שיחה עם אמא

m i t a l y

New member
שיחה עם אמא

לאחרונה היחסים שלנו לא כל כך טובים - אי אפשר לדבר ומהר מאוד אנחנו מרימות את הקול (ז"א היא מעצבנת אותי ואני מרימה את הקול עליה). המצב של בתי הגדולה לא טוב (בלשון המעטה) - היא סובלת מעצירות כרונית, מצבה החברתי לא טוב וכל כולה זועקת לעזרה. אני ואביה עושים כמיטב יכולתנו אבל לבי מבשר רעות, רעות מאוד. שיתפתי את אמי. אני רגילה לשתף אותה בהכל, כל מה שקורה בחיי. נעימת קולה לא נעמה לי, כאילו מטיפה. לא הסכימה לדברי בכלל בכלל. אוקיי. עברו כמה ימים. היא באה כרגיל ל"יום הסבתא" שלה (היום בו היא מבקרת את נכדותיה) ואמרתי לה שלא אהבתי את מה שהיא אמרה. שאלתי אותה אם היא כועסת עלי. היא אמרה שממש לא. אז שאלתי ואמרתי לה שהיא יכולה שלא להסכים איתי אבל למה היא לא תומכת בי לפחות? כי אני נמצאת במצב קשה בו אני רואה את בתי מאוד מתדרדרת... היא אמרה שהיא פשוט לא יכולה לתמוך כי היא לא מסכימה עם מה שאני אומרת! ביום למחרת היא נסעה ועשתה למעני משהו שהייתי צריכה. אז אולי בכל זאת משהו זז לה בפנים והשפיע בעקבות השיחה? ואולי היא פשוט השתנתה והיא לא יכולה יותר לתמוך בי במילים אלא רק במעשים? מה אתם חושבים?
וחוצמי, לאן כולכם נעלמתם? ת'געגעת...
 

alona 9

New member
ישנם הורים

שיתמכו בילדיהם במעשים גם אם אינם מסכימים עם דיעותיהם, מתוך התכתובות עליה נראה לי שאמך שייכת לקבוצה זו, אז היא תמשיך להביע את מורת רוחה מחינוך הילדים,מהמעבר לבית חדש, מדרך ההתנהלות של חייך,ועוד אלפי סיבות שיגרמו לה לכעסים... ולמרות זאת ,היא עדיין דואגת לכם, ואותו מעשה שעשתה למענך,האם לא היתה עושה זאת לולא המריבה? מיטלי,כרגע זה לא מה שחשוב,אני הייתי מתמקדת בבעיות עם הבת, עזבי כרגע את נעימת קולה של אמך,שכחי לרגע מהכעסים שלה, הילדונת שלכם זקוקה לעזרה,וזה מה שחשוב כרגע. וחוץ מזה... גם אני... התגעגעתי
 
בין הדעה שלך לדעה של אמך ../images/Emo26.gif

ישנה הבת, והיא צריכה להיות כרגע במרכז תשומת לבך. השאלה אם אמך מסכימה אתך או לא היא, לעניות דעתי, שולית לחלוטין. אם המצב כל כך מדאיג, הייתי מתייעצת עם בעל מקצוע, מנסה לדובב את הבת ולהבין יותר מה מציק לה. רק בזמן האחרון אנחנו שומעים על כל כך הרבה התעללויות של ילדים בחבריהם ששווה לברר לעומק מה כאן הבעיה. בכל מקרה, בהצלחה.
 

pf26

New member
חילוקי דעות

לפעמים אנחנו רוצים לספר משהו שמציק, ולא רוצים לשמוע את דעתו של הצד המאזין. במצב כזה כדאי להגיד מראש "אני רוצה לספר/לפרוק ולא לשמוע את דעתך". אני נוהגת לעשות את זה גם כמספרת וגם כמאזינה. כאשר ביתי מספרת לי משהו שמקפיץ אותי,אני שואלת אותה אם היא רוצה לשמוע את דעתי או רק להשמיע. כל תשובה תהיה לגיטימית. אני מניחה שכואב לאימך לשמוע שלביתך קשה. יתכן שהיא חושבת שאפשר לעשות דברים אחרת, אבל מכיוון שאת האמא את זו שתחליטי איך לנהל את הדברים. כדאי לך לדעתי לשוחח עם אמך ולהבהיר לה שאת רוצה "לשפוך" ולקבל כתף תומכת בלי עיצות ודעות שלה. וחוץ מזה "הנני כאן..."
 

mich78

New member
../images/Emo45.gif

זו העיצה הטובה ביותר שקיבלתי לאחרונה מדודתי שאמרה לי אותו הדבר שאגש לדבר עם אימי ולפני אומר לה שבאתי לומר ולהשמיע דברים מביל לקבל תגובה ... עדיין לא ניסיתי - מקווה שיעבוד
 

גלבועא

New member
קשה, קשה אצלך

את מספרת על אמך ואני מייד נזכר ביחסים שלי עם אבי. את כמו מראה בשבילי בענין הזה, ולכן אין לי שום הצעות להציע לך.
 
למעלה