שיווק ומכירות

avinoni23

New member
שיווק ומכירות

אם אני מאוד אוהב את תחום המכירות והשיווק במה אני יוכל לעסוק?
אם אני אלמד תחום מסוים למשל נדלן... אז אני אצתרך להתמקד בהמון תחומים .... השאלה הגדולה האם אפשר להתמקד במכירות ושיווק ולעסוק רק בהם ...?אם כן במה ?

שיוק ומכירות זה מקצוע לכל דבר

אני רואה שאתה ממשיך לבדוק את עצמך כל הזמן:)
אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך.
שיווק ומכירות זה תחום מקצועי לכל דבר, כאשר ההתמחות בו נעשית לאור הניסיון שאתה צובר בשטח. קודם כל, חשוב להבחין בין שיווק לבין מכירה - שני עולמות מקצועיים שונים שדורשים הכשרה שונה ובניית קריירה אחרת.
מכירות זה הרבה יותר עניין של נטייה אישית, יכולת טבעית ושליטה בעולם התוכן של המוצר עצמו. המכירה עוסקת בסגירת העסקה עצמה בין החברה/המוצר לבין הלקוח. לכן, מבחינת לימודים עדיף אולי ללמוד את תחום העיסוק (נדל"ן לצורך העניין), ואז למצוא תפקיד מכירתי ולהתפתח משם.
שיווק זה כבר מקצוע נפרד שעוסק במיתוג המוצר, יצירת מודעות צרכנית למוצר, בניית תקשורת שיווקית כוללת וכדומה. במקרה הזה חשוב לרכוש כלים מקצועיים, אותם קשה לרכוש רק מהשטח ועדיף להשקיע בלימודים מקצועיים.
מקווה שעזרתי. האם זה אומר שוויתרת על עיצוב שיער?

avinoni23

New member
דפנה קינן היקרה אני שמח שאת זוכרת אותי:)

תודה על תשובתך:)
איש מכירות זה בנאדם שתאכלס סוגר בשטח ...
&nbsp
כשאת אומרת לימודים מקצועיים את מתכוונים ללימודים כמו תואר לדוגמא מנהל עסקים התמחות בשיווק ?
או לרכוש הכול מספרים .. לחפש מורים מומחים בתחום שמעבירים קורסים ?
דרך אגב למדתי לא מעט מכירות יש לי המון ספרים בתחום ....
&nbsp
חשבתי ללמוד יועץ משכנתאות ותיווך יש עוד תחום שקשור לנדלן שכדאי לי לחשוב עליו ?
&nbsp
לגביי עיצוב שיער לא נראה לי שאני מתכוון לעזוב...
כול עוד שאני מרגיש משיכה מסוימת ... (קשה לי להסביר)
אז יוכל להיות שכשאני יכנס לעומקים של התחום אני יתאהב בתחום ....
צודק :) ?

ברור שזוכרת:)

ברור שזוכרת:) ושמחה שאתה לא מוותר על עיצוב השיער.
כשאמרתי לימודים מקצועיים אכן התכוונתי ללימודים פורמליים, לא רק ללמידה מספרים או מנטורים. אני כמובן לא פוסלת אוטודידקטיות, אבל יש תחומים שאם אתה באמת רוצה לעבוד בהם ולהיכנס לשוק, אתה חייב שיהיה לך משהו פורמלי. זה לא חייב להיות תואר מלא, ויכול להיות גם לימודי תעודה במוסדות לימוד טובים.

לגבי עולם הנדל"ן, אפשר גם ללמוד שמאות (מקצוע בפני עצמו); מימון נדל"ן או ייעוץ נדל"ן.

avinoni23

New member
דפנה

תודה רבה
את מדברת על תואר בשמאות או קורס בשמאות ? כי תואר זה המון המון זמן לימוד וצריך תואר ראשון בשביל
&nbsp
מה זה ייועץ נדלן? זה משהו כללי מדיי לא?
&nbsp
חשבתי על תיווך + יועץ משכנתאות...
סתם שאלה של אחד שלא מבין ביעוץ משכנתאות...
התחום הזה נראה לך תחום עמיד? כי אם למשל בעוד 10 שנים מחירי הדירות ירדו באופן משמעותי זה לא ייפגע בתחום מאודד ?

למעלה