שיווי משקל

מיכל02

New member
שיווי משקל

שלום, הייתי היום בטיול ויש תופעה שחוזרת אצלי תמיד בטיולים ומאוד מפריעה לי, במקומות שבהם הקרקע לא ישרה בגלל סלעים או אם יש אבנים אני מרגישה מאוד לא יציבה- אני מאוד מפחדת ליפול למרות שאנשים לידי הולכים בלי פחד כזה. זה עוזר לי אם אני מסתכלת על הקרקע אבל לא תמיד. התופעה חוזרת אבל בעוצמה פחותה גם במדרגות רגילות- אני צריכה להסתכל על המדרגות כדי להרגיש נוח, קשה לי לעשות עוד דברים כשאני הולכת במקומות יותר צרים ולא נוחים כמו בחדר צפוף. אין לי בעיה של סחרחורות וגם אין לי בעיה להסתכל למטה במקומות גבוהים לכן אני לא חושבת שמדובר בפחד גבהים. יכול להיות שיש לי בעיה של שיווי משקל? אני אשמח אם תעזרו לי להבין מה קורה לי ואם יש מה לעשות עם זה. תודה מיכל

בדיקת ראיה

כדאי מאוד לבדוק את הראיה, כצעד ראשון. ייתכן שיש קושי בעיבוד חושי המתבטא באופן זה. אם אמנם מדובר בקושי כזה, ניתן יהיה לראותו בעוד מקומות בחייך. אך את זה אפשר לעשות רק בבדיקה מעמיקה, ולא מעל גבי האינטרנט.

מיכל02

New member
בדיקת ראיה

יש לי משקפיים מגיל צעיר, לא ממש הבנתי איך זה קשור. איזה בדיקה מעמיקה צריך לעשות (אני לא בטוחה שאני אעשה את זה כי אני לא מטיילת עד כדי כך הרבה אבל בכל זאת אני סקרנית) תודה מיכל

בקצרה

הסיבה שהצעתי בדיקת עיניים ואחרות הציעו בדיקת אוזניים, היא שאחד מתפקידיה של המערכת הוסטיבולרית, זו שקולטניה נמצאים באוזן הפנימית, ואחראית בין היתר על שיווי המשקל, הוא לייצב את תנועות העיניים בהתאם למנח הראש בחלל. לעיתים יש תקלה או בצד של המערכת הוסטיבולרית או בצד של העיניים, ואז אנשים מרגישים חוסר נוחות בדרגות כאלה ואחרות, במידה והם נתקלים בצורך לאמוד עומק בלתי מוכר, או לעבור בשטח שבו תוואיי הקרקע מתחלפים תדיר. עם זאת, את מתארת מצב שבו את חשה לא בטוחה בטיול, במצב שבו את עולה במדרגות, ובמצב בו ישנה צפיפות. הסיבתיות שיכולה לחבר בין שלושת המצבים היא מאוד מגוונת, ולמרות שהצעת שאולי הסיבה היא קושי ב"שיווי משקל", אני סבורה שאם באמת נחקור את הסיבה, לא בטוח שזו תהיה התשובה. אך כל זה כנראה לא רלוונטי, שכן צינת שאינך רוצה לבדוק זאת. בברכה שרון

אפשרויות נוספות

יתכן ומדובר גם בחולשת השרירים המייצבים את כף הרגל ואז במקום שאינו ישר או סלול את מרגישה לא בטוחה. יתכן וקיימת גם בעייה בתחושת המנח (פרופריוצפטיביות)אשר גורמת לך לקבל תמונה לא מלאה של מצב רגליך וגופך על המשטח ללא בקרה של הראיה. באם בדיקת הראיה ושווי המשקל אינם נותנים פתרון הייתי ממליץ על הערכה של כף הרגל אצל אורטופד ובשלב הבא בדיקה נוירולוגית. זה טירטור לא קטן ומידת המאמץ מצידך תלויה בחומרת הבעיה. כאחד הסובל מבעיה דומה מסיבה מורכבת יותר אל תצפי לפתרונות פלא.

YONIT26

New member
האם יתכן שמדובר...

ב - GI? סיימתי לימודי ריפוי בעיסוק לפני זמן לא רב. גם אני כמו השואלת חשה חוסר ביטחון בטיולים במקומות משופעים או בשבילים צרים ללא מעקה או משהו לאחוז בו.אני ,להבדיל, מאוד סובלת גם מפחד גבהים. במהלך קורס SI מאוד הזדהתי עם הביטויים שהוגדרו ב GI (gravity Insequre). אני מפנה את השאלה למנוסים והותיקים יותר - האם יכול להיות שזה מקור הבעיה?

כן

כאשר למעשה התיאור gravitational insecurity מתאר מצב, שבעיה בעיבוד וסטיבולרי היא הסיבה העיקרית שלו (כנראה). כפי שעמי הציע, ישנו גם הסבר אפשרי אחר שבמסגרתו יש קושי בעיבוד מידע פרופריוצפטיבי שגורם לקושי שתיארה השואלת. היום אנו יודעים שקשיים בעיבוד מידע וסטיבולרי, לדוגמה, אינם מתבטאים רק בGI אלא מורכבים הרבה יותר. לעתים קושי במערכת הויזואלית יכול להתבטא באופן דומה מבחינת סימפטומים.

למעלה