבינה אותך!

גם אני הייתי במצב הזה, כל כך מבולבלת, פגועה וכואבת. בכל זאת, למען קטנטונת, אל תשברי ונסי לחשוב על כיוון כמו שהציעה אפרת: איש מקצוע שמסביר לצוות החינוכי ונותן להם טיפים לעבודה טובה יותר. אני לרגע לא מאמינה שהמחנכת לא רוצה בטובת הילדה! ואני מקווה משתוכלי ל"גייס" אותה לעזרה. אם תהיה לה מוטיבציה לעזור לילדה היא תוריד עבורה את הכוכבים משם....

ayagu

New member
איך אני יוצרת אצלה מוטיבציה?

הרצון של המורה לעזור נראה כל כך "מעושה". המאבחנת של קטנטונת הבטיחה להגיע אתנו לבית הספר. העניין הוא שהמחנכת ממשיכה איתם גם בשנה הבאה.

למעלה