שיחה מעניינת מאוד

Itamar Levy12

New member
שיחה מעניינת מאוד

שיחה שלי מלפני כמה חודשים עם דייב ברקר בנוגע לחששות שהיו לי לשתי נחשות שנמצאות אצלי(עכשיו הוא העלה את השיחה לפינת המייל באג שלו). חשבתי שהמסקנות של השיחה הזו יכולות להוות דיון מעולה בפורום. כרגיל יש להעתיק לשורת הדפדפן: http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=317&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=910&mvt=2&nAction=2506&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=&action=3250 בנוסף-כשבוע לאחר השיחה קיבלתי תשובות מהוטרינר שלי בנוגע לצואה של הנחשות והן נקיות מטפילים ואמבות. סופ"ש נעים. איתמר לוי.

אני חייב להודות שאני לא לגמרי מסכים

איתו. בנוגע להרכב הצואה זה דבר ידוע ואני גם זוכר שהנושא עלה בפורום בעבר. בנוגע לטפילי מעיים: אני לא מסכים עם שני דברים (שאני זוכר כרגע) 1. שלא צריכה להיות בעיה להכניס נחשים שסובלים מטפילי מעיים לשנת חורף. אני חושב שזו טעות וזה דבר ידוע ורשום בכל ספר או אתר שעוסק ברביה של זעמנים, לא מכניסים נחשים שאינם בריאים לשנת חורף לצורך רביה. ישנם מקרים בהם נחשים מסרבים לאכול ולא עקב בעיות טפילים והכנסה שלהם לשנת חורף פותרת את הבעיה. 2. גם לנחשים ילידי שבי יש טפילי מעיים. אולי לא ברגע הבקיעה אבל טפילים מגיעים מהמזון ומידיים לא נקיות ולכן אין שום סיבה שגם נחשים ילידי שבי לא יקבלו טפילים. מה שכן... נחשים ילידי שבי פחות רגישים ל"סטרס" דבר שגורם להחלשות המערכת החיסונית ורגישות כללית של הנחש וכך מתחילות רוב הבעיות עם טפילי מעיים. טפילים ישנם גם בנחשים בריאים רק שבמצבים מסויימים כשהגוף חלש הם מתפרצים ואז הם הופכים לבעיה, בנחשים מהטבע זה נפוץ במיוחד.

Itamar Levy12

New member
אני חושב

שהמחלוקת בין שתי התאוריות נובעת ממקורות מידע שונים(ספרות רפואית שונה). בעיקרון אני מאמין שאם דייב אמר זה בא מניסיון,אולי הנושא של "ילידי שבי נקיים יותר" זה מפני שהוא מתייחס להיגיינה בסיסית(ידיים עם פולידין/כוהל וכו' לפני החיות ובין כל חיה לחיה). בכל מקרה מה שהפתיע אותיש הוא מציין שנחשים לא נוטים לחלות בטפילי מעיים בעודרוב הוטרינרים בארץץ כמעט בכל בדיקת צואה מוצאים סוג של טפיל(ממה שחברים שהלכו גם אמרו לי מכמה וטרינרים שונים). יש לי גם שאלה: האם יש טפילים פאסיבים? כלומר הם שם פשוט לא פעילים/לא מזיקים או מפריעים לנחש לפעילות?

naja

New member
זה לא צריך להפתיע אותך.

אצל רוב הנחשים שתבדוק תגלה כל מיני טפילי מעיים שונים(בעיקר אמבות), אבל כל עוד הנחש בריא לא אמורה להיות לזה שום השפעה. מה שאני לא הצלחתי להבין מכל הסיפור הזה-מה בדיוק הבעיה של הנחשות? לא אמרת לי בעבר שהבעיה היא שהצואה שלהן מכילה עכברים לא מעוכלים? בשאלה שלך ציינת שמרבית הצואה מכילה פרווה(שזה המצב הנורמלי).

Itamar Levy12

New member
דיברתי על

על משהו אחר איתך,זה היה מקרה אחד הווא אטופל ע"י הוטרינר הרבה לפני השיחה שלי עם דייב.

naja

New member
יונתן, הכל תלוי ברמת הנגיעות.

אמנם לא מומלץ להכניס נחש חולה לתרדמה, אבל טפילי מעיים זה לא בדיוק מחלה, ואם הנחש לא במצב גרוע, לדעתי לא צריכה להיות עם זה בעיה(בניגוד למחלות אמיתיות כמו צינון).

רן333

New member
אני מסכים.

שימו לחלק שהדגשתי בדברים שכתב דייב ברקר: The snakes also should be just fine through hibernation, .assuming that their weight is satisfactory going in במקרים בהם הטפילים גורמים לאובדן משקל רציני, אני מניח שגם ברקר לא ימליץ על תרדמה.

רן333

New member
החידוש (עבורי) בדברי ברקר

בנוגע להרכב הצואה הוא הטענה שעצמות קטנות שמופיעות בצואה מדי פעם אינן עדות לבעיה. בנוגע לדבריו אודות הטפילים, גם אותי הם הפתיעו. בכל מקרה, אני לא יכול לומר שאני מסכים או לא מסכים לדבריו. למרות שחלקם (במיוחד הטענה שתוך שנתיים בשבי הנחשים מתנקים מטפילים) מנוגדים לספרות שיצא לי לקרוא (בעיקר הספר Understanding Reptile Parasites, של Klingenberg, שבו מדובר על קיומם של טפילים בעלי מחזור חיים ישיר, שיכולים להשלים את כל מחזור החיים שלהם, כולל רביה, מבלי להחליף פונדקאי), לא בדקתי את הדברים בעצמי, ואני לא בטוח שיש לי יסוד להעדיף את הספרות הזו על-פני הדברים שברקר כתב.

למעלה