שיהיה, לוח הופעות

fugitive

New member
שיהיה, לוח הופעות

לא שאני יודע מה הטעם בזה אחרי שרואים שתי הופעות כמו אלה שהגיעו מחו"ל ביומיים האחרונים, אבל שיהיה לוח הופעות. ~שישי~ * מסיבת הרחוב השבועית של העירייה, הפעם ברחוב הלל, עם הליינאפ: גאבר בנד, די ג'יי רינו, יאיר זיו, אברהם טל ומטבוחה פרוג'קט. * התארגנות מתנגדת בסמטת הגולינדו: שם יארגנו מסיבת סמטה עם תקלוטים של נמרוד בר ורוי רוזנפלד. * מ- 13:00, צהריים של נויז באוגנדה: רמש יחמם מופע של סקטיין בי (גרמניה). * מ- 13:30, באססים במרפסת של הבאסס כרגיל, הפעם (אם הבנתי נכון) תתקלט מירב ראסטא-גירל שלנו. * מ- 14:00 במעבדה, כרגיל, אחד בבמה ואחד במוזיקה. הצגה "100" ומוזיקה של עדו בוקלמן. * בלילה, דאבל פיצ'ר בצוללת הצהובה: האחים רמירז + תחנת החלל ויינשטיין. * ה"בלרינגרז" הם קולקטיב Fאנק הכולל בין השאר את יונתן לוי (איזבו וכו') ואביב ברק, והם ינגנו הלילה במעבדה. * מצויירים בסלון יופיעו בסינמטק במסגרת פסטיבל הקולנוע שנגמר השנה מהר מדי. * גוביבוש יתקלט בסירה. * המחסל (ואולי גם המבאס) יתקלט באוגנדה. ~שבת~ * שלמה גרוניך בבית אביחי. * מארש דונדורמה בצוללת הצהובה. * דאבל פיצ'ר באוגנדה: קוביה של פורצלן + אנחנו ולהקתו. * רביעיית מיקה הרי (ניו-יורק) במרקייה. * שלישיית דידה פלד באברם. * די ג'יי בלונדי בסירה. ~ראשון~ * המחסל יתקלט בסירה. ~שני~ * אמנון פישר יופיע באברם. * הפרוייקט של עידן רייכל במוזיאון ישראל (יש לקוות שכתצוגה דוממת). ~שלישי~ * נדמה לי שהיום הפט שופ בויז מופיעים בגני התערוכה בת"א. * אצלנו, רוני קורקוס ב"קטנה". * ובמסגרת ליין ג'אז בצוללת החינמי: בני שרוני. ~רביעי~ * "למי אבכה" הוא אירוע פיוט לתשעה באב המתקרב, יתקיים בבית אביחי (כמובן) וישתתפו בו אהוד בנאי (כמובן), אביה הכהן, רבי מאיר עטיה ודוד מנחם. * "אודיופיליה" (להקה חדשה) תופיע ב"גלן" (מקום חדש?). * אנומה אליש + ג'אז אנד רול בדאבל פיצ'ר בצוללת הצהובה. * פאסטה פלמנקה ינגנו פלמנקו באברם. * מארקי Fאנק יקרין סרט צ'כי ויתקלט באוגנדה. * וולטר איינשטיין צפרדע יארח את סן-גבריאל (ברלין. גבי ברלין? ברלין-בריסטול?) בסירה. ~חמישי~ * מרסדס בנד במופע "תביאו בירות" בצוללת הצהובה. * רוקי בי, הופעה + תקלוט באוגנדה. סופ"ש נעים, שבוע טוב, שיהיה הכל חוץ מבסדר.

davecom

New member
אז איך היה נוטוויסט?

ממה שהבנתי ממך אני כבר מצטער שלא הלכתי. עושה רושם שהמחסל חיסל את המבאס. נראה לי.

G4rfi3ld

New member
אם בבזי נפלה השלכת,

מה יגיד נועם רותם? הרגת אותי עם עידן רייכל.

fugitive

New member
נו, מה אגיד להגנתי (הנה הרבה מילים מה שהיה)

לא נעים להתחסד עכשיו, אתמול בדרך הביתה אמרתי לאנה באוטו דברים קשים על הופעות של מוזיקאים ישראליים בהשוואה למה שראינו, ואת הנאמר אין להשיב. יעבור לי, אני אחזור לצרוך את מה שיש פה והרבה כי אני גם נהנה מזה בסופו של דבר, ויש כמובן גם הרבה טוב. אבל היה באמת מדהים לראות ולשמוע, איך להקות מתייחסות למה שהוציאו באלבום כהמלצה, וכמה יצירתיות ודיוק אפשר לייצר בעיבודים חדשים לגמרי, לפעמים לשירים שהגרסה האולפנית שלהם הייתה בינונית. מדהים לראות את המולטי-אינסטרומנטליסטים שמחליפים ארבעה כלים בהופעה, את הקלות הבלתי נסבלת שבשילוב סימפולים בתוך שירי רוק, את הסאונד, את הבנייה של הסט, ובעיקר בעיקר, כמה שקונספט מוזיקלי מהודק היטב משפיע על החוויה של ההופעה (ואני לא מתכוון לקונספט של לואו-פיי, הגם שאני נהנה גם מזה לפעמים). על מופע החימום של וואי (דיספנקשנל הירוז) אין מה לדבר - אמר מי שאמר שאם אין לך משהו טוב להגיד, עדיף לא להגיד כלום, וזה אכן היה מקרה קשה של עדיף לא להגיד כלום ושום דבר. מי שממש ירצה לשמוע יוכל לקבל דיווח, לא על דפי הפורום. וואי היו מצויינים, אם כי ניכר שהם עדיין צעירים (פשוט החווירו לעומת מי שהופיעו למחרת). הופעת היפ-הופ (בסופו של דבר), עם גיטרה אחת שהפציעה רק לשני שירים בתוך סט של קצת פחות משעה וחצי. בעיקר המון המון כלי הקשה (הרבה תופים והרבה קסילופון, מי שרוצה שיכלול בזה את הקלידים), ובאס דומיננטי מאד. בקיצור, חטיבת קצב ויוני וולף. קהל שהפתיע לגמרי - אנשים שלא הייתי נותן להם 18 שנות חיים, ידעו את כל המילים והיו באקסטזה כל ההופעה. בהתחלה נראה קצת דבילי, אבל בסוף זה תורם מאד לאווירה. גלעד כהנא (עם יהוא ירון, נועה גולנדסקי, גיטריסט מעולה שלא זיהיתי ומתופף שלא זהיתי גם) נתנו הופעה מוצלחת מאד, עם בחירת שירים טובה מאד (בחימום של הנוטוויסט). בלט מאד שכל פעם שכהנא עבר מהמונולוגים (העדיין מצחיקים) בעברית, לשירים באנגלית, הפסיקו להבין מה הוא אומר. וזה די חבל כי זה הבסיס למוזיקה של הווקינג מאן, אבל חטאו של הפרוייקט בשפה בה הוא נכתב ומושר (נגיד שיצאתי שמרן, אבל במקרה הזה זה חטא ברור. לפעמים צריך לדבר עברית). על הנוטוויסט עדיין לא מצאתי מילים. זה היה הרבה מעבר לציפיות שלי, שהיו מאד גבוהות. אולי לא חוכמה, כי אני באמת מעריץ, אבל ידעתי גם אכזבות בעבר. הם ירו את להיט הגלגל"צ שלהם בשיר השני בהופעה, בביצוע מכוסח (לשיר כל כך עדין), חלק משרשרת של ארבעה שירים של המון דיסטורשן, אבל בכל זאת יש הרי גם את "קונסול", החבר האמון על המכשירים המוזרים שם (הוא בעיקר שיחק עם שני שלטים ששלטו כנראה על הצפצופים והקרחצים בהופעה), אז עם הרעשים האלה (כבר כתבו בפורום של דודו בצדק), הייתה תחושה שפסטיבל הנויז הגיע לבארבי. אבל למרות שהם התחילו בתור להקת מטאל לפני 20 שנה, היו להם עוד מספיק תכסיסים (ושירים טובים) בשרוול. את Neon Golden, כמה שירים אח"כ, הם ביצעו, וב"זנב" שלו הגבירו את הביטים לכדי מסיבת טכנו שכזו, שבסופה זנח הסולן את הגיטרה והחל לשחק עם סימפול של הקול שלו מהטרק של Pilot, שהפך כמובן לשיר הבא שהם ביצעו, שבעצמו זכה לזנב ארוך במקצב דאב (אלמנט שקיים בגרסת האלבום של השיר, וחודד בהופעה לכדי אמנות). מה שמדהים בכל הסיפור, זה שהאלבום האחרון של הנוטוויסט, איך נגיד בעדינות, לא השתינו עליו באף מגזין מוזיקה, בלוג, רשימת סיכום שנה או משהו. זה היה רחוק 7 שנים מהאלבום ההוא עם ההייפ, ויש כל כך הרבה להקות של ילדים להתלהב מהן, שהם כאילו היו כבר לא רלוונטיים. מדהים איך האלבום הזה (אכן, רחוק מלהיות מושלם) מחזיק את ההופעה - הכל בזכות הרעננות המדהימה של העיבודים, מה שניסיון של 20 שנה על הבמה עושה כנראה. גם כאן, אגב, הקהל היה אנטי-תזה מוחלטת לגועל של הקהל בדפש מוד, שציפה מהלהקה לשיר את מיטב שירי גלגל"צ ואז יצא וייבב (אחרי שהתעלם גם ממופעי החימום). מי שמסביבי היה קהל מוכן וקשוב, כזה שמכסחים לו את הלהיט הכי רך ומוכר כבר בשיר השני, והוא מבקש עוד. פשוט תענוג.

G4rfi3ld

New member
תודה בזי

מעניין מאוד. לפי התגובות מההופעה של Why? שלגמרי היללו אותה, הייתי בטוח שלנוטוויסט יהיה קשה לשחזר את ההצלחה של הערב, אז אם באמת היה אפילו עוד יותר מוצלח אז כנראה היה באמת מדהים. נשמע כמו קיץ משמח מאוד לחובבי המוזיקה בארץ, טפו טפו טפו שימשיך ככה לפחות עד אחרי הראשון בספטמבר.

davecom

New member
תודה בעז

עכשיו אני ממש מקנא. ומסכים עם הרבה דברים שאמרת. בלי להיות שם ממש. נשמע שהיה משהו שהייתי שמח לחוות. באסה.

davecom

New member
אה.. וגם

חייב לציין שכנראה למדת משהו עקב שהייה עם מוסיקאים ולימודים בכלל באוניברסיטה, שהיא, כידוע, מקור לידע כללי על טיבו של העולם. קלידים הם אכן בעצם כלי הקשה. לוקח זמן לחשוב על זה. כלומר, פסנתר במקור, אבל האלקטרוניקה שם אולי משנה במשהו את ההגדרה. סחטיין.

עוד משהו שיש זה הופעות קיץ בעין חמד.

היות ולא כולן של מירי מסיקה, להלן רשמים למי שרוצה להגיח לאיזור: 1. בתור חימום: אם רשות הטבע והגנים טוענת שהכרטיסים אזלו, אבל תנסו שוב כי אולי יהיה ביטול, שווה לברר אם במקרה מוכרים כרטיסים גם בקלעים ולהם עדיין יש כרטיסים למכירה. לא ינדבו לכם מידע כזה. כמו כן - בהופעות פופולאריות צפו לפקקים בהגעה ובעזיבה, ואפילו לבעיות חניה. 2. הרעיון של מופע צהרי שישי בשמורת טבע נחמדת הוא מצוין, עד שקולטים שהוא מנוצל בעיקר כטיול משפחות: שלל ילדי סבנטיז ואייטיז מביאים את ילדיהם הרכים לשמוע את המוזיקה שהם אהבו לפני שהגיעו הילדים והם שכחו מה זה לצאת מהבית. זה לא אומר שאי-אפשר ליהנות, זה כן אומר שהחוויה לא מומלצת למי שאלרגי לילדים ושכדאי להגיע עם סט ציפיות אחר - פחות הופעת רוק, יותר חוויה אנתרופולוגית. נצפו: * המוני קטנטנים רוקדים על שולחנות פיקניק. אפילו לציניקנית נבזית שכמותי זה היה חמוד נורא. * קטנטן אחד שלמד הד-באנגינג (האמת היא שכיוונתי לאחותו עתירת השיער, אבל היא לא שיתפה פעולה והוא נוטה לחקות). * זרוק את ילדך באוויר הוא הספורט האולימפי הבא (עד כמה שראיתי, כל ההורים גם טרחו לתפוס את הרכים בנופלם בחזרה, אבל היו המוני אנשים אז מי יודע). *דני סנדרסון הכיר לקהל את הנגנים לא פחות משבע פעמים במהלך המופע. אופנה חדשה? שמא ישנה? * פיקניק ומופע זה כיף, גם אם זה הופך את זה לקצת פחות חוויה מוזיקלית וקצת יותר "זהירות! הוא הולך לשפוך את הבקרדי בריזר אבטיח! באיזה צבע הבקרדי בריזר אבטיח? א....דום! נכון!" לשיקולכם.

למעלה