שיחה עם הגננת

אתי77

New member
שיחה עם הגננת

אז אתמול היתה לנו שיחת סיכום עם הגננת. היא כולה שבחים על הבן שלי ולא דואגת לשניה. מבחינתה אין בעיה שהוא לא מזהה כמעט אף אות. בשביל זה יש את כיתה א'. ואני יודעת שהוא בידיים הכי טובות שיש (אבל ולי כמורה היו חצי מהכשרונות של המורה שתהיה לו, אני פשוט מעריצה אותה), אני יודעת שיש שיטת קריאה יחודית לבית ספר, ותיגבור לכל ילד שמתקשה. אבל עדיין, לי זה מרגיש לו טוב, שלמרות כל הפעמים שאני חושפת אותו לאותיות, הוא עדיין לא זוכר את שמם. הגננת אומרת שאין לי על מה לדאוג, שזה כנראה פשוט לא מעניין אותו. אז מה אתן אומרות. לנשום עמוק ולעזוב את הילד בשקט, או לנצל את הקיץ כדי לפתוח מפעל של אותיות בבית?

חני ב

New member
לא לעזוב אותו

חפשי משחקים בנושא, לנו היה פאזל ענק של אותיות ה- א"ב.

מה שאותי קצת מטריד זה שניסית והוא לא זוכר.

את דעתי כבר אמרתי כאן (למרות שהיא מנוגדת לדעת המורות בפורום
) בקשר לידיעת אותיות. אבל כן שמתי לב שאת האותיות שהזכירו בגן היא זוכרת (הבת שלי) אמנם לא את כולן אבל אני מניחה שאם היה קורה שהיא לא זוכרת אף אות זה היה מפריע לי. גם לנו יש את הפאזל שחני דיברה עליו עם האותיות (פאזל רצפה, כל אות מיוצגת על ידי חיה או חפץ שמתחיל באות). את גם יכולה לקנות מגנטים למקרר עם האותיות. ואם ניסית עד עכשיו ללמד אותו לפי הסדר, אולי תנסי ללכת לפי מילים שמדברות אליו (נניח, הוא אוהב מכוניות אז מכונית מתחיל במ', אוטובוס בא') רק בשביל לראות שהוא מצליח לשיים לפחות חלק מהאותיות. בהצלחה.
שרון.

אתי77

New member
גם אני מודאגת מזה

אם הוא לא היה חשוף לאותיות, לא הייתי דואגת... משחקים דידקטיים לא ממש מדברים אליו והוא לא מת על פאזלים, אבל התחלנו להכין אותיות מכל מיני חומרים. בינתיים מא' עד ז' הכנו כבר מספוג, וכך עשינו תחרויות והצגות בינהן (א' ו-ד' עומדות בקו הזינוק... וכו') היום נכין כרטיסיות עוד יומיים נכין מבצק-מלח מקווה ליצור ככה מלאי שאיתו נוכל לשחק בקיץ...

דורית 120

New member
אספר לך סיפור...

לפני שהבן שלי עלה לכתה א' למדתי אותו לשחות בבריכה ותוך כדי שחיה פרקנו מילים לצלילים ואותיות. במילה "מחברת" איזה צליל אתה שומע מ. ח. ב. ר. ת ומכאן הדרך אל שמות האותיות נפתחת. בתור מורה אין דרישה לדעת את האותיות הן נלמדות תוך כדי הקניית הקריאה וישנן אסכולות שאומרות שרק לקראת גיל 7 הילד נמצא בשלב התפתחותי נכון ללמוד הקריאה. אז למה להלחץ? נוסף לכך הלימוד הוא דיפרנציאלי וכל אחד מתקדם בקצב שלו. הורים, ילדיכם עולים לא' ובית הספר עושה את המיטב!

למעלה